Recenzie ”Hoțul de umbre” de Marc Levy

de | aug. 28, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HOȚUL DE UMBRE PE Cartepedia

Băiatul care își contopea umbra cu a celorlalți…

Totul începe cu povestea unui băiețel obișnuit care se află în clasa a șasea. S-ar spune că nu are nimic special, numai că oamenii nu știu că el este un hoț de umbre. Nu a întâlnit pe nimeni altcineva care poate să facă asta, însă băiatul știe că nu este normal să poată comunica și să poată fura umbrele altor oameni.

Băiatul este un singuratic, este cel mai mic din clasa sa, fata pe care o place nu îl bagă în seamă, totul este un eșec. Viața lui devine și mai grea atunci când tatăl lui îl părăsește, așa că puștiul rămâne umbra unui zâmbet, umbra amintirilor frumoase. Toată viața lui va fi mereu umbra unei existențe. Sau cel puțin asta crede el.

Urmărim viața protagonistului și felul în care acesta devine hoțul de umbre. Fură umbrele oamenilor, deși nu vrea să facă asta și fură umbrele fericirii. Viața sa va fi tumultoasă, însă acesta habar nu are ce îl așteaptă. Cum pot niște umbre să schimbe în șoaptă destinul unui om?

Hoțul de umbre, hoțul fericirii

Cât de poetic a putut Marc Levy să scrie povestea unui personaj fără nume! Mi-am dat seama abia târziu, în timp ce citeam, că protagonistul nostru nu are un nume. Cât de original și cât de frumos să îl avem doar pe ,,hoțul de umbre”, un băiat care fură umbrele oamenilor! Levy are de fiecare dată atâta imaginație și atâtea idei simple, care prin simplitatea lor fac povestea magică!

Au fost atâtea scene impresionante și emoționante, începând de la copilăria și până la viața de adult a hoțului nostru. Am citit cu piele de găină, cu lacrimi în ochi și cu inima plină de emoție scenele simple și pline de emoție în care puștiul singuratic alerga după fericire. Cartea aceasta este scrisă într-un stil atât de diferit de ceea ce am citit până acum! Tot ceea ce scrie Levy este scris într-un mod unic, inedit, nemaiîntâlnit!

Am anticipat câteva scene din final, însă m-am trezit cu lacrimi în ochi, chiar și așa! Hoțul de umbre este o poveste minunată care mi-a ajuns la suflet și care m-a înduioșat! Sunt convinsă că mereu îmi va rămâne în minte povestea băiețelului care vorbea cu umbrele!

Și umbrele au viață…

Am învățat că și umbrele au viață, iar acum cred că trebuie să aflați și voi asta! Mereu am considerat că este foarte greu să scrii o carte așa de simplă și de scurtă, dar care să aibă un impact așa mare. Cred că este nevoie de talent, dar mai ales, e nevoie să scrii din suflet. Asta simt despre cărțile lui Levy, pentru că sunt pline de emoție și pentru că le citesc cu ochii în lacrimi de fiecare dată. Sper ca și voi să le percepeți la fel și sper ca și voi să le oferiți o șansă!

Vă recomand Hoțul de umbre și nu numai! Încercați orice carte scrisă de Marc Levy și nu veți fi dezamăgiți! Nu aveți cum să nu fiți fermecați de poveștile în care un autor și-a pus sufletul!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HOȚUL DE UMBRE PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Hoțul De Umbre
Autor: Marc Levy
Traducător: Marie-Jeanne Vasiloiu
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 235
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 4559

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 980 zile și a scris până acum 252 articole. Se află pe poziția 5 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments