Recenzie „Fantoma de pe lac” de Monica Ramirez

de | feb. 3, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FANTOMA DE PE LAC ARE REDUCERE PE:

Fantoma de pe lac este o carte ce se citește ușor și te captează încă din primele pagini. Acțiunea se petrece în orășelul Spearmint Lake, care se dovedește a fi învăluit într-un mister ce creează tot suspansul romanului.

Ritmul și firul poveștii mi-a amintit puțin de cărțile Agathei Christie sau de fimele cu Jessica Fletcher, doar că aici, protagonista este o tânără scriitoare.

Scurt sinopsis

Ashley White este cunoscută pentru romanele ei de spionaj, fantasy și de dragoste. Ea se mută pentru o perioadă într-un mic orășel din statul Michigan, Spearmint Lake, căutând liniștea și inspirația pentru a-și termina romanul la care lucrează.

Dacă îți place recenzia cărții FANTOMA DE PE LAC, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Ramirez

Deși se aștepta ca locul să fie liniștit, află rapid că aparențele ascund defapt un mister pe care absolut nimeni nu a îndrăznit vreodată să îl elucideze. O serie de incidente îi atrag atenția, iar aceasta pornește o anchetă pe cont propriu. Astfel ea descoperă două crime de acum un sfert de secol. Toate incidentele sunt legate de fantoma ce bântuie orașul, fapt care îi stârnește și mai mult curiozitatea.

În timp ce avansează cu ancheta, mai multe persoane încep să pară suspecte, încrederea ei slăbind în privința unora. Unul dintre personaje este un polițist drăguț, dar acesta nu prea face parte din acțiunea cărții, lucru care a scos povestea din clișeu.

Cartea nu detronează seria autoarei – Alina Marinescu

Sincer mi-a plăcut tare mult de Ashley, și faptul că nu s-a ascuns în spatele arătosului șerif, consider că a adus multe puncte albe poveștii. Autoarea s-a axat mai mult pe anchetă decât pe povestea de dragoste, iar eu am adorat asta. Mi-ar fi plăcut ca fantoma să fie mai mult implicată și să aibă mai multe apariții. Chiar și așa, romanul a fost savuros.

Dacă citeam cartea înaintea seriei Alina Marinescu, probabil că i-aș fi dat nota maximă. Dar în comparație cu seria, dialogurile acestui roman sunt, pe alocuri, slăbuțe.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FANTOMA DE PE LAC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fantoma De Pe Lac
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: UP
Nr. Pagini: 317
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 208

Alte recenzii de la Monica Ramirez :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 463 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments