Recenzie „Eleanor & Park” de Rainbow Rowell

by | Feb 5, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ELEANOR PARK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

15745753  Cu o sinceritate smulsă direct din inimă afirm că m-am ferit grav de cartea asta. La început părea exact tipul de lectură superficială, o poveste de dragoste clișeică, în stilul lui Green, dar Rainbow Rowell a reușit fără doar și poate să mă impresioneze până la lacrimi.

Cartea urmărește povestea dintre Eleanor și Park, care nu e de dragoste, și, de fapt, nu e nici măcar o poveste. Dacă în avangarda romanului protagoniștii aproape că se urăsc, considerându-se reciproc niște ciudați, lucrurile deviază și ajung să fie un singur suflet separat de două trupuri.

Nu am crezut că voi spune asta, dar sunt recunoscătoare Editurii Art pentru că a tradus această carte. Cred că Eleanor & Park este cea mai profundă lectură de care am avut parte vreodată. Profundă și totodată extrem, extrem de dură, a reușit cu fiecare pagină să mă trezească la realitate și să-mi întărească impresiile despre Universul crud și rece în care trăim, vrând-nevrând. Eleanor & Park este  o adevărată materializare a efemerității umanului, a faptei, a sentimentului.

Cred că ești frumos. Fascinant. Ca oamenii aceia din miturile grecești care făceau zeii să  nu mai vrea să fie zei.

Ceea ce mi s-a părut inedit a fost ideea cărții în sine. În timp ce autori cunoscuți și supraapreciați preiau tema clasică din romanele de dragoste ( fata bună se îndrăgostește de băiatul rău, cel mai adesea), Rainbow Rowell a reușit să sintetizeze adevărata însemnătate a dragostei între coperți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rainbow Rowell

Holding Eleanor’s hand was like holding a butterfly. Or a heartbeat. Like holding something complete, and completely alive.

Eleanor & Park nu e clasica poveste care se termină cu bine-cunoscutul Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, nu. Eleanor & Park e povestea care nici măcar nu se termină, care continuă în Tine la nesfârșit, ca o anexă a unui alt Tu.

 

🔥 CARTEA ELEANOR PARK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Eleanor Park
Autor: Rainbow Rowell
An apariție : 2014
Editura: ART
Nr. Pagini: 357
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O scriitură adevărată, pură materializare a existenței umane.

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1889 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments