Recenzie „If You Could See Me Now” de Cecelia Ahern

de | nov. 17, 2020 | Beletristică, Chick Lit & Romance, Dragoste, Limbi Străine, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IF YOU COULD SEE ME NOW ARE REDUCERE PE:

If you could see me now de Cecelia Ahern„If You Could See Me Now” este un roman de dragoste scris de autoarea irlandeză Cecelia Ahern. Eu am citit cartea în limba engleză. Dar există și în limba română tradusă, titlul fiind „Dacă m-ai vedea acum”. Scrierea a fost publicată în anul 2005 și se încadrează în genul literatură romantică.

Scriitoarea Cecelia Ahern mai este celebră pentru cărți de dragoste precum „P.S. Te iubesc”, „Suflete pereche”, „Mulțumesc pentru amintiri”, „Cartea viitorului”, „Dispăruți fără urmă”.

„If You Could See Me Now” de Cecelia Ahern este un roman fermecător care te face să te întrebi dacă poți crede chiar și fără să vezi

Până la această carte nu mai citisem nimic de la autoarea irlandeză. Deși bineînțeles că auzisem de bestsellerul „P.S. Te iubesc”, după care a fost făcut și film. A fost o lectură ușoară, simpatică, dar și emoționantă, parcă perfectă pentru a fi citită vara. Eu am citit-o timp de două zile în vară, la plajă. Așadar, am avut un cadru perfect pentru o asemenea lectură de dragoste.

Însă țin să zic că deși este vorba de un roman romantic, povestea redată în el nu este tipică. Realul se îmbină cu magia, cu lumea copiilor și a imaginației. Cu toate că știi că e ficțiune, nu te poți abține să nu te întrebi dacă asemenea lucruri există de fapt în realitate. Prieteni imaginari care devin vizibili odată ce crezi în ei și ai într-adevăr nevoie de ajutorul lor.

Din ce am văzut în comunitatea cititoarelor care iubesc cărțile romance, Cecelia Ahern este adorată. Pentru poveștile ei emoționante și motivaționale despre femei moderne și situațiile mai puțin obișnuite prin care trec ele și pentru stilul ei minunat și cald.

În „If You Could See Me Now”, scriitoarea duce lucrurile chiar și mai departe, pe tărâmul imaginarului

Autoarea ne oferă o eroină credibilă, pe Elizabeth. Însă în ceea ce privește bărbatul care va acapara povestea, ei bine, acesta este foarte puțin credibil. Dar asta face deliciul poveștii, după părerea mea.

Elizabeth duce o viață ordonată, dar are griji destul de mari. Ea îl crește singură pe nepotul ei, copilul surorii ei mai mici și rebele. Are o relație destul de rece cu tatăl ei. Cât despre mama ei, aceasta a dispărut ca într-un văl de ceață când Liz era mai mică. Casa și emoțiile tinerei sunt mereu aranjate astfel încât nimic să nu iasă din rutină. Ea este obsedată de ordine și de curățenie. Și deși are grijă de nepotul ei și îl crește corect, nu îi oferă și sprijinul emoțional de care are nevoie un copil, dragostea de care are nevoie orice ființă umană.

Spontaneitatea nu își are locul în viața ei în care totul este deja stabilit, pas cu pas

Dar când prietenul misterios al lui Luke, nepotul lui Liz, intră în schemă, viața ei este dată peste cap. Ivan pare un prieten imaginar. Dar el nu este deloc obișnuit. Nu este un copil ca alți prieteni imaginari. Ba chiar reușește să se facă văzut de cei care au nevoie de el.

În plus, Ivan începe să țină din ce în ce mai mult la Elizabeth. Începe să aibă sentimente mai profunde pentru ea. Și ea începe să se îndrăgostească de el, neștiind că relația dintre ei nu ar putea dăinui ca alte relații din lumea reală. V-am zis, povestea acestei cărți este uimitoare, fermecătoare și total diferită față de alte povești de iubire.

Dar Ivan există cu adevărat sau este doar o plăsmuire a imaginației? Oricum, el va reuși să îi arate lui Liz că există și altceva în viață în afară de muncă și ordine, curățenie și singurătate. Îi va arăta că iubirea te poate transforma într-o persoană de zeci de ori mai bună și mai fericită.

„If You Could See Me Now” de Cecelia Ahern este o poveste de dragoste emoționantă, ce depășește realul și aduce o picătură de magie vieții.

Ți-a plăcut recenzia cărții IF YOU COULD SEE ME NOW?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Cecelia Ahern

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IF YOU COULD SEE ME NOW CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: If You Could See Me Now
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2007
Editura: HACHETTE BOOKS
Nr. Pagini: 306
Limba: Engleză
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 175

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Violul. O poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates

Recenzie ”Violul. O poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates

Acesta e genul de carte care încinge spiritele și incită frustrarea feministelor. Într-o lume normală, ar trebui ca această frustrare și revoltă să fie resimțite de orice ființă umană, indiferent de sex sau convingeri. De fapt, într-o lume normală acest gen de poveste...

Recenzie ”Spre marginea luminoasă a lumii” de Eowyn Ivey

Recenzie ”Spre marginea luminoasă a lumii” de Eowyn Ivey

Știți probabil, cei care îmi mai urmăresc recenziile, că sunt fascinată de expediții, de explorare de noi teritorii, de jurnale de călătorii și aventuri. Spre marginea luminoasă a lumii este povestea unei expediții într-o zonă sălbatică din Alaska, de-a lungul râului...

Recenzie ”Paradis” de Abdulrazak Gurnah

Recenzie ”Paradis” de Abdulrazak Gurnah

Vorbește lumea că n-are cine știe ce poveste, că e boorrrinngggg, că personajul central e aproape invizibil, foarte greu de perceput și nu transmite nimic, vorbește lumea...prea multe vorbește... Eu am terminat-o acum trei săptămâni și am avut timp să o și reiau...și,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1366 zile și a scris până acum 341 articole. Se află pe poziția 4 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments