Recenzie „Metoda Ikigai. Secrete japoneze pentru a-ți descoperi adevărata pasiune și a-ți alege țelurile în viață” de Hector Garcia/Francesc Miralles

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA METODA IKIGAI. SECRETE JAPONEZE PENTRU A-ȚI DESCOPERI ADEVĂRATA PASIUNE ȘI A-ȚI ALEGE ȚELURILE ÎN VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Metoda Ikigai este o carte menită să te ajute în procesul de a-ți găsi cel mai potrivit job, fără să uiți de pasiunile tale. De câte ori nu v-ați întrebat dacă sunteți pe drumul cel bun, dacă alegerile pe care le-ați făcut au fost cele mai bune sau dacă mai puteți face ceva să schimbați situația actuală.

Ei bine, da, puteți oricând să preluați inițiativa și să vă ascultați mai mult vocea interioară. Este responsaibilitatea fiecăruia dintre noi să ne creăm propria fericire, și să nu ne complacem într-o situație neferictă fie că este vorba despre un job sau o relație. Trebuie să îndrăznim să credem în noi.

Autorii te ghidează să descoperi că de fapt ai o reziliență mult mai mare decât credeai. Că ai reușit să faci lucruri care ți se păreau aparent imposibile, așa că de ce să nu îndrăznești să îți urmezi pasiunile către o viață împlinită.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Hector Garcia

Ați auzit probabil de legea 80/20. Este Legea lui Pareto pe care autorii acestei cărți o exemplifică foarte frumos în felul următor: te îmbraci cu 20% din haine în 80% din ocazii, 20% din problemele care ne preocupă sunt cu adevărat importante, iar 80% sunt de prisos, doar 20% din ceea ce faci îți aduce mulțumire personală, așa că descoperă acel ceva și fă-l să devină ocupația ta profesională.

Veți regăsi în carte foarte multe sfaturi și exemple de urmat, însă trebuie să știți că simpla ei citire nu vă va ajuta să vă descoperiți pasiunea și să vă atingeți obiectivele în viață. Este un proces, iar ca toate procesele va dura, și va fi nevoie de o analiză atentă urmată de acțiune. Dacă nu preluăm inițiativa și nu acționăm nu se va schimba nimic în viața noastră. Aveți deci  curajul să va apreciați suficient de mult încât să vă prioritizați dorințele și pasiunile pentru a duce o viață împlinită.

Titlu: Metoda Ikigai. Secrete Japoneze Pentru A-ți Descoperi Adevărata Pasiune și A-ți Alege țelurile în Viață
Autor: Hector Garcia
,
Francesc Miralles
An apariție : 2019
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 191 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments