Recenzie ”Hoțul de umbre” de Marc Levy

de | aug. 28, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Băiatul care își contopea umbra cu a celorlalți…

Totul începe cu povestea unui băiețel obișnuit care se află în clasa a șasea. S-ar spune că nu are nimic special, numai că oamenii nu știu că el este un hoț de umbre. Nu a întâlnit pe nimeni altcineva care poate să facă asta, însă băiatul știe că nu este normal să poată comunica și să poată fura umbrele altor oameni.

Băiatul este un singuratic, este cel mai mic din clasa sa, fata pe care o place nu îl bagă în seamă, totul este un eșec. Viața lui devine și mai grea atunci când tatăl lui îl părăsește, așa că puștiul rămâne umbra unui zâmbet, umbra amintirilor frumoase. Toată viața lui va fi mereu umbra unei existențe. Sau cel puțin asta crede el.

Urmărim viața protagonistului și felul în care acesta devine hoțul de umbre. Fură umbrele oamenilor, deși nu vrea să facă asta și fură umbrele fericirii. Viața sa va fi tumultoasă, însă acesta habar nu are ce îl așteaptă. Cum pot niște umbre să schimbe în șoaptă destinul unui om?

Hoțul de umbre, hoțul fericirii

Cât de poetic a putut Marc Levy să scrie povestea unui personaj fără nume! Mi-am dat seama abia târziu, în timp ce citeam, că protagonistul nostru nu are un nume. Cât de original și cât de frumos să îl avem doar pe ,,hoțul de umbre”, un băiat care fură umbrele oamenilor! Levy are de fiecare dată atâta imaginație și atâtea idei simple, care prin simplitatea lor fac povestea magică!

Au fost atâtea scene impresionante și emoționante, începând de la copilăria și până la viața de adult a hoțului nostru. Am citit cu piele de găină, cu lacrimi în ochi și cu inima plină de emoție scenele simple și pline de emoție în care puștiul singuratic alerga după fericire. Cartea aceasta este scrisă într-un stil atât de diferit de ceea ce am citit până acum! Tot ceea ce scrie Levy este scris într-un mod unic, inedit, nemaiîntâlnit!

Am anticipat câteva scene din final, însă m-am trezit cu lacrimi în ochi, chiar și așa! Hoțul de umbre este o poveste minunată care mi-a ajuns la suflet și care m-a înduioșat! Sunt convinsă că mereu îmi va rămâne în minte povestea băiețelului care vorbea cu umbrele!

Și umbrele au viață…

Am învățat că și umbrele au viață, iar acum cred că trebuie să aflați și voi asta! Mereu am considerat că este foarte greu să scrii o carte așa de simplă și de scurtă, dar care să aibă un impact așa mare. Cred că este nevoie de talent, dar mai ales, e nevoie să scrii din suflet. Asta simt despre cărțile lui Levy, pentru că sunt pline de emoție și pentru că le citesc cu ochii în lacrimi de fiecare dată. Sper ca și voi să le percepeți la fel și sper ca și voi să le oferiți o șansă!

Vă recomand Hoțul de umbre și nu numai! Încercați orice carte scrisă de Marc Levy și nu veți fi dezamăgiți! Nu aveți cum să nu fiți fermecați de poveștile în care un autor și-a pus sufletul!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: HOȚUL DE UMBRE
Autor: Marc Levy
Traducător: Marie-Jeanne Vasiloiu
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 235
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 5664

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1042 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments