Recenzie În altă viață de Marc Levy

de | dec. 3, 2014 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ÎN ALTĂ VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

in-alta-viata-editia-gsp_1_produsÎn altă viață de Marc Levy este o carte frumoasă, romantică, pe placul meu, care mi-a lăsat un gust dulce – amărui în suflet.

Romanul are drept motiv principal reîncarnarea succesivă și găsirea sufletului pereche. Două persoane se găsesc și se vor înelege atât de bine încât vor deveni unul în minte și suflet. Poate niciunul dintre noi nu este menit să trăiască singur și poate își va găsi jumătatea într-o zi. Putem spera măcar. E gratis!

Doi prieteni, Jonathan și Peter ajung la Londra. Ambii sunt pasionați de artă, Jonathan expert în evaluarea picturilor, iar Peter ca organizator de licitații. Nimic ieșit din comun până ce Jonathan o întâlnește pe proprietara galeriei în care se va organiza o expooziție de tablouri. Clara este femeia la vederea căreia Jonathan are un puternic și straniu sentiment de deja vu. Această întâlnire și faptul că va descoperi un tablou încă nefăcut public al pictorului, îi vor schimba viața. Va încerca să se aproprie mai mult de Clara și vor avea sentimente puternice unul pentru celălalt. Este interesant că pe măsură ce acțiunea devine mai interesantă, ițele poveștii lor se amestecă mai bine, descoperă și că tabloul are legătură cu ei. Acest lucru nu face decât să sporească farmecul poveștii lor și să-i apropie mai mult, ca doi complici legați de un secret care îi face să zâmbească plin de subînțeles în prezența altora.

Pictorul rus care pictase tabloul era de fapt tatăl Clarei, ei doi fuseseră iubiți în altă viață, alte timpuri, iar pictura este amintirea oferită de tată fiicei sale. Cu cât vor să afle mai multe, cu atât apar mai multe piedici, ceea ce face ca fiecare pagină să o ceară în mod imperios pe cealaltă, suspansul și misterul cresc de la pagină la pagină. Acțiunea este un munte al cărui vârf nu este văzut încă.

Dacă îți place recenzia cărții ÎN ALTĂ VIAȚĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Marc Levy

Cartea are un final deschis, ceea ce lasă loc de interpretări. Povestea poate fi continuată în mii și mii de feluri de aceea nu are final sau are mereu finalul pe care ni-l dorim noi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN ALTĂ VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎN ALTĂ VIAȚĂ
Autor: Marc Levy
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2409

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Lazslo Krasznahorkai își amplasează povestea într-o comunitate izolată, ruptă de lume, de progres, de civilizație, o lume aflată într-o stare accentuată de degradare. Atmosfera este sufocant de apăsătoare și acest lucru este amplificat și de vremea mohorâtă,  o...

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Nu sunt la prima întâlnire cu autoarea. Am devorat Pachinko care m-a purtat într-o lume și o epocă foarte diferite de ceea ce trăiesc și care m-au captivat de fiecare dată. Recunosc că abia așteptam Povestea lui Casey Han căreia nici măcar n-am avut curiozitatea să-i...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 3025 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

De când îmi doresc să o citesc!