Recenzie ”Etapa conștientizării 2- Direcția” de Amratra

de | mai 18, 2017 | Recenzii cărți

Într-un idealism care îmbină panteismul cu conștiința de sine Amratra încearcă să ne deschidă ochii cugetului, punând senzorialul în balanță cu raționalul, nu ca o inevitabilă judecată, ci ca pe un îndrumar care să risipească bezna de pe umerii omenirii etern purtătoare de ochelari de cal.

Mesajul cărții care dorește a fi înțeles de către toți, are un stil impuls, dar nu precar, căci într-un limbaj de artificii literare Amratra pune pe tapet principalele probleme ale umanității într-un mod obiectiv și pertinent.

Prezentând anumite reminiscențe încă viabile din filosofia lui Ludwig Feuerbach, iar pe alocuri chiar din cea a lui Nietsche, rândurile acestei cărți sunt stropi de lumină care se pogoară peste imunda derivă a oamenilor, încercând să resădească primordialele indicatoare, bornele existențialismului corect și neîntinat. Amratra ne se erijează într-un apostol al turmei. Nu, nidicecum. El este doar un sfătuitor care încearcă să ne tămăduiască îndoielile încercând să extirpe tentațiile mamonismului.

Conștientizarea Eului și a sacralității cuvântului Om, spiritul colectivist și ideea de armonie care trebuie să fie prezentă la toate palierele existenței, sunt principalele piloane ale îndrumării, cizelării și repavării unei societăți care începe să naufragieze din ce în ce mai adânc.

Pozitivismul gândirii este inoculat medicamentos de către Amratra în stropi de plusvaloare printr-un apel la redeșteptare dar, mai ales de sinceră reîntoarcere la adevăratele valori ale umanității.

Carențele societății sunt analizate pas cu pas, cu argumente și gesturi sincere de șlefuire a nenumăratelor rugozități strânse de-a lungul multimilenarei existențe a rasei umane, din pricina naivității, comodității și înțelegerii greșite a eticii, religiei și circuitului administrativ.

Indubitabila noastră alunecare în iluziile împlinirilor de moment, expansiva lăcomie a bunăstării folosită ca șablonard argument în strivirea celor mici, dualismul decrepit al entropicelor comportamente, sunt cele care continuă să contribuie la comiterea atrocităților abominabile și la provăduirea falselor valori într-o societate maladivă care a născut și încă mai naște nenumărați monștri.

Verdictul, deși încă ne lasă o portiță de scăpare, totuși are un iz apocaliptic, precum o necesară pălmuire ca unică soluție de revigorare, revitalizare sau resuscitare a omenirii care încă, purtând pe umeri umbrele Sodomei și Gomorei, dărâmă temple în numele unei false concepții de spălare a tuturor păcatelor.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE piatadecarte.net

Titlu: ETAPA CONȘTIENTIZĂRII 2- DIRECȚIA
Autor: Amratra
An apariție : 2017
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 169
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1566

Alte recenzii de la Amratra:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments