🔥 CARTEA ZIDITORII DE BISERICI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

ziditorii de biserici de george lazarDespre culegerea de nuvele și povestiri “Ziditorii de biserici” de George Lazăr pot spune că seamănă cu episoadele din Black Mirror. Dacă ați urmărit serialul, trebuie să știți despre ce vorbesc aici. De toate, sunt 11 povestiri care ne pun față în față cu nenumărate realități alternative.

Ce am face dacă? Cum ar fi dacă ar exista lucruri la care acum ne gândim doar ca fiind futuriste? Îți vei pune o mulțime de întrebări citind această antologie de povești SF creată de George Lazăr.

Cele 11 nuvele și povestiri care compun volumul din Colecția “Povești Extraordinare” de la Editura Stylished

– Mamă de duminică
– De la ţigani
– Poveste cu zâne
– Balul mascat
– Viitorul Mass-Media
– Cronica Akasha
– Povestea ultimului șoarece de bibliotecă
– Second Chance
– Restul zilelor
– Switch
– Ziditorii de biserici

Fiecare dintre aceste povești scurte redă o realitate alternativă. O lume în care nu trăim încă, dar care este posibil să o experimentăm destul de curând. Tehnologia, mass-media, lipsa de secrete și puterile sunt elemente obișnuite în povestirile din cartea lui George Lazăr.

Dacă prima nuvelă nu am înțeles-o deloc, rând pe rând următoarele au fost din ce în ce mai clare. Poate pentru că am fost eu mai deschisă la nou. Sau poate pentru că a conturat autorul mai bine povestea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de George Lazăr.

“Switch” a fost una dintre scrierile din volumul “Ziditorii de biserici” care mi-au plăcut cel mai mult

Este vorba despre posibilitatea oamenilor dintr-o altă lume de a cumpăra puteri. Și a deveni asemenea eroilor pentru o perioadă limitată de timp. Dar în afara acestui lucru, mi-a plăcut mult povestea dintre personaje. Mai ales îndemnul anti-bullying pe care îl transmite indirect nuvela.

O altă proză scurtă ce m-a atras a fost “Povestea Ultimului Șoarece de Bibliotecă”. Eu m-aș putea numi singură în acest fel. Deși să presupun că aș fi ultima din această specie, ar fi cam exagerat. Și totuși, bibliotecarul din narațiunea fantastică chiar este ultimul om care mai citește cărți în format fizic.

Asta până când i se dă cea mai groaznică veste, asociată totodată cu marea lui pasiune. Biblioteca la care lucrează va avea o altă față. Toate volumele format tipărit vor fi distruse. Urmând a fi înlocuite de un fel de bază de date de cărți electronice. Acestea din urmă putând fi parcurse doar cu ajutorul unor căști speciale. Așa cum vezi în prezent numai prin filmele SF, cu efecte speciale.

Nu știu cum ți se va părea ție această antologie de nuvele fantastice. Dar dacă ești un fan al acestui gen, sigur te va impresiona. Ba mai mult, chiar și fără să citești de obicei așa ceva, tot vei parcurge cu uimire, curiozitate sau speranță povestirile lui George Lazăr.

🔥 CARTEA ZIDITORII DE BISERICI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Ziditorii De Biserici
Autor: George Lazăr
An apariție : 2019
Editura: STYLISHED
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Publicată la 2.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 549 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan