Recenzie “Grădina de iarnă” de Kristin Hannah

by | May 8, 2019 | Beletristică, Dragoste, Istorie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GRĂDINA DE IARNĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea Grădina de iarnă” de Kristin Hannah este una dintre scrierile care m-a impresionat cel mai mult. Să zic că mi-a placut ar fi puțin. Am adorat-o și o consider una dintre cele mai emoționante cărți scrise vreodată. M-a făcut să plâng, să râd și să mă gândesc mai bine la relațiile pe care le am cu familia. Mai ales cu mama.

Mă consider norocoasă că am o asemenea mamă, atat de diferită față de mama Anya/Vera din carte

Cel putin de mama dură și indiferentă care apare la incipitul romanului. Mi-a plăcut mult povestea de viață a familiei Whitson. Deși basmul spus de mama rusoaică devine ușor ușor o poveste de familie dramatică.

Și totuși citind cartea nu îți pierzi speranța. Asta deoarece legătura dintre mamă și fiice se îmbunătățeste datorită promisiunii facute tatălui pe patul de moarte. Este prima carte citită de la Kristin Hannah, dar nu va fi ultima. M-a răvășit total, dar mi-a și dat speranță că totul va fi mai bine. Asta daca te bazezi pe comunicare. Este cel mai important lucru în crearea de relații armonioase cu cei din jur.

Fermecătoare de la prima pagină până la ultima, “Grădina de iarnă” de Kristin Hannah relatează povestea înduioșătoare și plină de suferință a unei femei

Este o poveste de dragoste, dar și despre pierdere, război și căință. Romanul este o poveste de iubire epică ce are loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în Rusia. Dar este și un portret intim al relației complicate din prezent a unei mame cu cele două fete ale ei.

Scrierea îți va sfâșia inima cu ororile războiului și suferințele indurate de martorii lui neputincioși. Chiar și supraviețuirea te lasă cu un gust amar. Asta din cauza sacrificiilor care trebuie făcute și a persoanelor dragi care sunt lăsate în urmă. “Grădina de iarnă” de Kristin Hannah este un roman istoric care răscolește o mulțime de sentimente în sufletul cititorului. Și îl însoțește pe acesta mult după ce a finalizat lectura.

Aflăm din volumul de 400 de pagini despre două ere care sunt în strânsă legătură una cu cealaltă

Trecutul și prezentul. În anul 1941, la Leningrad(actualul Sankt Petersburg), odată un oraș magic, domnește teroarea războiului. Lumea este departe de a primi ajutor și totul este îngropat în zăpadă și teroare. Un loc plin de femei rămase singure, disperate să își salveze copiii și pe ele însele.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kristin Hannah

În anul 2000, în America, durerea și vârsta înaintată o transformă într-o străină pe Anya Whitson în fața fetelor sale. Dar datorită unei promisiuni făcute pe patul de moarte soțului ei, bătrâna se lasă până la urmă convinsă de fetele ei pe care le-a îndepărtat toată viața. Și astfel începe să-și spună basmul început în copilăria lor. Singurul fir care le mai lega cât de cât de-a lungul anilor ce au trecut.

Treptat însă, basmul se transformă în adevărata poveste de viață dramatică a femeii care le este mama, și totuși aproape o necunoscută

Anya le povestește de Vera, o frumoasă fată rusoaică care a trait la Leningrad cu foarte mulți ani în urmă. Nina și Meredith, fetele bătrânei, rămân vrăjite lângă patul mamei lor. Ascultând o poveste care se întinde de-a lungul a mai mult de 60 de ani. Istorie care trece de la teroarea iscată de război în Leningrad la prezentul zilelor lor.

Mânate de curiozitate și dându-și seama că mama lor nu le spune doar un basm fantastic, surorile descoperă secrete șocante despre trecutul ei. Adevăruri atât de marcante și atât de greu de crezut. Care totuși explică relația rece a femeii cu ele de-a lungul timpului. Asta schimbă totul. Dar în bine.

Romanul “Grădina de iarnă” de Kristin Hannah spune o poveste profundă despre dragoste, familie și despre femei puternice. O istorie fascinantă despre relațiile dintre mamă și fiică. Care se transformă treptat din ficțiune în realitate, aducându-ne cu picioarele pe pământ.

Titlu: Grădina De Iarnă
Autor: Kristin Hannah
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 8.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 790 zile și a scris până acum 236 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments