Recenzie ”Ephialte – Umbra unui coșmar” de Cristine CC

by | Jul 28, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EPHIALTE - UMBRA UNUI COȘMAR PE libris.ro

După Începutul unui coşmar, Trezirea unui coşmar, Reviem pentru Alisia & Coşmarul lui Maximilian Novac un nou roman din seria Ephialte a luat naștere prin creativitatea Cristinnei C.C.

Umbra unui coşmar unește mistere, bătălii, dragostea, puteri magice cu personaje surprinzătoare. Adrenalina voastră va fi activă pe tot parcursul lecturii.

“O oboseală dulce, plăcută pusese stăpânire pe mine. De mult nu mai simțisem o liniște atât de profundă. Întinsă pe-o parte, mă delectam cu șuvițele cârlionțate ale lui Max, admirându-i totodată profilul în razele Lunii care-i atingeau chipul.” (pag. 116)

Personajele ascund cu tărie propriile secrete care par a fi sursa lor de putere, înverșunare și dorință de luptă.

Liniștea se întâlnește cu zbuciumul, iubirea cu ura, normalitatea cu magia.

Eroii își oglindesc propriile calități și defecte prin prisma celorlalte personaje. Acționează instinctiv uneori, rațional alteori, intensificând de fiecare dată tensiunea acțiunii.

“Corpurile li se mișcau încontinuu, mâinile și picioarele erau imposibil de identificat care cui îi aparțin. Se trânteau, se aruncau, zburau și se răsuceau într-un ritm amețitor. (…) Iubitul mei se dezlănțuise în sfârșit. Nu-și mai reprima nici viteza și nici intensitatea loviturilor. Îl priveam fascinată. Arăta magnific. Se dedicase complet provocării și îmi lăsa impresia că lumea din jur dispăruse pentru el.” (pag. 202)

Curiozitatea următorului pas mi-a fost stârnită și alimentată progresiv, am râs, am meditat, m-am speriat și mi-am luat învățături din acțiunile personajelor. Mi-a plăcut în mod deosebit cum s-au împletit sentimentele cu supranaturalul, într-un mod armonios. 

Umbra unui coşmar este o variantă ideală de a face o călătorie plină de surprize nebănuite, o evadare într-un spațiu dinamic unde monotonia pare că nu există.

“Venise timpul. Urma să ripostăm și noi și nu doar cu soluții de adormit. Abia reușeam să mă feresc din calea gloanțelor, iar mercenarii se deșteptaseră.” (pag. 320)

Firul narativ este ușor de urmărit, dinamismul fiind redat de răsturnarea situațiilor și de schimbările de comportament ale personajelor în diferite ipostaze. 

Cristinne a reușit și de această dată să îmi aprindă dorința de a descoperi mai mult din lumea care se află în valurile creativității ei. Aștept să văd ce mai poate înflori imaginația ei în următorul volum.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EPHIALTE - UMBRA UNUI COȘMAR PE libris.ro

Titlu: Ephialte - Umbra Unui Coșmar
Autor: Cristinne C.C.
An apariție : 2017
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 338
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 28.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1306 zile și a scris până acum 668 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments