Recenzie ” Fata cu portocale”de Jostein Gaarder

by | May 7, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CU PORTOCALEDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cu siguranță că romanul ”Fata cu portocale” al scriitorului norvegian Jostein Garder este o frescă a iubirii, o pertinentă idealizare a celui mai pur și neîntinat sentiment al înnobilării senzoriale. motiv de împliniri și clădiri de ceruri mătăsoase și molipsitoare.

Post-modernismul scriitorului scandinav dansează sinuos între mainstream și descriptivism amănunțit, creionând cu o abilitate demnă de invidiat un bulgăre de inocență acaparatoare în care lacrima și zâmbetul împletesc onestitatea unui trăirism aparte, în care personajele se cunosc treptat, într-un ritm crescendo care își crește vibrațiile tectonice odată cu fiecare clipă a șuvoiului extrovertirii.

Jan Olav își spovedește povestea îndrăgostirii la mai bine de 10 ani de la trecerea sa în neființă, prin intermediul unui manuscris ajuns printr-un favorabil concurs de împrejurări chiar în mâinile destinatarului, adică ale fiului acestuia, Georg Roed, valoarea testimoniară a emoționantelor rânduri creând între cei doi o indestructibilă simbioză senzorială.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jostein Gaarder

Cu o tonalitate maleabilă, povestea scriitorului norvegian se avântă impetuos peste coridoarele lăuntrice ale cititorilor, vălurindu-se când incandescent, când rece, prin intermediul unei expresivități aproape simpliste, dar care totuși reușește să mângâie prin mușcături și să muște prin mângîieri, coagulând într-=un mîrunt grăunte de existență o intensitate colosală, aproape devastatoare, care umezește priviri și purifică suflete, urcând și coborând prin eterna luptă a omului dintre ceva și altceva.

O carte îmbietoare!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FATA CU PORTOCALEDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fata Cu Portocalede
Autor: Jostein Gaarder
An apariție : 2009
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 157
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.05.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Pastelizarea unui anumit din viață capătă la scriitorul scandinav valențe serafice.

Aspecte Negative:

Personajele secundare chiar trăiesc în umbra efemerității.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1946 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments