res_31881f5d32f311acb3749582956ed570Irina Binder, autoarea cărții Fluturi, este o tânără din Brașov care s-a făcut cunoscută datorită blogului ei, Insomnii. Povestea cărții a început chiar pe blogul acesteia, ca mai apoi să se transforme în cele două volume publicate la editura For You.

Așa cum Irina Binder ne spune, cartea se bazează pe o poveste reală, anume povestea ei de viață. Personajul principal, Irina, îi întâlnește pe cei doi cuceritori, Matei și Robert, într-o seară în club.

Matei o caută, iar ea se îndrăgostește de el într-atât încât se mută la București în casa acestuia unde locuia și fratele lui, Robert. Mai mult ignorată de Matei, Irina se îndrăgostește și de Robert care o tratează cu grijă, oferindu-i atenția de care aceasta avea nevoie. Alături de Matei, Irina trăiește și momente frumoase în care crede în iubirea lui, dar ajunge și să fie bătută din gelozie.

Personajul Irina este o femeie cu un caracter puternic care în puținii ani pe care îi are trece prin multe. Își pierde tatăl, pierde profesorul care i-a ținut locul tatălui ei. De asemenea, se îndrăgostește, însă  cu toate că aceasta dragoste nu-i aduce foarte multe bucurii, rezistă. Irina are defectul că se consideră prea bună pentru oricine și este perfecționistă în ceea ce face.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Irina Binder.

Deși la început l-a considerat pe Matei un om bun, capabil să o facă pe Irina să se bucure de viață împreună cu el, mai apoi am văzut că acordă mai multă importanță muncii și banului, fiind o persoană avidă, rea și geloasă. Singurul bărbat în care are încredere deplină este Robert, fratele său, căruia îi încredințează chiar și viața Irinei. Totuși, acesta nu știe că el este cel care se îndrăgostește nebunește de ea și ar face orice să o ia de lângă Matei.

Părerile asupra acestei cărți au fost împărțite de la bun început. Consider că fiecare interpretează carte așa cum vrea. Personal, mi-a plăcut ceea ce unii numesc telenovelă deoarece am avut parte de mister, de iubire, de ură, de gelozie, dar și de iertare. Părerea fiecăruia depinde de personalitate și de ceea ce îi place să citească.

Titlu: Fluturi
Autor: Irina Binder
An apariție : 2013
Editura: For You
Nr. Pagini: 596
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste care te face să treci prin diferite emoții.

Aspecte Negative:

La un moment dat devine clișeică.

Avatar
Autor: Ana Maria Niculescu
Redactor de 1773 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu