Recenzie „Împărăteasa Orhidee” de Anchee Min

de | aug. 23, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎMPĂRĂTEASA ORHIDEE ARE REDUCERE PE:

 

Împărăteasa Orhidee este o carte care te plimbă în fascinanta lume a Chinei, în Orașul Interzis, în viața împăratului Hsien Feng și a concubinelor lui.

Orhideea este o fata simplă, povestea ei începe trist. Familia ei își cheltuie toți banii să-l ducă pe tatăl Orhideei să-l înmormâteze.

Dacă îți place recenzia cărții ÎMPĂRĂTEASA ORHIDEE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anchee Min

Este pusă într-o situație dificilă pentru a-și ajuta familia trebuia să se căsătorească cu varul ei dependent de opiu. Alege să nu facă asta și se hotărăște să devină concubină, drumul e greu dar reușește să fie aleasă în cele 7.

Viața la curte este foarte grea, toate luptă să intre în gratiile împăratului, să-i dăruiască moștenitori. Orhideea are noroc cu eunucul ei An-te-hai. Eunucii sunt foarte răzbunători, dornici de câștiguri, fiecare vrea ca cea pe care o slujesc ei să intre în grațiile împăratului și ar face orice pentru asta.

Orhideea este o fata simplă pe lângă celelalte concubine, nu are rangul lor. Este o fată desteaptă știe să profite de situațiile create și să intre în grațiile împăratului. Se împretenește cu Nuharoo deși este sceptică că această prietenie poate fi sinceră. Ajunge mâna dreaptă a împăratului și reușește să-i dăruiască un fiu.

Sunt fericită că escapada noastră l-a scos pe împărat din depresie. Mă complimentează pentru farmecul meu, însă eu nu sunt întru totul aşa cum par. La suprafaţă sunt plăcută, puternică şi sigură pe mine, dar în spatele măştii mă simt izolată, încordată şi. Într-un fel vag. dar foarte real nemulţumită. Teama mă însoţeşte permanent şi mă gândesc în mod constant la rivalele mele. Mă întreb cât timp va mai dura până ce o alta îmi va lua locul. Chipurile lor schimonosite de gelozie îmi năpădesc gândurile, precum ceţurile iernii.

Mi-a plăcut mult cartea, m-a fascinat cultura, m-a uimit câtă răutate poate exista și până unde poți merge să-ti atingi scopul.

În mod sigur o să citesc și continuarea cărții Ultima împărăteasă, sunt curioasă cum evoluează Orhideea, ce se mai întâmplă la curte, mai ales că finalul este unul interesant.

Lectură plăcută !!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎMPĂRĂTEASA ORHIDEE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Împărăteasa Orhidee
Autor: Anchee Min
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 435

Alte recenzii de la Anchee Min:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2096 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments