Recenzie “Identități Secrete“ (volumul 2 din seria Alina Marinescu)

Titlu: Identități Secrete (volumul 2 Din Seria Alina Marinescu)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2010
Editura: Librex
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Lăpuștea
Publicată la 15.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Identități Secrete“ (volumul 2 din seria Alina Marinescu)
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI IDENTITĂȚI SECRETE (VOLUMUL 2 DIN SERIA ALINA MARINESCU) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Au schimbat un iad cu altul. Asta au făcut Alex și Alina în momentul în care au evadat din SSO pentru a se înrola în Elite, o altă organizație ultrasecretă și chiar mult mai eficientă decât prima. Ea există dincolo de invizibil, nu e supusă niciunei legi, iar normalitatea aparține unei lumi utopice pentru agenții Elite. Singura diferență era că acum nu mai acționau pentru regimul comunist, iar scopurile misiunilor lor erau să  prevină atacuri teroriste și să eradicheze astfel de organizații-metodele sunt deja cunoscute. Desigur că și aici existau “victime colaterale acceptabile“ care aveau să le întunece conștiința încetul cu încetul.

Într-o astfel de lume, în care fiecare misiune poate fi ultima, în care îți vezi colegii și chiar prietenii secerați de gloanțe în fiecare zi, probabil cea mai proastă alegere pe care poți să o faci…este să te îndrăgostești…mai ales de agentul operativ perfect, care trăiește datorită și pentru Elite, da l-ați recunoscut, același Alex.

-Hai să îți spun o noutate,Alex(…)Nu te iubesc. De fapt, de cele mai mult ori am impresia că te urăsc, șopti pe buzele lui.

-Foarte bine.

-Foarte bine?

-Poți să mă urăști, să fii dezgustată de mine, poți fi furioasă pe mine, poți chiar să mă sfâșii în două. Cât timp ai sentimente pentru mine, pot trăi. Da dacă mă vei privi vreodată cu indiferență, îmi pun capăt zilelor.

Alex reușește să fie sincer cu Alina și să îi mărturisească și cea de-adoua lui trădare, care, împreună cu dogmele impuse de Elite o transformă  pe zi ce trece într-o femeie rece și distantă.

-E o tipă foarte rece, comentă Ford gânditor. Pentru o secundă, când ținea arma aia la mine…

-Asta e o chestie recentă. Înainte era altfel.

-Înainte de ce?

-Înainte de-a o scăpa de SSO, după ce i-am ajutat să o recruteze.

-Mda…ai dreptate, e complicat. Și acum nu te poate ierta pentru că ai recrutat-o, dar în același timp îți este recunoscătoare c-ai scăpat-o de SSO.

Astfel, ea simte nevoia să se regăsească  și să plece de lângă Alex. Se transferă la sediul Elite din Paris, unde reușește să se acomodeze destul de repede. Nu putem spune același lucru și despre viața din afara sediului-faptul că e o fantomă o va urmări mereu, tot timpul trebuind să aibă grijă să-și păstreze acoperirea și să nu spună prea mult, pentru a nu pune pe nimeni în pericol.

În viața ei apare și un alt bărbat, Robert, profesorul cursului de filozofie la care se înscrisese. Acesta este pur și simplu fascinat de Alina și decide să îi accepte secretele tocmai pentru că…le are și el pe ale sale. Alina își dă seama de lipsurile din relația lor, iar după  întoarcerea dintr-o misiune, decide să se despartă de el.Se dovedește că secretul lui este dezvăluit primul, planul Alinei fiind dat peste cap, iar ca și cum asta nu era de ajuns, ghiciți și cine se transferă la filiala din Paris… Da, chiar el.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Ramirez.

Viața ca agent operativ devine din ce în ce mai dificilă și Alina va fi pusă în situația de a lua decizii de viață și de moarte, atât pentru ea cât și pentru coechipierii săi. Va reuși să le ia pe cele bune? Există măcar decizii bune? Fiecare variantă are dezavantajele ei și nimic nu reprezintă cu adevărat binele pur, în această lume a umbrelor.

Această carte reușește să te țină captiv în aventurile și dramele personajelor și nu îți mai dă drumul până în ultimul rând. Povestea de dragoste este cu totul inedită, iar construcția  psihologică a personajelor, pe mine, sincer, m-a uimit. Modul în care acestea evoluează, conflictele exterioare care se îmbină permanent cu cele interioare și desfășurarea relațiilor dintre ele, conferă cititorului un amalgam de senzații, care de care mai diverse.

Fusese ușor…prea ușor. Liniștea deșertului se destrămă brusc, când din toate direcțiile explodară focuri de armă, urmate de păcănitul ritmic al unei mitraliere. Trei rachete luminoase explodară deasupra capetelor lor, luminând echipa Alfa care se retrăgea rapid spre ruta de evacuare.

Va urma…

ACUM GĂSEȘTI IDENTITĂȚI SECRETE (VOLUMUL 2 DIN SERIA ALINA MARINESCU) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Am putut să regăsesc în această carte un dinamism aparte, autoarea avand însă grijă să nu neglijeze deloc părțile de analiză a caracterelor personajelor. Pot spune că în această operă se află într-adevăr cate puțin din toate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.