Recenzie „Freud Neortodox” de Beate Lohser, Peter M. Newton

by | Jun 2, 2021 | Beletristică, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FREUD NEORTODOX ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

M-am gândit mult, ce și cum să scriu. Am adunat gândurile de zeci de ori, până să-mi dau seama că oricum nu va fi așa cum îmi doresc eu această părere, așa că, eu vă rog, aveți răbdare cu o mică neinițiată în ale psihanalizei și în Se-ul lui Freud!

Dragă audiența, Sigmund este părintele acestei științe. Cel puțin cercul restrâns de doctori i-au conferit acest titlu, și eu, care am auzit puține, însă cu o dorință avidă de cunoaștere, am pornit de la cartea greșită, or limbajul și explicațiile, pe alocuri, m-au depășit, și nu îmi este rușine să recunosc asta. A fost în totalitate greșeala mea, teritoriul cercetat pentru prima data a fost minat cu o serie de relatări, metode de lucru ale marelui „virtuoz” în ale cercetărilor psihologice.

Freud este tema de discuție între cei doi autori și cititor. Cu o introducere seducătoare, Lohser și Newton te conduc spre labirintul unei investigații minuțioase ale metodelor de tratare, create de faimosul vraci. Tehnici, doctori care analizează acele metode, păreri despre fiecare în parte, despre neutralitatea sa apocrifă, eficiența și credibilitatea sa, structura terapiei și „locurile” ținute ascunse de către „pârât”, pentru că domnul nostru inculpat, nu și-a dat toate cărțile pe față, a păstrat ceva doar pentru sine. Egoist un pic, nu vi se pare?!

Criticat și adorat, loial și frenetic în părerile sale, calea lui Freud prinde contur chiar dacă nu toți vor să îi recunoască meritele. „Freud Neortodox, așa cum se vede de pe divan” este scrierea pentru curioșii care au idei și lecturi bune în spate din acest vast câmp de circumvoluțiuni. Iar dacă vă numărați printre ei, această carte este pentru dumneavoastră! Părerile celor doi autori sunt imparțiale, iar asta nu poate decât să bucure simpatia mea pentru domeniu.

Concluzia serii: Sigmund Freud a fost pionerul care a tatonat teritoriul creierului nostru, mai mult partea să întunecată, ori gri, dar asta ține doar de gustul fiecăruia dintre noi. Iar eu, în loc să încep cu Abecedarul psihanalizei, am sărit direct în anii de liceu! Bine că ne învață la grădiniță să citim.

Lecturi echilibrate vă doresc!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FREUD NEORTODOX?

Vezi toată lista de cărți scrise de Beate Lohser sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FREUD NEORTODOX CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Freud Neortodox
Autor: Beate Lohser
,
Peter M. Newton
An apariție : 2020
Editura: TREI
Nr. Pagini: 383
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 2.06.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

5 1 vote
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 100 zile și a scris până acum 46 articole. Se află pe poziția 14 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Foarte interesanta recomandare, big like!