Recenzie “Îngerul păzitor” de George Lazăr

by | May 3, 2019 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA ÎNGERUL PĂZITOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

ingerul pazitor de george lazarÎn romanul încadrat în genurile SF și thriller “Îngerul păzitor” de George Lazăr descoperim un viitor nesigur. Un viitor în care moartea dă târcoale. Destinul oamenilor pe care îi caută moartea în continuare seamănă cu evenimentele din filmele Final Destination. Niciodată să nu crezi că dacă ai scăpat odată de la moarte, nu vei mai fi vânat de ea de-a lungul vieții.

Dar dacă ai bani mulți, îți poți permite totuși un Înger Păzitor. Acesta te va proteja de toate fenomenele care te pun în pericol. Și exact asta i se întâmplă personajului principal. Dar oare până când va reuși el să păcălească moartea? Până când va mai sacrifica organizația restul oamenilor de pe Pământ pentru a-l feri pe Ian Bolden de primejdii?

Cartea “Îngerul Păzitor” este un thriller fantastic, cu elemente de SF, care ne pune față în față cu prețiozitatea vieții

Povestea din start este plasată undeva în anul 2033, în viitor. Dar pe parcursul lecturii, cititorul va ajunge și mai departe în timp. Totul începe cu primirea unei cărți de vizită adresate lui Ian, care este cumva anunțat de data decesului său. Adică doar peste câteva zile.

Chiar dacă initial crede că este o farsă, faptul că își iubește prea mult existența, îl determină să caute răspunsuri. În cele din urmă, în ziua anunțată a morții lui, bărbatul scapă ca prin urechile acului de un asasinat. Iar cei care i-au purtat de grijă sunt angajații agenției Îngerul Păzitor.

Aceasta este o grupare de oameni misterioși care apără pe cei cu foarte mulți bani. Asta odată ce clienții lor semnează un contract. Seamănă cu ceea ce face Big Brother, monitorizând încontinuu acțiunile subiecților săi.

Deși sceptic initial, Ian Bolden va semna și el un asemenea act. Prin acesta va vira sume enorme în contul celor care îi sunt protectori. Bodiguarzi discreți, dar eficienți. Rând pe rând personajul nostru reușește să păcălească moartea, fiind urmărit și protejat la tot pasul de agenția inteligentă. Se va ajunge la nivelul 6. Adică supraviețuind deja de foarte multe ori, când de fapt ar fi trebuit să fie mort de mult. Atunci Îngerul Păzitor îl anunță că nu îl mai poate ajuta.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de George Lazăr

Faptul că a reușit să înșele moartea de nenumărate ori a provocat un val periculos de victime în întreaga lume

În încercarea ei de a-i veni de hac, moartea a provocat dezastre din ce în ce mai mari. De cele mai multe ori naturale. Însă lui nu-i pasă de cei care au fost sacrificați în acest fel. Și își dorește în continuare protecția Îngerului Păzitor. Doar că acesta îi refuză asta.

Când bărbatul reușește să iasă din încurcătură de unul singur, agenția care în trecut îl apăra, acum îl vânează. Credința acesteia este că odată eliminat subiectul, lumea își va reveni. Și totul se va petrece natural. Și nu forțat doar pentru a îndeplini un destin.

Cartea aceasta este mai mult decât interesantă

Te pune în situația în care trebuie să alegi dacă să te protejezi pe tine în fața morții. Sau să te sacrifici în cele din urmă pentru a permite omenirii să își desfășoare traiul mai departe. Exceptând termenii futuriști inserați de George Lazăr în scriere și plictisitoarele monologuri, thrillerul SF “Îngerul Păzitor” este o lectură wow. O lectură care te va face să percepi altfel viața.

Evenimentele din carte seamănă destul de mult cu succesiunea de evenimente cauzate de iminența morții în filmele din seria Final Destination.

🔥 CARTEA ÎNGERUL PĂZITOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Îngerul Păzitor
Autor: George Lazăr
An apariție : 2019
Editura: STYLISHED
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 3.05.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 637 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments