Recenzie „Fetele Nikas” de Monica Săvulescu Voudouri

Titlu: Fetele Nikas
Autor: Monica Săvulescu Voudouri
An apariție : 2011
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 326
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Popa
Publicată la 3.11.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Fetele Nikas” de Monica Săvulescu Voudouri
Acordă o notă
monica savulescu voudouri fetele nikas

Monica Săvulescu Voudouri este o scriitoare contemporană ce s-a născut în România, ce trăieşte în Olanda. Multe dintre cărţile ei au fost traduse în limbi precum: olandeză, greacă, franceză etc.

Cele mai importante cărţi publicate de aceasta sunt Diaspora, Tukidides, Atena, 1992; Vader, wij zijn slaapwandelaars, Vita, Amsterdam, 1994; Diaspora, Innocenti, Utrecht, 1996; Diaspora, mes racines, Centre de Migration, Belgia, 1994.

„Fetele Nikas” este unul dintre romanele publicate de Monica Săvulescu.  Acesta a apărut la editura Tracus Arte în 2011.

Personajul principal al acestei cărţi este Daria, personaj feminin ce pribegeşte prin diferite ţări pentru a-şi afla identitatea şi a descoperi poveştile vieţilor strămoşilor ei.

Plecată din comuna Crasna, Transilvania, ajunge la Bucureşti, Bruxelles, Amsterdam, Atena şi New-York.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Săvulescu Voudouri.

Poveştile strămoşilor săi sunt uluitoare, începând cu anul 1880, într-un sat de pe Ialomiţa. Ele cuprind istoria familiei Dariei, trecută prin războaie, afaceri prospere sau eşuate, iubiri şi căsătorii.

Am rămas aici, în această ţară străină, singură. Singura adultă adică, într o familie, obligată să cresc un copil.

După ce povestea este întregită, află că şi colegii săi sociologi au vieţi asemănătoare, familia lor fiind din mai multe ţări sau chiar continente.

Întâlnim personaje excepţionale, legate într-un mozaic desăvârşit.

Fetele Nikas e un roman contemporan excepţional, împletind poveştile a patru generaţii de femei cu elemente de istorie ale grecilor stabiliţi în România.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.