Recenzie Fluturi – Volumul 3 de Irina Binder

de | aug. 7, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți

xxIrina Binder, tânăra din Braşov, primeşte recunoaşterea cititorilor imediat după publicarea „primilor fluturi”, roman ce prinde foarte repede cititori din toata ţara. Volumele 1 şi 2 din Fluturi o propulsează pe Irina Binder în topul celor mai vânduţi autori români şi transformă fata din spatele unui blog in autoarea unui bestseller.

Pentru a evita situaţia în care un alt autor ar putea scrie o continuare, aşa cum s-a întâmplat cu „Pe aripile vantului”, Irina Binder revine cu o nouă carte, continuarea poveştii de dragoste Matei – Irina – Robert.

Volumul 3 al romanului autobiografic continua în acelaşi ritm, ritm cu care ne-am familiarizat in volumele precedente. Personajul principal, Irina, veşnic îndrăgostită de toţi bărbaţii cu care intră în contact, continua jocul de dute – vino. Rămâne alături de Matei de dragul fetiţei, alături de Robert pentru că a găsit iubirea adevărată şi alături de Angel pentru că este un prieten deosebit.

Fluturi Volumul 3 nu se ridică desupra nivelului primelor două, urmează acelaşi tipar narativ, aceleaşi comparaţii şi expresii. Irina se autodescrie ca fiind fata pe care cei din jur o invidiază, este fata ce ştie să gestioneze orice situaţie. Este cea fără greşeală, femeia perfecta, prietena ideală şi gospodina desăvârşită.

Este o carte uşor de citit, firul narativ decurge lin şi înfăţişează tabloul unui final previzibil.

De-a lungul romanului sunt multe fapte contradictorii, de parcă ar fi fost scris la repezeală. Irina trece de la demnitatea moştenită patern la umilinţă alături de Matei. Nu acceptă bani de la Matei sau Robert, nu munceşte dar are o viata de huzur – haine, călătorii, plimbări.

Fluturi de Irina Binder este o poveste în care un Prinţ Fermecător salvează prinţesa aflată la anaghie. O carte siropoasă pentru adolescente.

Consider ca volumul 3 este de prisos, finalul volumului 2  îi lasă cititorului posibilitatea de a îşi imagina un deznodamânt propriu astfel încât Fluturii să îţi lase o amintire plăcută. Volumul 3 nu face altceva decât să ducă povestea catre happy end-ul mult aşteptat.

Titlu: FLUTURI - VOLUMUL 3
Autor: Irina Binder
An apariție : 2016
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 5418

Alte recenzii de la Irina Binder:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray
Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray

Evident, am fost influențată de apariția filmului, însă am de spus în apărarea mea faptul că nu am văzut filmul și nici măcar nu știu ideea principală. Doar știu că este ciudățel și că Emma Stone joacă magistral, în rest, haide să vedem cum este cartea, pentru că...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Gheorghiescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 23 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Gheorghiescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu stiu ce sa zic. Parerile sunt impartite privind toate volumele. Ba e buna ba nu e. Oricum nu ma tenteaza 🙂

Lacry

Despre cel de al 3-le-a volum din Fluturi nu pot spune decât ca este penibil,m-a plictisește maxim și Abea aștept sa îl termin…Este o lălăiala totala in care nu se desfășoară nici o acțiune e ca și o relație toxica in care alegi sa stai de dragul copiilor sau de gura lumi ceva de genul e și aceasta carte a fost scrisă probabil la cererea publicului curios și ce a zis hai sa o mai lungesc umpic ca merge și așa nu contează dacă nu mai am ce sa scriu.
Este o pierdere de vreme și o investiție degeaba.👎Dislike