Recenzie “Identități secrete” (Alina Marinescu #2) de Monica Ramirez

Titlu: Identități Secrete (alina Marinescu #2)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: Librex Publishing
Nr. Pagini: 404
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 8.03.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA IDENTITĂȚI SECRETE (ALINA MARINESCU #2) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Identități secrete este o nouă dovadă a darului magic pe care îl deține și îl folosește cu măestrie Monica Ramirez.

Volumul doi al seriei Alina Marinescu ne îmbogățește sufletul cu noi sentimente contradictorii, noi operațiuni care îi împinge pe protagoniști față-n față cu moartea și la o nouă răfulare a propriilor sentimente și năzuințe.

Alex Therein a reușit imposibilul. A părăsit organizația SSO și s-a adăposit în brațele prestigioasei organizații secrete Elite. Dar nu a plecat singur. A luat și scânteia propriei inimi, în persoana Alinei Marinescu.

-Regula numărul unu când te iubesc pe tine. Ești periculoasă, ceea ce simt pentru tine e periculos. Nu avem nevoie să adăugăm o armă la combinația asta.

Avem așadar în Identități secrete nu numai doi agenți de elită în Elite, dar și un Alex și o Alina pe picior de război împotriva propriilor sentimente. Alex, a ajuns la concluzia că Alina este licuriciul care-i animă viața în întunericul în care s-a pierdut. Alina pe de altă parte, vrea un nou început. O viață paralelă, ruptă de Elite, o viață unde să se simtă fie și câteva ore pe an, normală și acasă.

După ce abia ajunseseră la un numitor comun, Alina și Alex sunt smulși cu brutalitate din iluziile provocate de fiorii dragostei. Grija unuia pentru celălalt le întunecă rațiunea și profesionalismul așadar, glasul inimilor lor trebuie dat pe mut. În acest volum tindem să o pierdem pe Alina, al cărui suflet îi alunecă lui Alex printre degete.

Se certau și apoi se iubeau, câteodată chiar pretinzând că povestea lor nebună de dragoste putea avea parte de un final fericit.

Dacă în Asasin la feminin i-am privit pe protagoniști cu ceva mai multă detașare, asta nu pot confirma și în cazul volumului de față. M-am simțit întocmai ca o minge de ping pong. Am simțit confuzia și debusolarea Alinei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Ramirez.

-Nu știu ce-i cu mine… nu știu ce mi se întâmplă. Simt atât de mult cu trupul, dar inima mi se răcește tot mai mult pe zi ce trece.

Am alunecat în întunericul lui Alex. Rezultatul? Durere și rătăcire. Rătăcire printre noianul de sentimente care percutează din sufletul fiecărui personaj. Dai vina pe Alina pentru răceala lui Alex. Dar apoi, îți dai seama că o nedreptățești, că sufletul ei, pur și simplu nu poate rezista constant la asaltul dur al operațiunilor Elite.

Dragostea nu putea supraviețui în lumea lor fantomatică.

Identități secrete o împinge pe Alina să fugă cât mai departe de Alex, astfel că se transferă la agenția Elite din Paris. Aici va încerca, pe lângă îndeplinirea cu succes a operațiunilor în care este trimisă, să-și construiască o viață aparent normală. Se va înscrie la un curs de filosofie în speranța găsirii unui sens al vieții și se va abandona în iluzia atașamentului față de profesorul Robert Keam. Dar oare va fi chiar atât de ușor să se îndepărteze de Alex?

-Sunt curios, spuse Robert cu o grimasă. Membrii sexului feminin se nasc cu abilitatea de a-i face să se simtă ca niște idioți pe membrii sexului masculin, sau vă adunați în grupuri și vă antrenați pentru chestia asta?

Alex, pe de altă parte, va încerca să-i acorde Alinei spațiul necesar. O va privi de la distanță și o va proteja ca și până acum. Dar în același timp va reveni la starea de răceală și se va afunda și mai mult în bezna din inima lui, de data aceasta fără a mai avea un punct de sprijin.

Nu exista niciun truc pentru ignorarea durerii, nicio metodă secretă de relaxare, niciun exercițiu taoist de concentrare. Mintea nu se putea detașa complet de trup, retrăgându-se în vreun loc secret. Nu, durerea trebuia înfruntată, suportată și învinsă.

Nu știu dacă v-am mai spus, însă seria Alina Marinescu nu se citește la întâmplare. Se citește atunci când este nevoie, când sufletul tău poate fuziona cu trăirile personajelor. Acum, abia după ce-am citit Identități secrete mi-am dat seama de ce mi-a luat atât timp până să mă apuc serios de această serie. Abia acum, sufletul meu era pe aceeași undă cu Alina și Alex. Ce am simțit? Furie, durere, iubire. Furie pentru destinul implacabil, durere pentru confuzia instaurată în inimă, iubire pentru acea jumătate pe care te simți datoare s-o renegi.

– Aș putea să te ucid, Alex, spuse cu voce calmă. Câteodată cred că dacă ai muri, viața mea ar deveni mai suportabilă. Nimeni nu m-ar mai putea răni.
– Aș muri dacă aș ști că te-ar ajuta cu ceva, îi răspunse aproape în șoaptă. Dar cine ar mai veghea asupra ta?
-Atunci poate ar fi mai bine să mor eu… poate așa nu m-ar mai durea sufletul atât de tare.

Identități secrete nu numai că ne va aduce multe operațiuni în care protagoniștii noștri vor fi pe cont propriu dar vom avea de înfruntat și marele complot în care Alex, Alina dar și prietenii celor doi din agenție, vor cădea ca niște simple popice în jocul celor mari.

-Acum înțelegi? spuse cu voce tremurândă. Asta-i tot ce avem între noi. Nebunie… vocea ei rămase suspendată într-un suspin.

🔥 CARTEA IDENTITĂȚI SECRETE (ALINA MARINESCU #2) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Diana Daniela Macovei Diana Daniela Macovei
    Reply

    Nu vei regreta. Este o serie care evolueaza in eleganta si calitate de la un volum la altul 🙂

POST A COMMENT.