Recenzie „Fata de la Savoy” de Hazel Gaynor

de | oct. 5, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA DE LA SAVOY ARE REDUCERE PE:

Fata de la Savoy este un roman de ficțiune istorică scris de Hazel Gaynor.

Acțiunea se desfășoară pe două planuri, trecut și prezent, având parte de 4 perspective diferite.

Dorothy Lane, o fată cu vis mare

Povestea urmărește pe de o parte prezentul protagonistei Dolly, o fată venită din provincie la Londra unde muncește ca menajeră într-un hotel pentru a-și câștiga existența, dar care visează măreț să devină dansatoare asemenea idolului ei Loretta May.

O iubire din trecut

Pe de altă parte, este redată povestea de dragoste din trecut dintre Dorothy Lane și Teddy, care s-a oprit brusc o dată cu pierderea memoriei lui Teddy, care a fost rănit în Primul Război Mondial.

Loretta May, îngerul păzitor al cărții

O altă perspectivă a cărții este realitatea boemă, dar crudă a Lorettei May, o actriță foarte cunoscută a acelor vremuri care trece prin clipe grele din punct de vedere personal, fiind diagnosticată cu o boală ce nu îi mai dă mult de trăit.

Ce-a de-a treia perspectivă îi aparține lui Peregrine Clements, un compozitor de muzică pentru teatru, cu care Dolly se întâlnește accidental, chiar în prima ei zi la noul job. Peregrine este fratele Lorettei, amănunt important, care va influența povestea întru-totul.

Datorită Lorettei, atât Peregrine, cât și Dorothy își vor găsi adevărata vocație în viață.

Teddy, victimă a războiului

A 4-a perspectivă ne prezentă amănunte din timpul petrecut de Teddy în spital, atunci când se confrunta cu pierderea memoriei. Capitolele sale sunt cele mai scurte, dar cu un impact covârșitor în povestea lui Dorothy.

Londra în anii ’20

Planurile celor 4 se îmbină delicat, având ca fond central o Londră animată, plină de concerte de jazz și spectacole de cabaret, o perioadă mai mult decât fermecătoare.

Hotelul Savoy era în acele vremuri un stâlp de referință al vieții de societate, cele mai importante vedete trecându-i pragul.

Culiselele unui vis

Viața lui Dolly de la hotel ne duce în culisele unei afaceri de mare succes, unde aparențele sunt de multe ori înșelătoare. În lumea aceasta întâlnim niște personaje cu povești sensibile și triste, cameristele demonstrând că sunt capabile de multă prietenie și dragoste, dar și de ură și răzbunare.

Cartea ne invită la visare, acele vremuri apărând mult mai apetisante și mai reale decât prezentul nostru tehnologizat.

Dolly îndrăznește să viseze, vrea să devină o stea a teatrului englezesc, dar realitatea îi stă în cale, așa cum mulți pățesc.

Iubirea este o temă principală a acestei cărți, dar nu cea mai imporantă. Perseverența este cheia succesului, așa cum ne-o demonstrează Dolly, dar și norocul trebuie să fie de partea ta, că altfel riști să rămâi în anonimat.

Recomand cartea, se parcurge ușor și îți dă o stare de bine, o stare de euforie, de nostalgie a unor vremuri de mult apuse, care nu par a se reîntoarce prea curând.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FATA DE LA SAVOY?

Vezi toată lista de cărți scrise de Hazel Gaynor sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FATA DE LA SAVOY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fata De La Savoy
Autor: Hazel Gaynor
An apariție : 2018
Editura: ACT șI POLITON
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 5.10.2019
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Volum distins cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului de manuscrise "Împlineste un vis", secțiunea Carte Științifică, ediția I, Editura Universitară, organizat în 2021. "Cine ne-a așezat pe noi, românii, între ruși care nu se mai satură de pământ, turci care nu se...

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 914 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 16 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments