Recenzie “Elefanții nu uită niciodată” de Agatha Christie

by | Jul 30, 2019 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Elefantii nu uita niciodata de Agatha Christie

Cred că nu există nici un cititor care a citit cât de cât la viața sa care să nu fi auzit de Agatha Christie. Motivul? Este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai prolifici, cu peste 90 de romane la portofoliu.

Stilul Agathei Christie este unul lejer, dar care îți ațâță mintea și o ține mereu în priză, iar cartea din mâini cu greu o lași până nu afli cine a comis crima. La fel se întâmplă și cu aceasta de față, “Elefanții nu mor niciodată”, carte apărută cel mai recent la editura Litera, având un design nou și atrăgător, care are parte și de o hardcover.

O abordare diferită

Cu toate că majoritatea cărților lui Christie încep cu crima, urmând ca Poirot sau Miss Marple să își facă apariția din al doilea capitol, în această carte regăsim o desfășurare a acțiunii puțin atipică, iar personajul principal nu este detectivul descurcăreț.

Lectura începe cu Ariadne Oliver, o prietenă de-a lui Hercule Poirot, o femeie trecută de prima tinerețe care este scriitoare de cărți polițiste. Aceasta primește o solicitare mai mult decât ciudată de la o așa-zisă admiratoare de-a ei: adevărul despre moartea soților Ravenscoft, pentru a căror fiică doamna Oliver este nașă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Sinucidere sau crimă?

Cuplul Ravenscoft a dus o viață liniștită și plină de iubire, dar moartea lor este învăluită în mister asta pentru că cei doi au fost descoperiți morți la câțiva zeci de metri lângă casă, fapta fiind clasată de poliție ca sinucidere dublă, dar cine a ucis pe cine? – el a ucis-o pe ea sau ea l-a ucis pe el, întrebare la care o anumită doamnă vrea răspunsuri, femeia care este de fapt mama băiatului cu care fina doamnei Oliver vrea să se căsătorească.

De aici încolo începe o cursă în aflarea adevărului, cursă în care intră și detectivul belgian Hercule Poirot, iar memoria cea mai bună, cea de elefant, va scoate la iveală amănunte ce vor răstălmăci cazul complet.

Un clasic a la Agatha Christie

Așadar, “Elefanții nu uită niciodată” promite o lectură palpitantă, care te va ține cu sufletul la gură, care abundă în piste și posibilități, iar intervențiile lui Hercule Poirot sunt mai mult decât vitale pentru caz și pentru soarta unor oameni al căror destine se poate altera considerabil.

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Elefanții Nu Uită Niciodată
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.07.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Ioana este redactor Booknation.ro de 398 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments