Recenzie „Ikigai: secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită” de Hector Garcia și Francesc Miralles

de | oct. 9, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA IKIGAI: SECRETE JAPONEZE PENTRU O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI FERICITĂ ARE REDUCERE PE:

Ikigai: secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită este o carte de non-ficțiune scrisă de Hector Garcia și Francesc Miralles.

Cartea atrage atât prin design-ul colorat și primăveratic, dar și prin temă, fiind vorba despre un concept japonez ce te poate ajuta să trăiești mai mult.

Tot timpul ocupat=trăiești mult

Practic, Ikigai este o noțiune japoneză care se traduce prin fericirea de a fi mereu ocupat, elementul ce îți poate aduce o longevitate extraordinară.

Dacă îți place recenzia cărții IKIGAI: SECRETE JAPONEZE PENTRU O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI FERICITĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Hector Garcia

Japonia este cunoscută ca țara cu cei mai vârstnici oameni de pe această planetă, ei ducând un stil de viață mult mai diferit decât restul lumii.

Okinawa, insula centenarilor

Insula Okinawa, care este în centrul discuției cărții de față, adăpostește cel mai mare număr de persoane centenare, adică cei peste 100 de ani.

Cartea se prezintă subformă de manual, aducând pe lângă o mulțime de sfaturi, și multe detalii interesante de Japonia.

Ce trebuie să facem ca să trăim mult?

Dacă ar fi să răspundem la această întrebare, bazându-ne doar pe această carte, ar fi să ne ținem ocupați. Multe dintre persoanele intervievate de ei au folosit această metodă, plus o alimentație potrivită și un mediu de viață lipsit de catastrofe, cum ar fi războiul sau uraganurile.

Cartea ne mai învață că prieteniile și faptul că nu trăiești izolat te ajută să rămâi mereu activ din punct de vedere mintal, vârstnicii din Okinawa având mereu serate sau activități de grup.

Alimentația este una din cheile longenivității, japonezii având o dietă pe bază de orez și pește.

Un alt lucru important este mișcarea membrelor corpului la fiecare 30 de minute, pentru a ajuta cu circulația sângelui.

Fi bucuros că trăiești

Însă, elementul cel mai important este bucuria de a trăi, de a te bucura de fiecare clipă, lucru pe care toată lumea ar trebui să îl aibă și să îl pună în practică. Faptul că soarele a răsărit din nou și tu te poți bucura de căldura lui trebuie să fie un motiv suficient de bun pentru a-ți trăi viața și a-ți continua cu rutina zilnică.

Cartea abundă în exemple de stiluri de viață și mărturii ale centenarilor, fiind accesibilă și pliată pentru cam toate genurile de oameni, fie săraci, fie bogați.

O însumare a sfaturilor pentru o viață cât mai lungă o reprezintă poezia scrisă de profesorul Roberto Abadie Soriano, la vârsta de 92 de ani și sună cam așa:

„Sănătos și ordonat,

La mâncare cumpătat,

Viață fără de-abuz de leacuri,

Să nu te enervezi din fleacuri,

Să nu-ți pierzi din interes,

Recreere și mult mers,

Nu lua nimic de-a gata,

Stai cu lumea, fii deschis

Și ocupația continuă

Îți va fi de fapt răsplata.”

Pentru cine e potrivită o astfel de carte?

Pentru persoanele în căutarea leacului de tinerețe fără bătrânețe, pentru cei curioși de secretele oamenilor peste 100 de ani sau pentru ce-i ce sunt în căutare de o lectură ușoară, rapidă și relaxantă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IKIGAI: SECRETE JAPONEZE PENTRU O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI FERICITĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: IKIGAI: SECRETE JAPONEZE PENTRU O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI FERICITĂ
Autor: Hector Garcia
,
Francesc Miralles
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 617

Alte recenzii de la Hector Garcia:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 4 ani, 4 luni, 26 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 19 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments