Recenzie „Metoda Ikigai. Secrete japoneze pentru a-ți descoperi adevărata pasiune și a-ți alege țelurile în viață” de Hector Garcia/Francesc Miralles

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA METODA IKIGAI. SECRETE JAPONEZE PENTRU A-ȚI DESCOPERI ADEVĂRATA PASIUNE ȘI A-ȚI ALEGE ȚELURILE ÎN VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Metoda Ikigai este o carte menită să te ajute în procesul de a-ți găsi cel mai potrivit job, fără să uiți de pasiunile tale. De câte ori nu v-ați întrebat dacă sunteți pe drumul cel bun, dacă alegerile pe care le-ați făcut au fost cele mai bune sau dacă mai puteți face ceva să schimbați situația actuală.

Ei bine, da, puteți oricând să preluați inițiativa și să vă ascultați mai mult vocea interioară. Este responsaibilitatea fiecăruia dintre noi să ne creăm propria fericire, și să nu ne complacem într-o situație neferictă fie că este vorba despre un job sau o relație. Trebuie să îndrăznim să credem în noi.

Autorii te ghidează să descoperi că de fapt ai o reziliență mult mai mare decât credeai. Că ai reușit să faci lucruri care ți se păreau aparent imposibile, așa că de ce să nu îndrăznești să îți urmezi pasiunile către o viață împlinită.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Hector Garcia

Ați auzit probabil de legea 80/20. Este Legea lui Pareto pe care autorii acestei cărți o exemplifică foarte frumos în felul următor: te îmbraci cu 20% din haine în 80% din ocazii, 20% din problemele care ne preocupă sunt cu adevărat importante, iar 80% sunt de prisos, doar 20% din ceea ce faci îți aduce mulțumire personală, așa că descoperă acel ceva și fă-l să devină ocupația ta profesională.

Veți regăsi în carte foarte multe sfaturi și exemple de urmat, însă trebuie să știți că simpla ei citire nu vă va ajuta să vă descoperiți pasiunea și să vă atingeți obiectivele în viață. Este un proces, iar ca toate procesele va dura, și va fi nevoie de o analiză atentă urmată de acțiune. Dacă nu preluăm inițiativa și nu acționăm nu se va schimba nimic în viața noastră. Aveți deci  curajul să va apreciați suficient de mult încât să vă prioritizați dorințele și pasiunile pentru a duce o viață împlinită.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 258 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 37 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments