Recenzie “Fangirl” de Rainbow Rowell

by | Mar 10, 2019 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FANGIRL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fangirl ia forma unui roman pentru adolescenți, prefigurând teme precum iubirea sau drama familială. Drama se referă la faptul că fetele fuseseră părăsite de mama lor la vârsta de 8 ani. Iar iubirea va veni pe parcursul întregului roman.

Cartea a apărut în anul 2013, fiind scrisă de Rainbow Rowell. Această este o prozatoare din Statele Unite ale Americii care debutează în 2011 cu romanul Attachments.

,,Vreau doar să mă prefac că nu s-a petrecut nimic, îi raspunse Cath, simțind lacrimile arzându-i din nou ochii.”

Povestea vorbește despre două surori, gemene, care pleacă într-un alt oraș pentru a se înscrie la facultate. Surprinzător, Cath și Wren nu vor locui în același cămin. Astfel, pentru o scurtă perioadă cele două vor ajunge să nu mai comunice.

Cele două surori sunt fanele lui Simon Snow. Cath scrie însăși continuarea romanelor, având proprii cititori de fanfiction.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rainbow Rowell

,,Nu contează să fii deştept… Nici să fii bun la scris. Iar atunci când lucrurile astea contează, e doar pentru că oamenii vor ceva de la mine. Nu pentru că mă vor pe mine.”

Cath ajunge să locuiască în cameră cu Reagan, o fată mult mai matură, vizitată permanent de Levi, fostul său iubit. În doar câteva săptămâni, acesta se îndrăgostește de protagonistă iar sentimentul este împărtășit. Următoarea parte a romanului prezintă povestea de dragoste dintre cei doi.

În timp ce Cath este studentă la Filologie, Levi studiază și lucrează în paralel la Starbucks, lucru fascinant pentru ea. Spre diferența de primul său iubit, Levi este acolo mereu pentru ea, ajutând-o atunci când simte ca nu mai poate continua semestrul al doilea.

Fangirl este o carte deși destul de mare, ușor de citit, a cărei acțiune este la fel de ușor de urmărit. Cu toate că dezvoltă mai multe teme, romanul rămâne unul de dragoste.

🔥 CARTEA FANGIRL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fangirl
Autor: Rainbow Rowell
An apariție : 2018
Editura: ART
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 10.03.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1190 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 17 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments