Recenzie “Fetița pe care au lăsat-o în urmă” de Roxanne Veletzos

by | Aug 23, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FETIȚA PE CARE AU LĂSAT-O ÎN URMĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

La început am fost mirată cum o scriitoare străină scrie, cu atâtea detalii, o carte cu acțiunea în București. Finalul cărții mi-a elucidat misterul, de fapt autoarea este născută în București iar cartea este dedicată bunicilor ei.

Ce- înseamnă viață fără tine,
Fără singurul ei purtător de sens?
Cum să trăiesc încă o zi,
Fără să simt răsuflarea ta dulce pe obraz și ochii tăi aproape?
Și când în sfârșit îmi voi găsi odihna,
Și mâna ta n-o voi simți pe piept,
Cui îmi voi încredința ultimele gânduri,
Dacă nu ție, fetița mea de- atunci, de demult?

Fetița pe care au lăsat-o în urmă este o poveste fascinantă, dureroasă și reală, o filă din ceea ce s-a petrecut în România în perioada celui de al doilea război mondial și în anii de după.

Începe cu o acțiune drastică, Programul de la București, ianuarie 1941, când mii de evrei au fost scoși din casele lor și omorâți.

Așa începe povestea Nataliei, o fetiță care a fost lăsată de familia ei pe străzile din București ca să aibă șanse să fie salvată.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Roxanne Veletzos

Despina și Anton o înfiază. Ei au o frumoasă poveste de dragoste și căsnicie cu o singură și dureroasă neîmplinire, aceea de nu a avea un copil. Natalia le va umple acest gol, o vor iubi enorm și reciproc.

Împreună trec prin perioada războiului și apoi au o viață și mai grea după ce acesta se termină. Fiind o familie înstărită li se ia casa și afacerea.

Cartea este structurată în trei părți: Anton și Despina, Natalia, Victor. Personal cel mai mult mi-a plăcut partea a III-a a cărții: o frumoasă poveste dintre Natalia și Victor.

Aș vrea să stau așa să-ți ascult bătăile inimii, ale inimii tale crude, nemiloase și nechibzuite.

Nu-l pot opri, pentru omul asta nu există bariere. Îmi vrea sufletul și-l va avea.

Finalul este unul emoționant, atât vă zic. Mi-aș dori ca autoare să scrie o continuare a acestei povești.

Umplu spațiile albe, le infuzez cu viață, viața mea în culori suficient de vii pentru a da înapoi limbile ceasului. Fetița, adolescenta, femeia în devenire. Cu fiecare triumf și înfrângere, cu fiecare lovitură pe care mi-a administrat-o viața, ridic un arc peste timp, o punte către oamenii a căror dragoste o simt încă atât de puternic.

 

Lectură plăcută !!!

Titlu: Fetița Pe Care Au Lăsat-o în Urmă
Autor: Roxanne Veletzos
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 295
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 23.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1294 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments