Recenzie “Elefanții nu uită niciodată” de Agatha Christie

by | Jul 30, 2019 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Elefantii nu uita niciodata de Agatha Christie

Cred că nu există nici un cititor care a citit cât de cât la viața sa care să nu fi auzit de Agatha Christie. Motivul? Este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai prolifici, cu peste 90 de romane la portofoliu.

Stilul Agathei Christie este unul lejer, dar care îți ațâță mintea și o ține mereu în priză, iar cartea din mâini cu greu o lași până nu afli cine a comis crima. La fel se întâmplă și cu aceasta de față, “Elefanții nu mor niciodată”, carte apărută cel mai recent la editura Litera, având un design nou și atrăgător, care are parte și de o hardcover.

O abordare diferită

Cu toate că majoritatea cărților lui Christie încep cu crima, urmând ca Poirot sau Miss Marple să își facă apariția din al doilea capitol, în această carte regăsim o desfășurare a acțiunii puțin atipică, iar personajul principal nu este detectivul descurcăreț.

Lectura începe cu Ariadne Oliver, o prietenă de-a lui Hercule Poirot, o femeie trecută de prima tinerețe care este scriitoare de cărți polițiste. Aceasta primește o solicitare mai mult decât ciudată de la o așa-zisă admiratoare de-a ei: adevărul despre moartea soților Ravenscoft, pentru a căror fiică doamna Oliver este nașă.

Sinucidere sau crimă?

Cuplul Ravenscoft a dus o viață liniștită și plină de iubire, dar moartea lor este învăluită în mister asta pentru că cei doi au fost descoperiți morți la câțiva zeci de metri lângă casă, fapta fiind clasată de poliție ca sinucidere dublă, dar cine a ucis pe cine? – el a ucis-o pe ea sau ea l-a ucis pe el, întrebare la care o anumită doamnă vrea răspunsuri, femeia care este de fapt mama băiatului cu care fina doamnei Oliver vrea să se căsătorească.

De aici încolo începe o cursă în aflarea adevărului, cursă în care intră și detectivul belgian Hercule Poirot, iar memoria cea mai bună, cea de elefant, va scoate la iveală amănunte ce vor răstălmăci cazul complet.

Un clasic a la Agatha Christie

Așadar, “Elefanții nu uită niciodată” promite o lectură palpitantă, care te va ține cu sufletul la gură, care abundă în piste și posibilități, iar intervențiile lui Hercule Poirot sunt mai mult decât vitale pentru caz și pentru soarta unor oameni al căror destine se poate altera considerabil.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ELEFANȚII NU UITĂ NICIODATĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Elefanții Nu Uită Niciodată
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.07.2019
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 709 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 15 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments