Recenzie ,,Fangirl” de Rainbow Rowell

Titlu: Fangirl
Autor: Rainbow Rowell
An apariție : 2018
Editura: Art
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Recenzie de Irina Fodor
Publicată la 10.03.2019
Nota recenzorului: 7/10

Fangirl ia forma unui roman pentru adolescenți, prefigurând teme precum iubirea sau drama familială. Drama se referă la faptul că fetele fuseseră părăsite de mama lor la vârsta de 8 ani. Iar iubirea va veni pe parcursul întregului roman.

Cartea a apărut în anul 2013, fiind scrisă de Rainbow Rowell. Această este o prozatoare din Statele Unite ale Americii care debutează în 2011 cu romanul Attachments.

,,Vreau doar să mă prefac că nu s-a petrecut nimic, îi raspunse Cath, simțind lacrimile arzându-i din nou ochii.”

Povestea vorbește despre două surori, gemene, care pleacă într-un alt oraș pentru a se înscrie la facultate. Surprinzător, Cath și Wren nu vor locui în același cămin. Astfel, pentru o scurtă perioadă cele două vor ajunge să nu mai comunice.

Cele două surori sunt fanele lui Simon Snow. Cath scrie însăși continuarea romanelor, având proprii cititori de fanfiction.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rainbow Rowell.

,,Nu contează să fii deştept… Nici să fii bun la scris. Iar atunci când lucrurile astea contează, e doar pentru că oamenii vor ceva de la mine. Nu pentru că mă vor pe mine.”

Cath ajunge să locuiască în cameră cu Reagan, o fată mult mai matură, vizitată permanent de Levi, fostul său iubit. În doar câteva săptămâni, acesta se îndrăgostește de protagonistă iar sentimentul este împărtășit. Următoarea parte a romanului prezintă povestea de dragoste dintre cei doi.

În timp ce Cath este studentă la Filologie, Levi studiază și lucrează în paralel la Starbucks, lucru fascinant pentru ea. Spre diferența de primul său iubit, Levi este acolo mereu pentru ea, ajutând-o atunci când simte ca nu mai poate continua semestrul al doilea.

Fangirl este o carte deși destul de mare, ușor de citit, a cărei acțiune este la fel de ușor de urmărit. Cu toate că dezvoltă mai multe teme, romanul rămâne unul de dragoste.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.