Recenzie „Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes

by | Jun 22, 2020 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes e cartea care era peste tot acum ceva timp și oricât am fugit de ea, am avut ocazia să o citesc și vă pot spune că merită să-i dați o șansă. Am crezut că este încă o carte de dragoste tipică în care totul înclină spre fantezia unei realități fără probleme, însă pe alocuri este mai realistă decât mi-aș fi dorit.

Prima carte din seria unei trilogii, Înainte să te cunosc înfățișează povestea Louisei Clark care duce o viață monotonă în micul orășel în care s-a născut și se mulțumește cu ceea ce are. Dar Louisa își pierde job-ul, iar odată cu asta începe să aibă îndoieli asupra alegerii iubitului ei, Patrick, cu care deși are o relație de ani buni, descoperă din ce în ce mai mult că nu au prea multe lucruri în comun și începe să se întrebe de ce stă într-o relație care nu o mulțumește pe deplin.

Obișnuită cu o viață previzibilă, liniară, Louisa a uitat de ceea ce își dorește cu adevărat și ce anume are puterea de a o face fericită. Într-o familie cu doi părinți iubitori și o soră cu un copil, ea se pune pe ultimul loc în viața sa. Având dificultăți financiare, Louisa acceptă un job care îi va schimba pentru totdeauna viața, odată cu întălnirea lui Will.

Will Traynor este opusul previzibilității Louisei. Îi plăcea să își trăiască viața la maxim, până să sufere un cumplit accident de motocicletă care l-a făcut să își piardă dorința de a trăi. Familia și asistentul său, Nathan, încearcă să îl facă să își accepte noua viață, dar Will pur și simplu nu se recunoaște în persoana care este acum. Bărbatul puternic, cu status social, spirit aventurier, curaj, îndrăzneală și un pic de nebunie este limitat acum într-un scaun cu rotile, fiind tetrapalegic.

Când Louisa începe să aibă grijă de Will, nu își imaginează că acesta îi va deschide ochii și sufletul către dezvoltarea sa prin artă,călătorii, educație. La început nu se suportau unul pe celălalt, Louisa nu înțelegea de ce este Will atât de răutăcios fără motiv cu toți cei din jur, însă a reușit să vadă prin suferința acestuia și să-i ajungă la inimă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes

Will o face să vadă adevăratul potențial din ea și îi dă încredere să își urmeze pasiunea.

Dar Will a luat cu mult timp în urmă o decizie. Va reuși dragostea să-l facă să își dorească să trăiască din nou sau va abandona lupta cu viața?

Înainte să te cunosc este o poveste dulce-amăruie, o lectură ușoară, amuzantă pe alocuri, dar reală.

🔥 CARTEA ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Înainte Să Te Cunosc
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 22.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 117 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments