Recenzie În altă viață de Marc Levy

by | Dec 3, 2014 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ÎN ALTĂ VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

in-alta-viata-editia-gsp_1_produsÎn altă viață de Marc Levy este o carte frumoasă, romantică, pe placul meu, care mi-a lăsat un gust dulce – amărui în suflet.

Romanul are drept motiv principal reîncarnarea succesivă și găsirea sufletului pereche. Două persoane se găsesc și se vor înelege atât de bine încât vor deveni unul în minte și suflet. Poate niciunul dintre noi nu este menit să trăiască singur și poate își va găsi jumătatea într-o zi. Putem spera măcar. E gratis!

Doi prieteni, Jonathan și Peter ajung la Londra. Ambii sunt pasionați de artă, Jonathan expert în evaluarea picturilor, iar Peter ca organizator de licitații. Nimic ieșit din comun până ce Jonathan o întâlnește pe proprietara galeriei în care se va organiza o expooziție de tablouri. Clara este femeia la vederea căreia Jonathan are un puternic și straniu sentiment de deja vu. Această întâlnire și faptul că va descoperi un tablou încă nefăcut public al pictorului, îi vor schimba viața. Va încerca să se aproprie mai mult de Clara și vor avea sentimente puternice unul pentru celălalt. Este interesant că pe măsură ce acțiunea devine mai interesantă, ițele poveștii lor se amestecă mai bine, descoperă și că tabloul are legătură cu ei. Acest lucru nu face decât să sporească farmecul poveștii lor și să-i apropie mai mult, ca doi complici legați de un secret care îi face să zâmbească plin de subînțeles în prezența altora.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Marc Levy

Pictorul rus care pictase tabloul era de fapt tatăl Clarei, ei doi fuseseră iubiți în altă viață, alte timpuri, iar pictura este amintirea oferită de tată fiicei sale. Cu cât vor să afle mai multe, cu atât apar mai multe piedici, ceea ce face ca fiecare pagină să o ceară în mod imperios pe cealaltă, suspansul și misterul cresc de la pagină la pagină. Acțiunea este un munte al cărui vârf nu este văzut încă.

Cartea are un final deschis, ceea ce lasă loc de interpretări. Povestea poate fi continuată în mii și mii de feluri de aceea nu are final sau are mereu finalul pe care ni-l dorim noi.

Titlu: În Altă Viață
Autor: Marc Levy
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte plină de mister, fantezie și romantism. O poveste de iubire, o poveste de viață.

Aspecte Negative:

Poate părea siropoasă și superficială.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori. La șase ani de la...

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Grace Carter nu știe ce înseamnă să fii adolescent. Viața ei este plină de urlete, de responsabilități și de tristețe. Visează să ajungă la New York și la Paris, visează o viață diferită de tot haosul pe care îl trăiește acum. Iar totul este mai aproape decât ar fi...

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2172 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

De când îmi doresc să o citesc!