Recenzie „Împărăteasa Orhidee” de Anchee Min

de | aug. 23, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎMPĂRĂTEASA ORHIDEE ARE REDUCERE PE:

 

Împărăteasa Orhidee este o carte care te plimbă în fascinanta lume a Chinei, în Orașul Interzis, în viața împăratului Hsien Feng și a concubinelor lui.

Orhideea este o fata simplă, povestea ei începe trist. Familia ei își cheltuie toți banii să-l ducă pe tatăl Orhideei să-l înmormâteze.

Este pusă într-o situație dificilă pentru a-și ajuta familia trebuia să se căsătorească cu varul ei dependent de opiu. Alege să nu facă asta și se hotărăște să devină concubină, drumul e greu dar reușește să fie aleasă în cele 7.

Viața la curte este foarte grea, toate luptă să intre în gratiile împăratului, să-i dăruiască moștenitori. Orhideea are noroc cu eunucul ei An-te-hai. Eunucii sunt foarte răzbunători, dornici de câștiguri, fiecare vrea ca cea pe care o slujesc ei să intre în grațiile împăratului și ar face orice pentru asta.

Orhideea este o fata simplă pe lângă celelalte concubine, nu are rangul lor. Este o fată desteaptă știe să profite de situațiile create și să intre în grațiile împăratului. Se împretenește cu Nuharoo deși este sceptică că această prietenie poate fi sinceră. Ajunge mâna dreaptă a împăratului și reușește să-i dăruiască un fiu.

Sunt fericită că escapada noastră l-a scos pe împărat din depresie. Mă complimentează pentru farmecul meu, însă eu nu sunt întru totul aşa cum par. La suprafaţă sunt plăcută, puternică şi sigură pe mine, dar în spatele măştii mă simt izolată, încordată şi. Într-un fel vag. dar foarte real nemulţumită. Teama mă însoţeşte permanent şi mă gândesc în mod constant la rivalele mele. Mă întreb cât timp va mai dura până ce o alta îmi va lua locul. Chipurile lor schimonosite de gelozie îmi năpădesc gândurile, precum ceţurile iernii.

Mi-a plăcut mult cartea, m-a fascinat cultura, m-a uimit câtă răutate poate exista și până unde poți merge să-ti atingi scopul.

În mod sigur o să citesc și continuarea cărții Ultima împărăteasă, sunt curioasă cum evoluează Orhideea, ce se mai întâmplă la curte, mai ales că finalul este unul interesant.

Lectură plăcută !!!

Ți-a plăcut recenzia cărții ÎMPĂRĂTEASA ORHIDEE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Anchee Min

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎMPĂRĂTEASA ORHIDEE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Împărăteasa Orhidee
Autor: Anchee Min
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 23.08.2019
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 262

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1943 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments