Recenzie ” Fata cu portocale”de Jostein Gaarder

Titlu: Fata Cu Portocalede
Autor: Jostein Gaarder
An apariție : 2009
Editura: Univers
Nr. Pagini: 157
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 7.05.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA FATA CU PORTOCALEDE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cu siguranță că romanul ”Fata cu portocale” al scriitorului norvegian Jostein Garder este o frescă a iubirii, o pertinentă idealizare a celui mai pur și neîntinat sentiment al înnobilării senzoriale. motiv de împliniri și clădiri de ceruri mătăsoase și molipsitoare.

Post-modernismul scriitorului scandinav dansează sinuos între mainstream și descriptivism amănunțit, creionând cu o abilitate demnă de invidiat un bulgăre de inocență acaparatoare în care lacrima și zâmbetul împletesc onestitatea unui trăirism aparte, în care personajele se cunosc treptat, într-un ritm crescendo care își crește vibrațiile tectonice odată cu fiecare clipă a șuvoiului extrovertirii.

Jan Olav își spovedește povestea îndrăgostirii la mai bine de 10 ani de la trecerea sa în neființă, prin intermediul unui manuscris ajuns printr-un favorabil concurs de împrejurări chiar în mâinile destinatarului, adică ale fiului acestuia, Georg Roed, valoarea testimoniară a emoționantelor rânduri creând între cei doi o indestructibilă simbioză senzorială.

Cu o tonalitate maleabilă, povestea scriitorului norvegian se avântă impetuos peste coridoarele lăuntrice ale cititorilor, vălurindu-se când incandescent, când rece, prin intermediul unei expresivități aproape simpliste, dar care totuși reușește să mângâie prin mușcături și să muște prin mângîieri, coagulând într-=un mîrunt grăunte de existență o intensitate colosală, aproape devastatoare, care umezește priviri și purifică suflete, urcând și coborând prin eterna luptă a omului dintre ceva și altceva.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jostein Gaarder.

O carte îmbietoare!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FATA CU PORTOCALEDE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Pastelizarea unui anumit din viață capătă la scriitorul scandinav valențe serafice.

Aspecte Negative:

Personajele secundare chiar trăiesc în umbra efemerității.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.