Recenzie „Eu sunt femeie” de Maria Cristiana Tudose

by | Mar 14, 2018 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EU SUNT FEMEIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Căutăm sufletul pereche în neştire. Iubim oameni, sfârşim relaţii, trecem unii pe lângă alţii şi n-avem certitudinea că există undeva în lume sufletul nostru pereche.”

Cum aş putea să descriu o poveste care ajunge să îţi răscolească, într-o oarecare măsură, anumite sentimente şi trăiri doar prin simplitatea cuvintelor? Cum aş putea să spun că amintirile ei nu fac parte şi din amintirile mele? Copilăria, bunicii de la ţară, tinereţea, iubirea, dezamăgirea, renaşterea… mama. Oricât de mult te-ai simţi atras de o naraţiune mai complexă, cred că este imposibil să nu te regăseşti în unele dintre momentele acestei cărţi.

Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose reprezintă, mai degrabă, o amprentă adâncită în sufletul unei simple turiste… o amprentă  care s-a lipit definitiv în timpul călătoriei sale prin viaţă şi timp. O urmă prea puţin vizibilă, dar totodată, cu prea multă semnificaţie.

Maria, personajul nostru, ne plimbă prin trecut şi prezent; ne introduce în viaţa, în mintea şi în inima ei. Deschide larg uşa sentimentelor sale, fără ezitări. Este o tânără care iubeşte profund, dar care găseşte forţa necesară să dispară din viaţa unui bărbat care o dezamăgeşte, la fel de profund.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Maria Cristiana Tudose

În trecut, a descoperit o lume ideală – cea virtuală. Lumea virtuală e frumoasă şi amuzantă, atâta timp cât nu încerci să o transformi în ceva real. Totuşi, ea a vrut mai mult. S-a îndrăgostit, a iubit de departe şi a suferit.

„Recunosc, la început, această lume virtuală m-a dat peste cap. Nu era pentru mine dar în acelaşi timp mă ajuta să ascund anumite complexe pe care nu reuşeam să le vindec. Nu-mi iubeam corpul.”

A suferit, dar a rămas cu ceva important – cu EA… urmat de tot ceea o reprezintă: valoare, demnitate, încredere şi defecte, voinţă, pasiune, emoţii puternice şi o dorinţă acută de a-şi scrie povestea Eu sunt femeie.

„Timpul trece, oamenii dragi îmbătrânesc, noi ne minţim crezând că suntem nemuritori şi trăim zilele uitând că viaţa este o simplă călătorie cu bilet fără drept de ramburs.”

Titlu: Eu Sunt Femeie
Autor: Maria Cristiana Tudose
An apariție : 2016
Editura: BESTSELLER
Nr. Pagini: 258
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.03.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori. La șase ani de la...

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Grace Carter nu știe ce înseamnă să fii adolescent. Viața ei este plină de urlete, de responsabilități și de tristețe. Visează să ajungă la New York și la Paris, visează o viață diferită de tot haosul pe care îl trăiește acum. Iar totul este mai aproape decât ar fi...

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1307 zile și a scris până acum 54 articole. Se află pe poziția 24 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments