Recenzie “Trezirea unui coşmar” (Ephialte #2) de Cristinne C.C.

Titlu: Trezirea Unui Coşmar (ephialte #2)
Autor: Cristinne C.C.
An apariție : 2018
Editura: Quantum Publishers
Nr. Pagini: 310
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 14.05.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Trezirea unui coşmar” (Ephialte #2) de Cristinne C.C.
5 (100%) 2 votes

ACUM GĂSEȘTI TREZIREA UNUI COŞMAR (EPHIALTE #2) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cu Ephialte a fost dragoste la prima vedere. Sau la prima copertă, mai exact. După fluturi în stomac a urmat obsesie în cap. O obsesie a cărei nume este Max. Nu ai cum să nu-l îndrăgeşti când îl vezi cât de încăpăţânat poate fi în urmarea acelui sâmbure de adevăr- fals care-i acaparează fiecare plan. Şi nu poţi adora, în ciuda pericolului ce planează, fiecare interacţiune dintre Max şi Alisia. Pur şi simplu chimia dintre ei ajunge explozibilă cât ai clipi.

…farmecul unei situaţii ridicole nu este complet dacă nu adaugi suficient penibil, încât, oricine ar ghida de acolo, de sus, astfel de împrejurări, să se poată distra copios pe seama ta până la capăt.

Începutul unui coşmar ne lăsase într-o vagă stare de siguranţă, cu un Max şocat de descoperirea propriilor părinţi, cu un Victor setat pe modul “ascundere” şi un Theon Novac arestat. La două săptămâni de la confruntarea ce i-a adus Alisiei familia şi prietenii la un pas de a-şi pierde viaţa, lucrurile par să-şi fi urmat cursul normal. Deşi umbra pericolului încă mai persistă în aer, fiecare tinde să-şi continue viaţa purtând însă ceva mai multă atenţie cu sine.

Au trecut două săptămâni de la confruntarea ce avea să dea peste cap vieţile tuturor. Două săptămâni de când Alisia nu l-a mai văzut pe Max, simţind în suflet un dor inexplicabil şi o tristeţe subită. Până când, ca un deja-vu, Max se prezintă în acelaşi loc de unde Alisia îşi savura Space-ul preferat cerându-i ajutorul. Nu tu scuze fiindcă era să-i ucidă familia, nu tu rugăminţi şi priviri imploratoare. Pur şi simplu, se pare că atunci când vine vorba de Max, niciun pronostic de-al Alisiei şi nici o aşteptare nu se poate îndeplini.

Max îşi prinse ambele mâini la spate, atât de relaxat şi în elementul lui, de parcă nimic nu se întâmplase.

Cum naiba poate trece aşa repede de la o stare la alta? Poate-i nebun.

Apariţia unui Max în căutare de ajutor, dar nepurtător al unor scuze pertinente pentru faptul că i-a pus familia în pericol este camuflajul perfect al Alisiei de a trece la atac, scoţând la iveală toată acea presiune adunată de evenimentele periculoase. Accentuată de atracţia pe care o simte faţă de Max, Alisia îşi neagă sentimentele prin abordarea unei tactici defensive, tactică ce l-ar aţâţa pe Max dacă nu ar fi în joc viaţa propriei mame. Odată stins focul furiei, bineînţeles că Alisia adoptă stilul bunului samaritean, între timp însă şi Max se prezintă la uşa familiei de Ephialte cerând ajutorul şi colaborarea întru înfrângerea lui Victor şi a armatei sale de umbre înainte de a le tăia tuturor orice forţă de ripostă.

Astfel ia naştere o alianţă ce va duce la legarea unor legături trainice, prin prisma cărora vom descoperi un altfel de Max, o altfel de Alisia. Vom avea ocazia să-i cunoaştem mai bine pe incredibilii fraţi ai Alisiei, vom asista la muştruluielile tipice dar, în acelaşi timp, vom aştepta cu nerăbdare momentul când Alisia şi Max îşi vor acorda o şansă lipsită de prejudecăţi.

Treptat, în jurul nostru se făcu un cerc din uniforme negre. Gardienii se opriră cu spaima întipărită pe chipuri. Priveau când la Max, când la cei pe care el îi lovise şi care zăceau pe jos, nemişcaţi.

Da, păi, bănuiesc că printre informaţiile primite, pe asta aţi ratat-o! m-am simţit satisfăcută de groaza pe care le-o citeam pe feţe!

Interacţiunile dintre Max şi Alisia devin tot mai incendiare. Deşi atracţia este indiscutabilă de ambele părţi, prejudecăţile şi neînţelegerile dintre cei doi tind să o respingă cu aceeaşi ardoare cu care aprind dorinţa. Pe de o parte este Alisia care nu numai că este speriată de propria persoană, dar se vede şi în ochii lui Max precum monstrul pe care cândva i-l suflase el în faţă. Pe de altă parte este Max, mult prea ignorant faţă de lumea ephialtelor şi al modului acestora de supravieţuire. În mijlocul atâtor neînţelegeri sunt două inimi ce bat la unison şi-şi înteţesc bătăile de fiecare dată când ochii protagoniştilor se oglindesc unii în alţii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cristinne C.C..

-Sunt al tău pentru totdeauna, Alis! Ştii asta, nu? Eşti cea mai frumoasă şi teribilă creatură din această lume! Iar acum e momentul să te dezlănţui! Nu te abţine, orice vei simţi nevoia să faci!

Dar Victor nu renunţă la planul său. Şi atunci când alături îl are pe nebunul de Theon Novac care se pare că a anticipat fiecare mişcare a lui Max cu mult înaintea căderii sale, situaţia poate deveni mai periculoasă ca oricând. La asta se adaugă şi un Consiliu interesat de tânăra ephialt care pare a avea ceva în plus faţă de suratele sale; o scânteie ce ar putea schimba lumea, dând mai multă forţă inamicilor. Şi ce face Consiliu în faţa unei asemenea situaţii? Atacă şi pe urmă pune întrebările.

Îl ascultam, realizând fără urmă de îndoială că lumea pe care o ştiam luase sfârşit, şi vieţile tuturor urmau a fi schimbate pe vecie.

Comploturi, planuri ticluite cu mult înainte, duşmani din toate părţile şi alianţe surprinzătoare. În mijlocul acestora două inimi ce se atrag în ciuda încercărilor de respingere ale purtătorilor. Când vor încerca Max şi Alisia să se privească cu adevărat, cum vor reuşi ei să găsească drumul unul spre celălalt şi ce vor trebui să sacrifice în schimbul întregirii a două suflete într-unul? Aceste întrebări pot avea unul sau mai multe răspunsuri în funcţie de cât de mult vor fi dispuşi să piardă şi ce anume să dea la schimb.

Fiecare dintre noi are limitele sale. Cel mai decent şi onorabil lucru pe care îl puteam face era să accept alegerea ei şi să o las în pace. Dar oricine mă cunoştea bine ar fi putut să-i spună că eu și resemnarea nu am făcut cunoștință. Încăpățânarea, pe de altă parte, mi-a fost mereu un prieten nelipsit. Poate că ea renunţase să mai lupte, dar eu încă nu.

Trezirea unui coşmar ne aduce şi mai multe enigme. Ne întrebăm ce pune la cale Victor şi cum poate Alisia să-i fie de ajutor. Ce anume speră Theon să câştige prin maşinaţiunile sale şi acţiunile anticipate? Va avea şansa unei familii adevărate Max sau îşi va pierde părinţii?

Cristinne C.C. ne învăluie şi mai mult în mister, iubire şi prietenie. Ne aruncă pe terenul de luptă fără arme şi ne provoacă în a găsi soluţii salvatoare. Trezirea unui coşmar nu vine pentru a ne da lămuriri ci pentru a ne demonstra şi mai mult că viaţa te poate surprinde, că niciodată ceea ce se găseşte la suprafaţă nu reprezintă adevărul.

Continuarea captivantei serii Ephialte este disponibilă pe site-ul Editurii Quantum Publishers şi librăriile partenere.

ACUM GĂSEȘTI TREZIREA UNUI COŞMAR (EPHIALTE #2) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.