Recenzie Gargui de Andrew Davidson

by | Nov 14, 2014 | Beletristică, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GARGUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

1

 Gargui de Andrew Davidson mi-a atras atentia cand am fost la targul de carte din 2009 sau 2010, nu mai stiu. Tocmai se lansa,l-am vazut si pe canadian.Pe atunci costa 50 lei,era laudata si extralaudata si chiar aveau de ce sa faca asta.Dupa 3 ani,am reusit sa o cumpar la sh. A meritat asteptarea. Mi-am implinit un vis si am citit o carte extraordinara.

Gargui este o carte magică la propriu, o carte care îți deschide apetitul pentru iubire și povești medievale, vise și romantism, dramă și tragism. Într-o exprimare ușor de înțeles, exploreaza mediul contemporan de viață și îl împletește perfect cu firul Evului Mediu. Include povești în povestea mai mare, povestire în ramă parcă se numea și fiecare capitolaș te lasă cu inima la gât, murind de curiozitate legat de ce se va întâmpla în continuare.
Începe într-un ritm accelerat ,prezentând în amănunt accidentul în care un om este ars pe tot corpul. Prezintă diverse evenimente din viața lui. Viața de actor în filme pentru adulti, dar și copilăria chinuită și lipsită de iubire pe care a avut-o. Un aer de mister și de bărbat macho ieșea din aceste pagini. Sare într-un ritm rapid din prezent în trecut și invers. După 100 pagini povestirea are loc doar în prezent. Până la 200 pagini  a fost cam “moale” actiunea .Ajunge în spital. Ne sunt descrise procedee de tratare a arșilor cu vocabular medical, precizie elvețiană, am crezut că o să vomit. Apoi apare în viața lui o pacientă bolnavă de schizofrenie, cu care se împrietenește și ale cărei vizite îl vor ajuta să se refacă.

La fiecare vizită femeia îi povestește o poveste din Evul Mediu. E un fel de Sheherezadă modernă. Bărbatul ajunge să aștepte cu nerăbdare vizitele ei. Leagă o prietenie strânsă cu doi medici de acolo. Începe sa vadă cu alți ochi viața. Renunță la planul de a se sinucide odată ieșit din spital. Se autoanalizează, își dă seama că nu a iubit niciodată o femeie și că nu a avut prieteni adevărați. Pierde toți banii plătind spitalizarea. Ajunge în sfârșit să iasă din spital. Este dat în grija femeii schizofrenice , “Marianne Engel“.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andrew Davidson

Începe o viață nouă lângă o femeie la care ține și din “protejat” ajunge “protector”. Își dă seama că viața poate fi trăită și altfel decât obijnuia el, că există lucruri mai importante decât banii și cuceririle de o noapte și deși distrus fizic, considerat un monstru de alții, pentru prima data in viață se simte întreg și fericit, liniștit.

Femeia este sculptoriță de garguie și alți monștri. Are un ritm ciudat de lucru ,imaginile statuilor venindu-i în minte în noaptea când doarme dezbrăcată pe lespedea de piatră. Sculptează fără haine, încontinuu, bând ness și ascultând muzică la maxim. Nimic nu o oprește din munca sa. Are un vis în care i se spune că mai are 27 de statui de făcut până va muri. Sculptează în ritm rapid și într-o noapte se aruncă dezbrăcată în mare și nu mai iese. Bărbatul este anchetat, casa femeii îi rămâne lui, se va duce la nunta celor doi medici prieteni ai sai.
Nu mai zic nimic. cartea este fascinantă. E mult mai mult decât am scris eu aici.

Titlu: Gargui
Autor: Andrew Davidson
An apariție : 2010
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte plină de fantezie și mister, de magie și de iubire. Autorul a știut să creeze o atmosferă palpitantă care te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Aspecte Negative:

Există și părți descriptive sau narative care ar putea plictisi persoanele amatoare de acțiune continuă. Descrierile procedeelor medicale de tratare a oamenilor arși sunt de-a dreptul scabroase. M-a făcut să plâng la moartea unui personaj dacă poate fi considerată o parte negativă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2160 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments