Recenzie ”Etapa conștientizării 2- Direcția” de Amratra

Titlu: Etapa Conștientizării 2- Direcția
Autor: Amratra
An apariție : 2017
Editura: Letras
Nr. Pagini: 169
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 18.05.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ETAPA CONȘTIENTIZĂRII 2- DIRECȚIA PE:

Într-un idealism care îmbină panteismul cu conștiința de sine Amratra încearcă să ne deschidă ochii cugetului, punând senzorialul în balanță cu raționalul, nu ca o inevitabilă judecată, ci ca pe un îndrumar care să risipească bezna de pe umerii omenirii etern purtătoare de ochelari de cal.

Mesajul cărții care dorește a fi înțeles de către toți, are un stil impuls, dar nu precar, căci într-un limbaj de artificii literare Amratra pune pe tapet principalele probleme ale umanității într-un mod obiectiv și pertinent.

Prezentând anumite reminiscențe încă viabile din filosofia lui Ludwig Feuerbach, iar pe alocuri chiar din cea a lui Nietsche, rândurile acestei cărți sunt stropi de lumină care se pogoară peste imunda derivă a oamenilor, încercând să resădească primordialele indicatoare, bornele existențialismului corect și neîntinat. Amratra ne se erijează într-un apostol al turmei. Nu, nidicecum. El este doar un sfătuitor care încearcă să ne tămăduiască îndoielile încercând să extirpe tentațiile mamonismului.

Conștientizarea Eului și a sacralității cuvântului Om, spiritul colectivist și ideea de armonie care trebuie să fie prezentă la toate palierele existenței, sunt principalele piloane ale îndrumării, cizelării și repavării unei societăți care începe să naufragieze din ce în ce mai adânc.

Pozitivismul gândirii este inoculat medicamentos de către Amratra în stropi de plusvaloare printr-un apel la redeșteptare dar, mai ales de sinceră reîntoarcere la adevăratele valori ale umanității.

Carențele societății sunt analizate pas cu pas, cu argumente și gesturi sincere de șlefuire a nenumăratelor rugozități strânse de-a lungul multimilenarei existențe a rasei umane, din pricina naivității, comodității și înțelegerii greșite a eticii, religiei și circuitului administrativ.

Indubitabila noastră alunecare în iluziile împlinirilor de moment, expansiva lăcomie a bunăstării folosită ca șablonard argument în strivirea celor mici, dualismul decrepit al entropicelor comportamente, sunt cele care continuă să contribuie la comiterea atrocităților abominabile și la provăduirea falselor valori într-o societate maladivă care a născut și încă mai naște nenumărați monștri.

Verdictul, deși încă ne lasă o portiță de scăpare, totuși are un iz apocaliptic, precum o necesară pălmuire ca unică soluție de revigorare, revitalizare sau resuscitare a omenirii care încă, purtând pe umeri umbrele Sodomei și Gomorei, dărâmă temple în numele unei false concepții de spălare a tuturor păcatelor.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Portița de scăpare între voluntara alegere și impunere este o sabie cu două tăișuri.

Aspecte Negative:

Spiritul motivațional este ok, dar parcă din nou se încearcă culpabilizarea omului, la fel ca în mai toate religiile.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.