Recenzie „Identități secrete” de Monica Ramirez

de | nov. 26, 2021 | Carti de suflet, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA IDENTITĂȚI SECRETE ARE REDUCERE PE:

Romanul „Identități secrete” este a doua carte din seria Alina Marinescu și continuă la fel, sau poate chiar mai intens decât primul volum. Atenție! Creează dependență!

… o măsură de libertate

De data aceasta, personajele se găsesc în cadre mai naturale, aceștia având o mai multă libertate față de situația lor din primul volum. Ei au șansa să își construiască o viață socială pe care să o întrețină în paralel cu viața secretă de spion.

Astfel că, în perioada dintre misiuni, Alina se înscrie la niște cursuri și îl cunoaște pe Robert, un profesor universitar, despre care, pe parcursul cărții aflăm că ascunde câteva detalii despre viața lui. Alina și Robert încep o relație, pe care, personal, aș clasifica-o ca fiind plăcut de „dulce”.

Aflăm în acest roman, mai multe detalii despre organizația Elite și despre membrii echipei. Cunoaștem oameni cu principii, care au curajul să își manifeste sentimentele. Tot aceștia demonstrează la fiecare misiune devotamentul și dedicarea lor pentru Elite. În același timp, misiunile nu mai au doar un scop politic, precum erau la SSO, ci au scopul de a proteja mulțimea în detrimentul celor care atentează la viața lor și a celor din jur.

Izul de normalitate din acest volum mi-a creat o stare de bine. Dacă în prima carte sufeream alături de personaje, considerând nedreaptă recrutarea și pregătirea lor, aici am savurat o oarecare măsură de speranță în ceea ce privește viitorul lui Alex cu Alina.

Romanul „Identități secrete” – provoacă palpitații

Astfel că m-am prins bine de acest fir și am continuat să citesc, nerăbdătoare să aflu prin ce misiuni vor mai fi cei doi încercați. Dar autoarea a avut alte planuri. Mi-a sucit mințile de o mie de ori, s-a jucat cu răbdarea mea, mi-a provocat palpitații și chiar lacrimi. M-a provocat să îmi mențin atenția conectată la un nivel superior, țintuidu-mă astfel pe tot parcursul celor 376 de pagini. Doamne, ce senzație!

Monica Ramirez scrie fără cusur! Iubesc stilul ei alert, incitant, ador modul minuțios și documentat pe care îl abordează, creionându-mi în fața ochilor scene aproape palpabile. Continui seria cu sufletul la gură!

Citatul preferat

Învață să joci Go și dezvoltă-ți aptitudinile la Șah, dar ține minte să fii la fel de bună și la pocker. Ca lider de echipă, nu trimite niciodată un agent operativ să facă ceva ce tu n-ai face, și fă în așa fel încât s-o știe. Întotdeauna gândește misiunea prin prisma inamicului. Cum ai apăra poziția lui? Dezvoltă cel puțin două stratageme de atac, apoi crează profilul misiunii ținând seama de ele. Ține minte, calea ușoară e întotdeauna minată.

Dacă ai găsit calea ușoară, felicitări, tocmai ai picat în mijlocul unei ambuscade. Citește orice informație de două ori dacă ai timp. Vorbește puțin și nu fii superficială în afirmațiile pe care le faci. Ascultă-i pe cei din jurul tău, studiază limbajul trupului. Majoritatea adevărurilor nu sunt mai niciodată rostite cu voce tare. Fii politicoasă. Dacă trebuie să folosești profanități, fă-o numai la adresa ta. Așteaptă-te să faci greșeli și plănuiește totul cu ele în minte. Vei face multe greșeli. Acceptă, învață tot ce poți din ele, apoi mergi înainte. Păstrează-ți mereu condiția fizică. Dacă n-o vei face, vei obosi. Dacă vei obosi, vei face și mai multe greșeli. Dacă vei face prea multe greșeli, ești moartă. Nu uita niciodată că și rahatul tău pute la fel de tare ca al celorlalți.

Studiază tacticile marilor războinici și pe cele ale celor împotriva cărora au luptat. Poți învăța la fel de multe de la învinși, pe cât poți de la învingători. Fă ceea ce trebuie să faci cât mai bine și fii mândră de asta. Încearcă să-ți reamintești de ce-o faci. Încearcă să găsești un rost în iadul în care trebuie să trăiești.

Cred că fiecare cititor în parte, își poate adapta și interpreta acest citat în raport cu viața sa.

Un roman ce merită citit și recomandat! Un roman ce creează dependență!

Ți-a plăcut recenzia cărții IDENTITĂȚI SECRETE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IDENTITĂȚI SECRETE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Identități Secrete
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: UP
Nr. Pagini: 376
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 396

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments