Recenzie ”Încotro-etapa conștientizării” de Amratra

Titlu: Încotro-etapa Conștientizării
Autor: Amratra
An apariție : 2016
Editura: Smart Publishing
Nr. Pagini: 104
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 16.12.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ÎNCOTRO-ETAPA CONȘTIENTIZĂRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Într-o epocă în care omul a uitat să mai privească cerul cu ochi senini, rătăcindu-se din ce în ce mai mult de sine, preocupat de lucrurile materiale, cartea ”Încotro-etapa conștientizării”, scrisă de Amratra,  apărută la editura Smart Publishing, încearcă să înlăture din jurul nostru aparent impenetrabilul zid de gheață sub care ne-am ascuns ca sub un ultim mijloc de protecție.

Protecție împotriva cui? Împotriva propriului eu? Acest lucru este absurd. Singurul ”dușman” al omului este el însuși, iar singura luptă de lungă durată este cu sine, o luptă care erodează încrederea în sine datorită puzderiei de întrebări la care nimeni nu va fi capabil să ofere un răspuns mulțumitor.

Aflat într-o continuă căutare a răspunsului panaceic, care ar putea să anihileze rugina îndoielii din sufletul său, omul caută soluția într-o cu totul altă parte, jucând cu o masochistă îndârjire rolul călătorului care se aventurează într-o impetuoasă cursă ghidându-se după o busolă spartă.

Amratra, apelând la o filosofie în care stoicismul și idealismul se întrepătrund dând naștere unui cocoloș energetic numit de el ”plusvaloare”, îndeamnă omul să înțeleagă și mai ales să accepte că, în ciuda efemerității și ireversibilității acestei vieți, este o parte importantă a unui grandios spectacol, o rotiță dintr-un nesfârșit angrenaj prin într-o eternă înlănțuire.

Omul, indiferent de religie, sex sau categorie socială, face parte din Scânteia Divină, fiind clădit după chipul și asemănarea divinității, singura deosebire fiind aceea că omul și-a dezvoltat o serie de simțiri și comportamente prinse într-un răvășitor antagonism.

Conștientizarea, armonia și conviețuirea, toate trei corelate la adevăratele pulsații analgezice ale felului de a fi vor avea un revigorant efect curativ al eului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Amratra.

Aici nu vorbim despre raiuri, iaduri, purgatorii și alte anticamere ale diverselor intersectări de lumi, bune sau rele, ci strict de lăuntricul uman, prins mai mereu între ceva și altceva în numele instinctului de supraviețuire, într-o șchiopătândă zbenguială între umanitate și animalitate, care are nevoie de conștientizarea potențialului nostru și de dorința devenirii, de continuă acumulare de informații și trăiri netrunchiate care contribuie într-un mod covârșitor la cizelarea omului.

Amratra nu ne prezintă conștientizarea în modul triumviratului freudian și nici nu ne agasează cu redundanța unor termeni științifici, preferând să abordeze un limbaj simplu, oarecum minimalist, care reușește să pătrundă în conțtiința omului indiferent de nivelul de percepție al acestuia.

O carte care limpezește și îndrumă!

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI ÎNCOTRO-ETAPA CONȘTIENTIZĂRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Modul în care se încearcă trezirea omului din hibernare este cotropitor și incisiv, în ciuda stilului minimalist.

Aspecte Negative:

Senzația de neterminare a lucrurilor. Însă având în vedere că este doar o etapă dintr-un ciclu...

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.