Recenzie „Fugi!” de O.G. Arion

de | nov. 16, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FUGI! ARE REDUCERE PE:

Cucerindu-mi inima cu seria Nemuritor, Oana Arion a rămas aceeași autoare subiectivă și creativă, o autoare pe care, dacă o citești, n-ai cum să nu o îndrăgești. Altfel spus, este o autoare româncă care s-a remarcat și încă se remarcă prin creațiile ei care nu țin de sfera normalului.

Oana Arion preferă, de fiecare dată, să surprindă și să depășească sfera normalului, introducând în operele ei personaje cu deosebite abilități, dar și o serie de caractere după care mintea cititorului la început de drum aleargă neîncetat.

De altfel, și poveștile create de aceasta sunt acel ceva la care nu te-ai așteptat, creații complexe, pline de dinamism și suspans, texte scrise cu grijă și cu pasiune, tocmai pentru a transmite ideea esențială corect, ci nu eronat spre mintea cititorului.

Dacă îți place recenzia cărții FUGI!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de O.G. Arion

În ceea ce privește stand alone-ul Fugi!, pot spune că, dincolo de orice alte critici, acesta este un volum care are note de suspans, dar și fragmente mici din The walking dead strecurate pe alocuri. Cel mai probabil, însă, acest volum este inspirat după celebrul serial, care a cucerit mii de inimi. Pe mine nu m-a convins. Nu l-am urmărit până la final, dar cartea autoarei Oana Arion am reușit să o finalizez și, sincer, mi-a lăsat un gust plăcut, dar și puțină dezamăgire, acest aspect raportându-se strict la sursa de inspirație, respectiv la fragmentele care mi s-au părut mult prea mult copiate, dacă pot spune așa, din cadrul serialului.

Oana mi-a adus o serie de nervi cu aceste inspirații, dar m-a și uimit prin faptul că a ales ca virusul contaminator să provină din surse exclusiv online. Tehnologia, de această dată, capătă conotații pe care trebuie să le înțelegem încă din primele pagini. De ce? Pentru că oricât de mult ne-am dori ca aceasta să nu ne afecteze, o face și acest lucru este dezamăgitor.

Acestea fiind spuse, Fugi! este și genul de roman cu adevărate tente contemporane, dar, totodată, este și un volum care implică foarte multă acțiune. Pe lângă acestea mai apar, totuși, și simpatia care ajunge să fie caracteristică lui Axel și Amirei, respectiv puterea de luptă, capacitatea luptei pentru supraviețuire și dorința de a rămâne în viață, chiar și pentru câteva zile, care pot părea o eternitate.

Te avertizez, totuși, că în momentul în care vei acorda atenție acestui volum, vei avea parte de o mulțime de surprize și acum, stând ți analizând fiecare fragment în parte, am ajuns la concluzia că Oana Arion poate. Ea poate să te scoată din zona de confort prin acele momente pline de suspans și adrenalină, care te amenință, oarecum, și te pun chiar și pe tine în pericol. Sau, mai bine zis, Oana Arion vine cu săgeți pline de dependență față de operele ei spre inima cititorului, care, sincer, nu mai are nicio putere în fața unor cuvinte sfâșietoare, respectiv pline de conotații ce te poartă pe aripile fantasticului mistic.

În mintea Oanei, totul este posibil și, odată instalată o idee, ea continuă să o dezvolte, tocmai pentru a impresiona și a surprinde victimele, care poartă numele de cititori. Ca urmare, fără dar și poate, Oana este o maestră, care nu se dă în lături de la nimic, ci, dimpotrivă, experimentează toate sferele posibile, printre care amintesc și sfera desprinsă de normal.

Pasiunea pentru fantastic se remarcă și de această dată prin intermediul volumului Fugi!, care este o creație demnă de apreciat, plină de adrenalină și evenimente care te târăsc printr-o serie de mistere care derivă din viața personajelor.

Personajele complexe și acțiunea amplă, de asemenea, sunt factori care te țin în loc și nu îți permit să te preocupi de alte lucruri. Și, mai mult decât atât, mi-a plăcut extrem de mult faptul că în acele momente când credeam că nimic semnificativ nu are să se mai întâmple, exact în acele momente se răstoarnă totul.

Surpriza? La final! Eu te îndemn, totuși, să fugi! Fugi de muncă, de prieteni, de tot ceea ce ține de realitate și acordă-ți timp pentru lecturarea acestui volum!

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FUGI! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: FUGI!
Autor: O.G. Arion
An apariție : 2018
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 231
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 575

Alte recenzii de la O.G. Arion:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Dana Otet este redactor Booknation.ro de 1978 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dana Otet aici.
Numele meu este Dana Oțet și cititul face parte din viața mea. În momentul de față nu pot concepe viața fără cărți, de aceea mereu mă voi axa pe ceea ce înseamnă literatură, pe ceea ce înseamnă citit. De asemenea, pasiunea mea se manifestă și prin scris. Alături de cei de la BookNation am învățat ce înseamnă o echipă.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments