Recenzie “Identități Secrete“ (volumul 2 din seria Alina Marinescu)

de | mart. 15, 2017 | Beletristică, Dragoste, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Au schimbat un iad cu altul. Asta au făcut Alex și Alina în momentul în care au evadat din SSO pentru a se înrola în Elite, o altă organizație ultrasecretă și chiar mult mai eficientă decât prima. Ea există dincolo de invizibil, nu e supusă niciunei legi, iar normalitatea aparține unei lumi utopice pentru agenții Elite. Singura diferență era că acum nu mai acționau pentru regimul comunist, iar scopurile misiunilor lor erau să  prevină atacuri teroriste și să eradicheze astfel de organizații-metodele sunt deja cunoscute. Desigur că și aici existau “victime colaterale acceptabile“ care aveau să le întunece conștiința încetul cu încetul.

Într-o astfel de lume, în care fiecare misiune poate fi ultima, în care îți vezi colegii și chiar prietenii secerați de gloanțe în fiecare zi, probabil cea mai proastă alegere pe care poți să o faci…este să te îndrăgostești…mai ales de agentul operativ perfect, care trăiește datorită și pentru Elite, da l-ați recunoscut, același Alex.

-Hai să îți spun o noutate,Alex(…)Nu te iubesc. De fapt, de cele mai mult ori am impresia că te urăsc, șopti pe buzele lui.

-Foarte bine.

-Foarte bine?

-Poți să mă urăști, să fii dezgustată de mine, poți fi furioasă pe mine, poți chiar să mă sfâșii în două. Cât timp ai sentimente pentru mine, pot trăi. Da dacă mă vei privi vreodată cu indiferență, îmi pun capăt zilelor.

Alex reușește să fie sincer cu Alina și să îi mărturisească și cea de-adoua lui trădare, care, împreună cu dogmele impuse de Elite o transformă  pe zi ce trece într-o femeie rece și distantă.

-E o tipă foarte rece, comentă Ford gânditor. Pentru o secundă, când ținea arma aia la mine…

-Asta e o chestie recentă. Înainte era altfel.

-Înainte de ce?

-Înainte de-a o scăpa de SSO, după ce i-am ajutat să o recruteze.

-Mda…ai dreptate, e complicat. Și acum nu te poate ierta pentru că ai recrutat-o, dar în același timp îți este recunoscătoare c-ai scăpat-o de SSO.

Astfel, ea simte nevoia să se regăsească  și să plece de lângă Alex. Se transferă la sediul Elite din Paris, unde reușește să se acomodeze destul de repede. Nu putem spune același lucru și despre viața din afara sediului-faptul că e o fantomă o va urmări mereu, tot timpul trebuind să aibă grijă să-și păstreze acoperirea și să nu spună prea mult, pentru a nu pune pe nimeni în pericol.

În viața ei apare și un alt bărbat, Robert, profesorul cursului de filozofie la care se înscrisese. Acesta este pur și simplu fascinat de Alina și decide să îi accepte secretele tocmai pentru că…le are și el pe ale sale. Alina își dă seama de lipsurile din relația lor, iar după  întoarcerea dintr-o misiune, decide să se despartă de el.Se dovedește că secretul lui este dezvăluit primul, planul Alinei fiind dat peste cap, iar ca și cum asta nu era de ajuns, ghiciți și cine se transferă la filiala din Paris… Da, chiar el.

Viața ca agent operativ devine din ce în ce mai dificilă și Alina va fi pusă în situația de a lua decizii de viață și de moarte, atât pentru ea cât și pentru coechipierii săi. Va reuși să le ia pe cele bune? Există măcar decizii bune? Fiecare variantă are dezavantajele ei și nimic nu reprezintă cu adevărat binele pur, în această lume a umbrelor.

Această carte reușește să te țină captiv în aventurile și dramele personajelor și nu îți mai dă drumul până în ultimul rând. Povestea de dragoste este cu totul inedită, iar construcția  psihologică a personajelor, pe mine, sincer, m-a uimit. Modul în care acestea evoluează, conflictele exterioare care se îmbină permanent cu cele interioare și desfășurarea relațiilor dintre ele, conferă cititorului un amalgam de senzații, care de care mai diverse.

Fusese ușor…prea ușor. Liniștea deșertului se destrămă brusc, când din toate direcțiile explodară focuri de armă, urmate de păcănitul ritmic al unei mitraliere. Trei rachete luminoase explodară deasupra capetelor lor, luminând echipa Alfa care se retrăgea rapid spre ruta de evacuare.

Va urma…

Titlu: IDENTITĂȚI SECRETE (VOLUMUL 2 DIN SERIA ALINA MARINESCU)
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2010
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1683

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Bianca Lăpuștea a fost redactor Booknation.ro și a scris 11 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Lăpuștea aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Da, vreau cartea 😉 . Vreau intreaga serie 😉 🙂