Recenzie “Începutul unui coşmar” (Ephialte #1) de Cristinne C.C.

by | Apr 30, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy, Suspans

🔥 CARTEA ÎNCEPUTUL UNUI COŞMAR (EPHIALTE #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Începutul unui coşmar, primul volum al seriei Ephialte semnată Cristinne C.C. m-a încântat mai întâi la nivel vizual. Coperta de poveste te invita într-o călătorie fantastică uluitoare, unde imaginaţia se pierdea la limita realităţii făcându-te să te crezi într-o altă dimensiune a propriei tale minţi.

Fiind vorba de o publicaţie apărută sub ocrotirea Editurii Quantum Publishers, deja nu ne mai punem problema dacă este sau nu o carte bună, ci cât de bună. Şi nici asta nu mai este o întrebare a cărei răspuns să-l cauţi. Cea mai mare problemă a noastră devine numărul paginilor ce niciodată nu o să fie suficient de mare pentru a ne satisface plăcerea şi a ne mulţumi, măcar temporar.

Ephialte, bineînţeles, s-a încadrat în problema numărului de pagini. Prea puţine, dacă e să mă întrebaţi pe mine. Prea puţine pentru a putea cuprinde volumul de informaţii, prea puţine pentru a avea mulţumirea unei lecturi prelungite, prea puţine pentru a ne lăsa timp să ne imaginăm şi să ne dăm cu presupusul. Şi totuşi suficiente pagini pentru ceea ce a vrut Cristinne C.C. să ne insufle, să ne captiveze, să ne facă interesaţi şi să ne lase cu sufletul în aşteptare.

Ephialte, Umbre şi oameni. Acestea sunt cele trei tipuri de fiinţe în jurul cărora Cristinne C.C. construieşte o uluitoare poveste fantastică ce nu ne va fi de ajuns, în urma căreia vom rămâne cu ochii căscaţi de frustrare şi cu o singură nelămurire repetitivă în creierul nostru surescitat, după câteva ore de derivă în povestea Ephialtelor: Gata,  s-a terminat, doar atât!?

Alisia este un novice în ceea ce priveşte starea de ephialt sau Coşmar, cum sunt poreclite de oameni. Abia trecută de Iniţiere, Alis se hrăneşte, ca orice ephialt de altfel, cu energia oamenilor, inducându-le o stare acută de teamă, sporându-şi astfel puterea şi supravieţuind. “Masa” ei este aleasă dintre oamenii decăzuţi, îngreunaţi de multitudinea de probleme tipic umane pe care îi vânează, moment, din baruri.

Veşnic nemulţumită de imaginea ei de brunetă cu ochii verzi moşteniţi de la mamă, cel puţin aşa zic fraţii ei, fiindcă ea era prea mică când părinţii au murit, Alis nu are decât o doză mare de bravură şi rebeliune la purtător. Nu a moştenit nici gene de ephialt fatal de sexi precum sora mai mare, Dani sau gena seducătorului precum fratele Felix, nici măcar gena blândă şi relaxată a fratelui Marcus. Fiind cea mai mică dintre cei patru fraţi, Alis se vede pusă în situaţia de a se declara cel puţin nemulţumită, atât de imaginea ei cât şi de caracterul detector de bucluc.

Aş fi vrut să pot să ridic aşa, interesant, dintr-o sprânceană, dar, din păcate, abilitatea asta îmi era imposibil de adus la stadiul de artă.

Şi ca orice mezină cocoloşită de trei fraţi mai mari, Alisia şi de data asta reuşeşte să intre în buclucul vieţii ei atunci când este luată pe sus de Max, cel al cărui aură nu aduce nici a Umbră, nici a om, dar care totuşi are îndemânările unui Ephialt şi un talent în plus… acela de o aduce pe Alis în stare de inconştienţă. Următoarea trezire: într-o celulă, atârnată de tavan şi hrană pentru Umbre. Noroc cu Andreas, vecinul de celulă, un simplu om care pare însă că ştie atât de multe despre ephialte pe cât ştie şi despre locul unde sunt închişi.

Eram convinsă că nou îmbrăţişatul scop în viaţă al acestui om era să vadă dacă un ephialt poate muri de inimă. Testul nr. 1: Hai să vedem la câte şocuri rezistă Alisia în mai puţin de 15 minute! Dacă loviturile în cap nu mi-au pus capac, şi nici Umbrele n-au reuşit să mă doboare, las’ c-o face Andreas!

Încă din primele minute de conversaţie, Alisia şi Andreas par partenerii pericol. Ideile unuia se completează perfect cu ideile ceiluilalt şi împreună pun la cale planul perfect de evadare. Dar poate fi posibilă o evadare dintr-un loc ce seamănă destul de mult cu închisoarea Alcatraz? Vă las pe voi să descoperiţi.

Începutul unui coşmar ne aruncă în Noua Lume. O lume aproape decimată de o boală suspectă: DMD- Degenerative Malak Desease, o lume unde teama oamenilor este hrană pentru Ephialte, iar ephialtele sunt hrană pentru Umbre. Însă în timp ce oamenii sunt apăraţi de Consiliu, ephialtele trebuie să se apere singure de atacurile Umbrelor. În lumea asta nouă şi ciudată răul capătă multe forme şi învelişuri.

Coşmarul îşi poate pierde adevăratul sens atunci când este întruchipat de specia Ephialtelor, iar umbrele pot căpăta consistenţă şi ferocitate atunci când întruchipează duşmanul natural al Ephialtelor. Când meschinăria omului însă se aliază cu Umbrele într-un proiect al cărui rezultate ascund cu mult mai multe decât ce se vede la suprafaţă, soarta tuturor poate fi pusă în pericol şi oricine poate ocupa locul unui cobai.

Cine este Max şi cum de are puterea de a aduce o ephialte în stare de inconştienţă? De ce este Andreas închis într-un laborator al groazei? Unde va găsi Alisia forţa de a îndura torturile la care o supun Umbrele şi ce modalitate va întreprinde pentru a-şi salva viaţa? Şi ce pun la cale oamenii aflaţi în cârdăşie cu Umbrele?

-Alis, mai eşti acolo? întrebă Max, deşi încă îl ţineam de braţ.

-Nu, m-a mâncat lupu’ şi a rămas din mine doar mâna cu care te ţin…, i-am răspuns pe un ton amuzat.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNCEPUTUL UNUI COŞMAR (EPHIALTE #1)?

Vezi toată lista de cărți scrise de Cristinne C.C. sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNCEPUTUL UNUI COŞMAR (EPHIALTE #1) CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Începutul Unui Coşmar (ephialte #1)
Autor: Cristinne C.C.
An apariție : 2017
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 226
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.04.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Clubul crimelor de joi” de Richard Osman

Recenzie ”Clubul crimelor de joi” de Richard Osman

Pentru că sunt naționalistă și promovez autorii români de câte ori am ocazia, ăia puțini care îmi par mie că merită, vă recomand cartea asta dacă sunteți fani ai seriei Melania scrisă de draga noastră Rodica Ojog-Brașoveanu. Fac asta pentru că eu am regăsit-o pe...

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Care sunt cele două tipuri de oameni ce văd lucruri ce nu există, Kate? Vizionarii și psihopații. Cartea este un thriller întunecat, cu multe elemente horror, ce propune o viziune apocaliptică asupra noțiunii de lume, care desface binele și răul în două jumătăți,...

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Sebastian, un lutier dintr-o familie din New York o întâlnește pe Nikki, o artistă liberă care îi fură mințile, iar dragostea lor este atât de profundă și de frumoasă, așa cum este iubirea pe care o întâlnești o singură dată în viață. Mulți ani mai târziu, cei doi...

0 0 vote
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2093 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments