Recenzie ”Hazard” de A. Stephanie

de | oct. 25, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Cred că foarte mulți dintre noi ne-am descoperit pasiunea pentru citit de pe wattpad. În cazul meu, așa a fost. Bine, asta după o perioadă în care citeam acele povestioare de pe facebook. O prietenă mi-a recomandat aplicația și cum sunt o persoană curioasă, în aceeași zi, am descărcat-o și am început să scrollez, până când am descoperit After. Peste alte câteva luni, am dat peste A. Stephanie care avea în curs de scriere Malakai, iar faptul că poveștile ei nu sunt clișeice, ci mai degrabă. reflectă realitatea, m-a cucerit din prima. Alekzandre a fost dilogia mea preferată de la autoare, asta până zilele trecute când am făcut cunoștință cu Hazard.

,,Ești singura persoană care m-a ținut pe linia de plutire în ultimul an, vocea îi tremură puțin când recunoaște asta. Ești refugiul meu, Eva.”

Ca să fiu sinceră, când am început această dilogie, nu știam nimic despre ea. Nici măcar peste descriere nu m-am uitat. Pur și simplu, am vrut să fiu surprinsă pe parcursul lecturii. Eu citesc foarte mult romance și am dat des peste clișeul fată săracă – băiat bogat, dar Steph a inversat rolurile în povestea ei.

Nevaeh sau Eva, după cum o alintă Hazard, este o adolescentă care se află în ultimul an de liceu și căreia nu i-a lipsit niciodată nimic. Se află printre fetele populare din liceu și se bucură de atenția tuturor. Deși pare că viața ei este roz, lucrurile nu stau chiar așa. Eva se simte singură, îi lipsește afecțiunea și iubirea maternă, iar certurile dintre părinții ei nu fac decât să intensifice aceste sentimente.

Pe de altă parte, îl avem pe Hazard, un tânăr ce are prea multe responsabilități pentru vârsta sa. Făcând parte dintr-o familie săracă, a renunțat la ultimul an de liceu pentru a-și putea ajuta familia: își ia două job-uri, are grijă de Rider și Blanche, frații săi mai mici, cât și de tatăl său, care în urma unui accident a ajuns paralizat.

Cum mama sa lucrează în casa familiei Evei, Hazard ajunge să o cunoască pe adolescentă, iar între cei doi se înfiripă o relație de tipul prieteni cu beneficii, care pare să funcționeze o perioadă de timp. Nevaeh a impus anumite condiții pentru această aventură, iar Aza e de acord cu ele pentru că nici el nu e pregătit de o relație.

După cum ne spune și descrierea cărții, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Vara e pe terminate, iar lucrurile încep să se complice deoarece fiecare dintre cei doi începe să aibă anumite sentimente pentru celălalt, dar bineînțeles că orgoliul nu le permite să și le împărtășească, iar aventura dintre cei doi ia sfârșit. Apoi, începerea ultimului an de liceu, dă startul unei perioade de du-te, vino între Eva și Aza. Nevaeh află lucrurile prin care trece tânărul și își dorește să îl ajute. Ea și-ar dori ca Hazard să poată trece peste sentimentul de inferioritate pe care îl simte și să poată fi împreună. Dar oare va reuși iubirea dintre cei doi să fie mai puternică decât gândurile negative și orgoliu?

Dacă ați citit doar primul volum și vi se pare că finalul acestuia v-a terminat, vă înșelați. Cel de al doilea volum o să vă distrugă emoțional: secretele ies la iveală, personaje noi își fac apariția, au loc evenimente ce vor schimba parcursul lucrurilor. În carte alternează perspectivele celor doi protagoniști, fapt care ne permite să cunoaștem emoțiile, gândurile și sentimentele fiecăruia. În ce privește lectura, aceasta este lejeră datorită acțiunii alerte. Pentru mine, Hazard a fost un carusel de emoții. Felul în care s-a terminat povestea m-a făcut să o apreciez și mai mult pe Adina.

Titlu: HAZARD
Autor: A. Stephanie
An apariție : 2020
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 649

Alte recenzii de la A. Stephanie:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 40 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments