Recenzie “Elefanții nu uită niciodată” de Agatha Christie

by | Jul 30, 2019 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Elefantii nu uita niciodata de Agatha Christie

Cred că nu există nici un cititor care a citit cât de cât la viața sa care să nu fi auzit de Agatha Christie. Motivul? Este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai prolifici, cu peste 90 de romane la portofoliu.

Stilul Agathei Christie este unul lejer, dar care îți ațâță mintea și o ține mereu în priză, iar cartea din mâini cu greu o lași până nu afli cine a comis crima. La fel se întâmplă și cu aceasta de față, “Elefanții nu mor niciodată”, carte apărută cel mai recent la editura Litera, având un design nou și atrăgător, care are parte și de o hardcover.

O abordare diferită

Cu toate că majoritatea cărților lui Christie încep cu crima, urmând ca Poirot sau Miss Marple să își facă apariția din al doilea capitol, în această carte regăsim o desfășurare a acțiunii puțin atipică, iar personajul principal nu este detectivul descurcăreț.

Lectura începe cu Ariadne Oliver, o prietenă de-a lui Hercule Poirot, o femeie trecută de prima tinerețe care este scriitoare de cărți polițiste. Aceasta primește o solicitare mai mult decât ciudată de la o așa-zisă admiratoare de-a ei: adevărul despre moartea soților Ravenscoft, pentru a căror fiică doamna Oliver este nașă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Sinucidere sau crimă?

Cuplul Ravenscoft a dus o viață liniștită și plină de iubire, dar moartea lor este învăluită în mister asta pentru că cei doi au fost descoperiți morți la câțiva zeci de metri lângă casă, fapta fiind clasată de poliție ca sinucidere dublă, dar cine a ucis pe cine? – el a ucis-o pe ea sau ea l-a ucis pe el, întrebare la care o anumită doamnă vrea răspunsuri, femeia care este de fapt mama băiatului cu care fina doamnei Oliver vrea să se căsătorească.

De aici încolo începe o cursă în aflarea adevărului, cursă în care intră și detectivul belgian Hercule Poirot, iar memoria cea mai bună, cea de elefant, va scoate la iveală amănunte ce vor răstălmăci cazul complet.

Un clasic a la Agatha Christie

Așadar, “Elefanții nu uită niciodată” promite o lectură palpitantă, care te va ține cu sufletul la gură, care abundă în piste și posibilități, iar intervențiile lui Hercule Poirot sunt mai mult decât vitale pentru caz și pentru soarta unor oameni al căror destine se poate altera considerabil.

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Elefanții Nu Uită Niciodată
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.07.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Ioana este redactor Booknation.ro de 400 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments