Recenzie “Eleanor & Park” de Rainbow Rowell.

Titlu: Eleanor Park
Autor: Rainbow Rowell
An apariție : 2015
Editura: ART (imprintul Youngart)
Nr. Pagini: 357
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iuliana Enache
Publicată la 11.08.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ELEANOR PARK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Descriere:
Eleanor a fost dată afară din casă şi, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, fraţii şi tatăl ei vitreg. O şcoală nouă, unde nu cunoaşte pe nimeni şi toată lumea pare s-o urască. Nu-şi face nicio speranţă că şi-ar putea găsi prieteni şi, când se-aşează în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-şi asculte muzica şi să-şi citească benzile desenate, nu se-aşteaptă la mare lucru.

Însă unele poveşti de dragoste încep fără mari aşteptări şi se dovedesc a fi cu atât mai impresionante cu cât începuturile lor sunt mai modeste. Deşi sunt suficient de deştepţi să ştie că prima iubire nu durează, Eleanor şi Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci şi în ce are mai amuzant, mai naiv şi mai stângaci.

„O poveste de iubire frumoasă, care te bântuie… Eleanor & Park  mi-a adus aminte nu numai ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o fată, dar și ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o carte.” John Green.

„Amuzant, plin de speranţă, slobod la gură, sexy şi sentimental, acest roman de dragoste va captiva cititorii tineri şi adulţi deopotrivă.“ Kirkus Review.

În primul rând, vreau să spun că această carte m-a distrus. Sfârșitul a fost unul surprinzător, care mi-a rupt inima și a călcat peste ea.
În prim plan îi avem pe Eleanor și Park, doi adolescenți care trăiesc în perioada anului 1986.Fiecare dintre ei este ciudat în felul lui. Eleanor are o familie ciudată, un tată vitreg pe care îl urăște, o mamă mai mult decât neglijentă și niște frați obraznici, căutand în fiecare moment să o bage în belele pe Eleanor. Fiind plecată destul de mult timp de acasă din cauza tatălui ei, ea învața din nou cum este sa trăiești cu niște oameni pe care îi urăște.
Ea se îmbracă destul de ciudat: blugi asortați cu cămăși de bărbați, bentițe, flori, cravate.Stilul ei mi s-a părut unul unic, plin de viață și feminin.
Deși este o fată cu proporții mai mari, ea știe să scoată ce-i mai frumos din corpul ei.Pune pe “display” frumusețea ei interioară, ea fiind considerată neatractivă din cauza corpului ei.
Acest lucru mi s-a părut cel mai frumos si cel mai de apreciat la personalitatea ei.
Ea nu este interesată să pară interesantă sau frumoasă pentru cei din jur.Ea doar este ceea ce vrea să fie, persoana ei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rainbow Rowell.

La polul opus îl avem pe Park, un asiatic foarte simpatic, pasionat de gaming și comics-uri.El are o familie foarte frumoasă, o mamă care are ca pasiune principală hair styling-ul și un tată pasionat de vânătoare.Pe fratele lui îl consideră enervant din cauză că se focusează pe iubite și popularitate.
El face karate, fiind aproape expert în acest sport.Dar pasiunile lui cele mai mari sunt muzica si benzile desenate, ele îl fac să uite puțin de realitatea în care trăiește.

Povestea celor doi începe când Eleanor nu își găsește un loc în autobuzul ce ar trebui să o ducă spre școală. Nimeni dorind să stea lângă ea, Park este cel care îi oferă un loc lângă el, ulterior regretând aceasta alegere.Dar mai târziu va afla că a crezut greșit, Eleanor fiind una dintre cele mai prietenoase persoane pe care a cunoscut-o vreodată.
Nici Eleanor nu este atât de încântată la început să stea lângă el, dar cu timpul începe să se obișnuiască cu fața lui drăguță, mâinile care se împreunează mai mereu cu ale ei și momentele în care citesc împreună sau ascultă muzică.
Am adorat stilul de scriere al autoarei, el fiind unul poetic, creat pentru a descrie momente frumoase și sentimente plăcute, toate simțite de adolescenți.
Ea fiind o carte contemporary, am reușit să o citesc în doar două zile, fiind un fel de record pentru mine. Este ușoară de citit, lângă un suc cu gheață sau la plaja, briza mării făcând momentul lecturii și mai plăcut de savurat.
Per total a fost o carte superbă și v-o recomand din toată inima.

🔥 CARTEA ELEANOR PARK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut povestea de dragoste dintre cei doi adolescenţi, ea a fost una sfâşietoare şi frumoasă.

Aspecte Negative:

Nu mi-a plăcut deloc de familia lui Eleanor, ei mi-au confirmat că există oameni pentru care să-ţi fie milă şi să îi urăşti în acelaşi timp.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.