🔥 CARTEA INIMA-I UN VÂNĂTOR SINGURATIC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

inima-i un vanator singuratic de carson mccullersDeși este prima ei carte și a fost scrisă la vârsta de doar 23 de ani, “Inima-i un vânător singuratic” de Carson McCullers este unul dintre cele mai bune romane americane de ficțiune.

Acțiunea cărții este setată într-un mic oraș din sudul Americii.

Povestea principală redată în scriere este cea a vieții unui surdomut, John Singer

Însă chiar dacă el este cel despre care se vorbește cel mai mult, în juru-i gravitează alte câteva personaje. Atrase precum fluturii de noapte de lumină, acestea sunt fascinate de surdomut și de personalitatea lui.

Fiecare dintre persoanele amintite de scriitoare în carte găsesc sprijin și ascultare în natura amabilă și înțelegătoare a bărbatului care nu vorbește.

Proprietarul unei cafenele la care mănâncă John Singer în fiecare zi, o fetiță care dorește cu disperare să crească, un socialist care bea mereu, dar și un doctor de culoare cult, dar frustrat. Cu toții găsesc o alinare în persoana surdomutului, în fața căruia își deschid inimile, știind că nu vor fi criticați, ci înțeleși.

Singer este confidentul tăcut care le schimbă la toți viețile în modalități pe care nu și le-ar fi putut imagina

Cartea “Inima-i un vânător singuratic” de Carson McCullers este emoționantă, sensibilă și foarte umană. Nici nu îți va veni să crezi că este scrisă de o fată de doar 23 de ani. Asta pentru că romanul explorează în detaliu singurătatea și sufletul uman, exact cum ar face-o un fin psiholog. Fiecare personaj din carte, inclusiv John Singer, este în căutarea înțelegerii din partea celorlalți. Dar și a iubirii, care poartă diferite forme.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Carson McCullers.

Fiecare personaj încearcă în diferite modalități să evadeze din viața înghesuită a micului oraș în care locuiește sau muncește. Atunci când prietenul surdomut al lui Singer înnebunește, personajul nostru principal se mută în casa Kelly. Acolo îl va întâlni Mick Kelly, fetița pasionată de muzică a proprietarilor. Ca o paranteză, acest personaj este oarecum bazat pe firea autoarei.

Vei afla despre Mick că este o puștoaică cu o minte matură, care se simte singură și trăiește în două lumi. Lumea interioară în care visează la viitor, la pasiunile sale și la ce ar putea fi. Și lumea exterioară, lumea reală, în care își trăiește viața fizică, dar care o nemulțumește profund. Dar în ceea ce privește aceste lumi, doar surdomutul John Singer este prezent în ambele.

Cele patru personaje care gravitează în jurul surdomutului calm și seren simt că acesta le înțelege problemele

De aceea își exprimă gândurile intime și visele în monologurile cu el. Dar nici Singer nu este atât de fericit pe cât cred alții. Deși pare mulțumit de viața lui, el tânjește după prietenul său, surdomutul grec, în lipsa căruia se simte incomplet. Deși este un suflet amabil și cald, nu înțelege de ce toată lumea trage spre el și îi caută compania ca să i se destăinuie.

Iar finalul imaginat de Carson McCullers este unul la care nu te-ai fi așteptat. Te dă peste cap. Și te face să dorești să reiei anumite părți din carte pentru a observa mai fin și sufletul lui John Singer.

“Inima-i un vânător singuratic” de Carson McCullers este un roman care te va face să simți tot felul de senzații. Și care te va ajuta de asemenea să meditezi asupra vieții omenești, a prieteniei și a singurătății.

🔥 CARTEA INIMA-I UN VÂNĂTOR SINGURATIC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Inima-i Un Vânător Singuratic
Autor: Carson McCullers
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 22.03.2019
Nota recenzorului: 9/10
Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 502 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan