Recenzie “Elefanții nu uită niciodată” de Agatha Christie

Titlu: Elefanții Nu Uită Niciodată
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2017
Editura: Editura Litera
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Recenzie de Ioana
Publicată la 30.07.2019
Nota recenzorului: 8/10
Acordă o notă

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Elefantii nu uita niciodata de Agatha Christie

Cred că nu există nici un cititor care a citit cât de cât la viața sa care să nu fi auzit de Agatha Christie. Motivul? Este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai prolifici, cu peste 90 de romane la portofoliu.

Stilul Agathei Christie este unul lejer, dar care îți ațâță mintea și o ține mereu în priză, iar cartea din mâini cu greu o lași până nu afli cine a comis crima. La fel se întâmplă și cu aceasta de față, “Elefanții nu mor niciodată”, carte apărută cel mai recent la editura Litera, având un design nou și atrăgător, care are parte și de o hardcover.

O abordare diferită

Cu toate că majoritatea cărților lui Christie încep cu crima, urmând ca Poirot sau Miss Marple să își facă apariția din al doilea capitol, în această carte regăsim o desfășurare a acțiunii puțin atipică, iar personajul principal nu este detectivul descurcăreț.

Lectura începe cu Ariadne Oliver, o prietenă de-a lui Hercule Poirot, o femeie trecută de prima tinerețe care este scriitoare de cărți polițiste. Aceasta primește o solicitare mai mult decât ciudată de la o așa-zisă admiratoare de-a ei: adevărul despre moartea soților Ravenscoft, pentru a căror fiică doamna Oliver este nașă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie.

Sinucidere sau crimă?

Cuplul Ravenscoft a dus o viață liniștită și plină de iubire, dar moartea lor este învăluită în mister asta pentru că cei doi au fost descoperiți morți la câțiva zeci de metri lângă casă, fapta fiind clasată de poliție ca sinucidere dublă, dar cine a ucis pe cine? – el a ucis-o pe ea sau ea l-a ucis pe el, întrebare la care o anumită doamnă vrea răspunsuri, femeia care este de fapt mama băiatului cu care fina doamnei Oliver vrea să se căsătorească.

De aici încolo începe o cursă în aflarea adevărului, cursă în care intră și detectivul belgian Hercule Poirot, iar memoria cea mai bună, cea de elefant, va scoate la iveală amănunte ce vor răstălmăci cazul complet.

Un clasic a la Agatha Christie

Așadar, “Elefanții nu uită niciodată” promite o lectură palpitantă, care te va ține cu sufletul la gură, care abundă în piste și posibilități, iar intervențiile lui Hercule Poirot sunt mai mult decât vitale pentru caz și pentru soarta unor oameni al căror destine se poate altera considerabil.

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.