Recenzie „Fetița pe care au lăsat-o în urmă” de Roxanne Veletzos

de | aug. 23, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FETIȚA PE CARE AU LĂSAT-O ÎN URMĂ ARE REDUCERE PE:

La început am fost mirată cum o scriitoare străină scrie, cu atâtea detalii, o carte cu acțiunea în București. Finalul cărții mi-a elucidat misterul, de fapt autoarea este născută în București iar cartea este dedicată bunicilor ei.

Ce- înseamnă viață fără tine,
Fără singurul ei purtător de sens?
Cum să trăiesc încă o zi,
Fără să simt răsuflarea ta dulce pe obraz și ochii tăi aproape?
Și când în sfârșit îmi voi găsi odihna,
Și mâna ta n-o voi simți pe piept,
Cui îmi voi încredința ultimele gânduri,
Dacă nu ție, fetița mea de- atunci, de demult?

Fetița pe care au lăsat-o în urmă este o poveste fascinantă, dureroasă și reală, o filă din ceea ce s-a petrecut în România în perioada celui de al doilea război mondial și în anii de după.

Dacă îți place recenzia cărții FETIȚA PE CARE AU LĂSAT-O ÎN URMĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Roxanne Veletzos

Începe cu o acțiune drastică, Programul de la București, ianuarie 1941, când mii de evrei au fost scoși din casele lor și omorâți.

Așa începe povestea Nataliei, o fetiță care a fost lăsată de familia ei pe străzile din București ca să aibă șanse să fie salvată.

Despina și Anton o înfiază. Ei au o frumoasă poveste de dragoste și căsnicie cu o singură și dureroasă neîmplinire, aceea de nu a avea un copil. Natalia le va umple acest gol, o vor iubi enorm și reciproc.

Împreună trec prin perioada războiului și apoi au o viață și mai grea după ce acesta se termină. Fiind o familie înstărită li se ia casa și afacerea.

Cartea este structurată în trei părți: Anton și Despina, Natalia, Victor. Personal cel mai mult mi-a plăcut partea a III-a a cărții: o frumoasă poveste dintre Natalia și Victor.

Aș vrea să stau așa să-ți ascult bătăile inimii, ale inimii tale crude, nemiloase și nechibzuite.

Nu-l pot opri, pentru omul asta nu există bariere. Îmi vrea sufletul și-l va avea.

Finalul este unul emoționant, atât vă zic. Mi-aș dori ca autoare să scrie o continuare a acestei povești.

Umplu spațiile albe, le infuzez cu viață, viața mea în culori suficient de vii pentru a da înapoi limbile ceasului. Fetița, adolescenta, femeia în devenire. Cu fiecare triumf și înfrângere, cu fiecare lovitură pe care mi-a administrat-o viața, ridic un arc peste timp, o punte către oamenii a căror dragoste o simt încă atât de puternic.

 

Lectură plăcută !!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FETIȚA PE CARE AU LĂSAT-O ÎN URMĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fetița Pe Care Au Lăsat-o în Urmă
Autor: Roxanne Veletzos
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 295
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 700

Alte recenzii de la Roxanne Veletzos:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2096 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments