Recenzie „Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes

by | Jun 22, 2020 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes e cartea care era peste tot acum ceva timp și oricât am fugit de ea, am avut ocazia să o citesc și vă pot spune că merită să-i dați o șansă. Am crezut că este încă o carte de dragoste tipică în care totul înclină spre fantezia unei realități fără probleme, însă pe alocuri este mai realistă decât mi-aș fi dorit.

Prima carte din seria unei trilogii, Înainte să te cunosc înfățișează povestea Louisei Clark care duce o viață monotonă în micul orășel în care s-a născut și se mulțumește cu ceea ce are. Dar Louisa își pierde job-ul, iar odată cu asta începe să aibă îndoieli asupra alegerii iubitului ei, Patrick, cu care deși are o relație de ani buni, descoperă din ce în ce mai mult că nu au prea multe lucruri în comun și începe să se întrebe de ce stă într-o relație care nu o mulțumește pe deplin.

Obișnuită cu o viață previzibilă, liniară, Louisa a uitat de ceea ce își dorește cu adevărat și ce anume are puterea de a o face fericită. Într-o familie cu doi părinți iubitori și o soră cu un copil, ea se pune pe ultimul loc în viața sa. Având dificultăți financiare, Louisa acceptă un job care îi va schimba pentru totdeauna viața, odată cu întălnirea lui Will.

Will Traynor este opusul previzibilității Louisei. Îi plăcea să își trăiască viața la maxim, până să sufere un cumplit accident de motocicletă care l-a făcut să își piardă dorința de a trăi. Familia și asistentul său, Nathan, încearcă să îl facă să își accepte noua viață, dar Will pur și simplu nu se recunoaște în persoana care este acum. Bărbatul puternic, cu status social, spirit aventurier, curaj, îndrăzneală și un pic de nebunie este limitat acum într-un scaun cu rotile, fiind tetrapalegic.

Când Louisa începe să aibă grijă de Will, nu își imaginează că acesta îi va deschide ochii și sufletul către dezvoltarea sa prin artă,călătorii, educație. La început nu se suportau unul pe celălalt, Louisa nu înțelegea de ce este Will atât de răutăcios fără motiv cu toți cei din jur, însă a reușit să vadă prin suferința acestuia și să-i ajungă la inimă.

Will o face să vadă adevăratul potențial din ea și îi dă încredere să își urmeze pasiunea.

Dar Will a luat cu mult timp în urmă o decizie. Va reuși dragostea să-l facă să își dorească să trăiască din nou sau va abandona lupta cu viața?

Înainte să te cunosc este o poveste dulce-amăruie, o lectură ușoară, amuzantă pe alocuri, dar reală.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Înainte Să Te Cunosc
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 22.06.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 425 zile și a scris până acum 27 articole. Se află pe poziția 16 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments