Îmi era foarte dor de Marc Levy și deși stilul lui actual nu este asemănător cu stilul mai vechi, tot mă bucur de „prezența sa editorială”. Este singurul autor francez care m-a făcut să îmi deschid inima față de acest tip de literatură și îl admir pentru curaj, pentru originalitate și pentru sensibilitate. Îl urmăresc frecvent și pe social media și aștept cu sufletul la gură orice noutate, pentru că nu știu cât timp o să mai aibă energia de a scrie așa frumos. Cred că este important să prețuim fiecare volum, fiecare cuvânt pe care autorii noștri preferați îl publică și să nu îl luăm „for granted”, pentru că s-ar putea să rămânem doar cu o frumoasă amintire.
9 hackeri luptă împotriva unui dictator.
Multe vieți sunt în pericol.
Un reporter de investigații se infiltrează în terenul inamicului.
Timpul este limitat.
Grupul 9, mai unit decât oricând, pornește iar în misiune.
Viitorul unui întreg popor este în joc.
Un roman de aventuri și de spionaj palpitant, care se desfășoară de la Londra la Kyiv și de la Vilnius la Roma, o poveste care te provoacă și te invită să reflectezi asupra lumii înconjurătoare.
„Noa” este volumul 3 din seria „9”, o serie plină de suspans, pe care autorul a gândit-o ca o trilogie. Pornim de la 9 hackeri și practic, fiecare carte vorbește despre ei și despre misiunile pe care le au de îndeplinit. Este clar cum Levy a vrut să prezinte intriga, plină de acțiune, personaje, tehnologie și un plan care trebuie desconspirat urgent.
Acțiunea este gândită ca un scenariu de film, cu legături între scene și între personaje și deși paginile cărții nu sunt multe (doar 300), încrengăturile făcute sunt interesante, carete induc puțin în eroare dacă nu ești foarte atent. Ești purtat în foarte multe orașe, de la Roma, la Paris, Olso și chiar Kiev și îți este prezentată o istorie apusă, care folosește frica pentru a subjuga democrația și a menține liniștea după bunul plac.
Se vorbește mult despre politică și spionaj și având în vedere contextul actual, cartea este foarte ancorată în realitatea noastră, într-un mod în care cred că Levy nu l-a prevăzut. După asasinarea Dariei, o jurnalistă de 37 de ani, grupul de 9 hackeri se pune pe treabă și vrea să demonstreze cine a comis acest atentat. Își folosesc abilitățile în IT și vor să ajute un oraș întreg să scape de un regim autoritar, în care libera opinie nu este permisă. Cazul Dariei nu trebuie să se mai repete și se vor asigura de acest lucru.
M-a bucurat faptul că Levy a avut curajul să își schimbe stilul și să încerce altceva, pentru că lectura a fost bună și mi-a meritat atenția pe parcursul celor 3 volume.
ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Trei