Recenzie „Ziditorii de biserici” de George Lazăr

de | mai 2, 2019 | Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA ZIDITORII DE BISERICI ARE REDUCERE PE:

ziditorii de biserici de george lazarDespre culegerea de nuvele și povestiri “Ziditorii de biserici” de George Lazăr pot spune că seamănă cu episoadele din Black Mirror. Dacă ați urmărit serialul, trebuie să știți despre ce vorbesc aici. De toate, sunt 11 povestiri care ne pun față în față cu nenumărate realități alternative.

Ce am face dacă? Cum ar fi dacă ar exista lucruri la care acum ne gândim doar ca fiind futuriste? Îți vei pune o mulțime de întrebări citind această antologie de povești SF creată de George Lazăr.

Cele 11 nuvele și povestiri care compun volumul din Colecția “Povești Extraordinare” de la Editura Stylished  

– Mamă de duminică
– De la ţigani
– Poveste cu zâne
– Balul mascat
– Viitorul Mass-Media
– Cronica Akasha
– Povestea ultimului șoarece de bibliotecă
– Second Chance
– Restul zilelor
– Switch
– Ziditorii de biserici

Fiecare dintre aceste povești scurte redă o realitate alternativă. O lume în care nu trăim încă, dar care este posibil să o experimentăm destul de curând. Tehnologia, mass-media, lipsa de secrete și puterile sunt elemente obișnuite în povestirile din cartea lui George Lazăr.

Dacă îți place recenzia cărții ZIDITORII DE BISERICI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de George Lazăr

Dacă prima nuvelă nu am înțeles-o deloc, rând pe rând următoarele au fost din ce în ce mai clare. Poate pentru că am fost eu mai deschisă la nou. Sau poate pentru că a conturat autorul mai bine povestea.

“Switch” a fost una dintre scrierile din volumul “Ziditorii de biserici” care mi-au plăcut cel mai mult

Este vorba despre posibilitatea oamenilor dintr-o altă lume de a cumpăra puteri. Și a deveni asemenea eroilor pentru o perioadă limitată de timp. Dar în afara acestui lucru, mi-a plăcut mult povestea dintre personaje. Mai ales îndemnul anti-bullying pe care îl transmite indirect nuvela.

O altă proză scurtă ce m-a atras a fost “Povestea Ultimului Șoarece de Bibliotecă”. Eu m-aș putea numi singură în acest fel. Deși să presupun că aș fi ultima din această specie, ar fi cam exagerat. Și totuși, bibliotecarul din narațiunea fantastică chiar este ultimul om care mai citește cărți în format fizic.

Asta până când i se dă cea mai groaznică veste, asociată totodată cu marea lui pasiune. Biblioteca la care lucrează va avea o altă față. Toate volumele format tipărit vor fi distruse. Urmând a fi înlocuite de un fel de bază de date de cărți electronice. Acestea din urmă putând fi parcurse doar cu ajutorul unor căști speciale. Așa cum vezi în prezent numai prin filmele SF, cu efecte speciale.

Nu știu cum ți se va părea ție această antologie de nuvele fantastice. Dar dacă ești un fan al acestui gen, sigur te va impresiona. Ba mai mult, chiar și fără să citești de obicei așa ceva, tot vei parcurge cu uimire, curiozitate sau speranță povestirile lui George Lazăr.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZIDITORII DE BISERICI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ZIDITORII DE BISERICI
Autor: George Lazăr
An apariție : 2019
Editura: STYLISHED
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 429

Alte recenzii de la George Lazăr:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1631 zile și a scris până acum 371 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments