Recenzie “Girl Online” de Zoe Sugg

by | Apr 4, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GIRL ONLINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Girl Online - Zoe SuggGirl online este romanul de debut al vloggeriței Zoe Sugg, cunoscută mai bine sub numele de Zoella, care a ajuns bestseller interanțional la foarte puțin timp după publicare.

A nu se înțelege greșit, îmi place Zoella. E frumoasă, deșteaptă și are un vlog incredibil de amuzant și util, totodată. Dar atât. Îmi place de Zoella, vloggerița de succes, cunoscută internațional. Nu-mi place de Zoella, autoarea. Nu. Nu. Nu.

Romanul a apărut la editura Epica și este o lectură destul de… drăguță, pentru o zi în care te plictisești de moarte. Limbajul e accesibil, dialogurile la fel, iar de personaje nici nu mai zic. Nu cred că am întâlnit în literatura contemporană (și nu numai) personaje atât de plate, fără pic de profunzime, fără un strat mai greu de înțeles, fără pic de enigmă.

Girl online urmărește povestea lui Penny, o tipă tare simpatică, care are un blog anonim, unde se semnează cu girl online. Este temătoare și neîncrezătoare în sine, și cam atât ni se dezvăluie despre ea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Zoe Sugg

Punctul culminant e atunci când Penny merge cu familia la New York, pentru că mama ei urmează să organizeze o nuntă acolo, și girl online se îndrăgostește de un tip, pe numele lui, Noah. Penny nu știe că Noah este, de fapt, o vedetă rock cunoscută la nivel mondial (clișeic…) și de aici pornește în aventura vieții ei, alături de Eliot, prietenul său cel mai bun.

Cred că personajul meu preferat a fost Tom, fratele lui Penny, în care am văzut acel zvâc de tinerețe și originalitate pe care aș fi vrut să-l regăsesc în toate personajele. Penny a fost simpatică, dar exagerată într-un mod negativ, cred, cu trăsăturile morale ale unei fete din secolul XX. Per total, nu aș avea foarte multe de reproșat sau afirmat, și asta e adevărata problemă. Îmi plac cărțile care mă enervează, pe care le înțeleg mai greu, îmi plac cărțile care te duc în extaz și apoi în agonie, îmi plac personajele ce ridică semne de întrebare. Girl online a fost plată, foarte plată, fără nimic memorabil.

Sometimes you have to face up to your fears to realize that they aren’t actually real.

În concluzie, opinez că, dacă Zoella ar fi lăsat romanul acesta la dospit încă vreo doi-trei ani și l-ar fi citit și re-citit de mai multe ori, ar fi ieșit mult mai bun. Deși nu este prea cunoscut, dar Zoella a beneficiat de ajutorul unui ghostwriter. Și totuși, produsul (pentru că fix asta e) finit nu impresionează cu absolut nimic, ba dimpotrivă. Îl recomand, cu precădere, adolescentelor, care vor o lectură light. Dar doar atât.

🔥 CARTEA GIRL ONLINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Girl Online
Autor: Zoe Sugg
An apariție : 2015
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.04.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Dragoș Filioreanu este redactor Booknation.ro de 1664 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 35 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dragoș Filioreanu aici.
,,În momente ca acestea, simțeam că lumea îmi aparține. Puteam fi cine voiam eu să fiu, prin cărți. Într-o lume în care oamenii acced spre nimicul absolut, uităm să ne căutăm propriul nostru tot, care poate avea diferite forme. Când citești, zbori. Ești o pasăre migratoare care zboară și călătorește oriunde. Ești liber. Ești un tu mai bun decât ai fost ieri. Ești infinit.”
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments