Recenzie “Hoțul de Umbre” de Marc Levy

Titlu: Hoțul De Umbre
Autor: Marc Levy
An apariție : 2011
Editura: Editura Trei
Nr. Pagini: 238
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 15.05.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Hoțul de Umbre” de Marc Levy
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI HOȚUL DE UMBRE PE:

Marc Levy este autorul meu francez favorit. Chiar am avut plăcerea să îi iau un interviu și am fost extaziată de faptul că a acceptat să vorbească puțin cu mine. Pentru mine este un mare om, cu un caracter frumos, ce încântă cititorii săi cu o diversitate de povești impresionante și extrem de bine scrise.

“Hoțul de Umbre” este una dintre cărțile mele preferate, tocmai prin simplitatea pe care Levy o conferă poveștii. Acțiunea cărții nu este extrem de complexă, accentul fiind pus pe trăiri și amintiri. Totul capătă o latură sensibilă și cititorul este prins într-o furtună de emoții ce îți sfâșie dar și bucură sufletul în același timp.

Stilul liric, melodios, ni-l redă pe hoțul de umbre, al cărui nume Levy nu îl dezvăluie, pe toată perioada vieții sale. Marcat de divorțul părinților săi, personajului nostru îi este foarte greu să se regăsească. Din copilărie și-a dat seama de “talentul” său, de a fura umbrele altora și acest dar îi este foarte greu de gestionat, totul fiind confuz pentru el și cu greu reușește să se adapteze unei lumi diferite de a lui.

Elementul supernatural este dat și prin faptul că hoțul nostru citește gândurile oamenilor. Totul a  fost încântător și foarte original, făcând din acest personaj un deliciu, fiind de o inocență ieșită din comun. Repet, dacă vă așteptați la un SF, nu se va întâmpla acest lucru. Cartea este o lecție de viață, despre bucurii, neliniști, evenimente care te marchează, prietenie și altruism.

Îi apreciez stilul cameleonic al lui Marc, deoarece reușește de fiecare dată să vină cu ceva diferit și să ne încânte cu povești din ce în ce mai diverse. “Hoțul de Umbre” sigur vă va ajunge la suflet și veți aprecia simplitatea acestei povești prin prisma mesajului pe care dorește să îl transmită.

Cartea o gasiti aici: www.libmag.ro 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.