Recenzie Enzo sau Arta de a Pilota pe Ploaie de Garth Stein

de | nov. 2, 2014 | Beletristică, Recenzii cărți

image-2009-02-5-5392116-46-enzo-sau-arta-pilota-ploaie-garth-steinV-ați întrebat vreodată ce și cum gândește un câine despre tot ce se intâmplă în jurul lui? Enzo sau arta de a pilota pe ploaie este o carte din care putem afla răspunsul, mai ales dacă ne interesează ce gândește un labrador ca cel care este personajul principal al acestui bestseller apărut în 2008. Garth Stein imaginează o poveste extraordinară în care cititorul va trăi emoțiile evenimentelor alături de un pilot de curse de formula 1 și prietenul lui cel mai bun Enzo.

Dennis, personajul principal uman din carte este un pilot de formula 1 care are o viață aproape obișnuită, se îndrăgostește, se căsătorește cu femeia iubită, vor avea o fetiță, apoi va avea de înfruntat decesul soției și un lung proces de custodie intentat de către socrii lui. Prin toate aceste evenimente foarte importante pentru el, va trece însoțit fiind de Enzo, câinele său cu adevărat credincios.

Toată acțiunea din carte, cititorul o va urmări prin ochii și alte simțuri ale lui Enzo, labradorul crescut de pui de către Dennis, un câine care ne va povesti despre familie și loialitate.

Enzo, care nu este un câine oarecare, ci este un câine îndrăgostit de privitul la televizor, are actori preferați – Al Pacino și George Clooney, are emisiuni si seriale tv preferate, dar cel mai mult adoră să privească ore în șir cursele de mașini de formula 1. În plus are și o cultură aleasă în ce privește formula 1 este fanul numărul unu, dintre câini se înțelege, al lui Senna și știe toate mișcările corecte pentru a pilota o mașină de curse pe o pistă udă. Are păreri în legătură cu orice, își atenționează stapânul in privința oamenilor și evenimentelor din jurul său, chiar dacă este conștient că e doar un câine și nu poate șă se exprime decât prrin lătrat și dat din coadă.

Vă va prinde și mai mult în paginile ei povestea lui Enzo, mai ales dacă sunteți iubitori de câini și în plus urmăriți formula 1.

Enzo sau arta de a pilota pe ploaie este o carte emoționantă, sensibilă cu o poveste de viață reală care se va termina trist pentru Enzo dar cu final foarte fericit pentru Dennis și fetița lui Zoe.

Titlu: ENZO SAU ARTA DE A PILOTA PE PLOAIE
Autor: Garth Stein
An apariție : 2008
Editura: LEDA/CORINT
Nr. Pagini: 364
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2258

Alte recenzii de la Garth Stein:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 92 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments