Recenzie „Insomnii… la #3” de Marius Albert Neguț

de | nov. 7, 2021 | Carti de suflet, Poezie, Recenzii cărți, Romantism, Spiritualitate

🔥 CARTEA INSOMNII... LA #3 ARE REDUCERE PE:

Volumul de poezii „Insomnii… la #3” cuprinde 35 de poezii. L-am citit dintr-un capăt la altul, de 3 ori. Unele poezii m-au mișcat mai mult și am simțit nevoia să le recitesc chiar și de 5 – 6 ori.

Volumul de poezii „Insomnii… la #3” – pasiune și trăiri diverse

Poeziile au o senzualitate aparte. Gânduri diverse, păreri și simțiri, sunt ordonate atent în versuri, ce pe alocuri dor. În plus, grafica ce însoțește fiecare pagină parcă ar impune tonalitatea cu care să citești.

Autorul abordează mai multe teme, de la dramatismul zilelor noastre, la pasiunea unor iubiri care, ușor s-ar putea identifica cu experiențele cititorilor. Ne sunt prezentate în versuri, trăiri precum tristețe, dezamăgire, iubire, dor, furie, fiecare dintre ele zgândărind câte o altă părticică din mine.

15 Poezii mi s-au tatuat în suflet. Le ador! Una dintre ele o voi împărtăși cu voi.

Ce-ai avut cu caii?

 

Ce-ai avut cu caii, Doamne?/ Le-ai luat noblețea, sufletul neînfricat,/ Și i-ai lăsat să care zoaie și oameni fără vână de bărbat.

 

Dar cu bărbați ce-ai avut?/ Din cavaleri principiali și mândri-n toate cele,/ I-ai transformat în juni pensați, aduși ca spicele.

 

Femeia, stâlpul nevăzut al casei,/ Azi, șoapta dulce a pierdut./ A devenit ostilă … / Unde-i candoarea demult, puterea ei subtila?

 

Ai luat din prunc chiar ascultarea,/ Respectul de părinți, de cer, de dascăl./ Astfel crescut, de ce te minunezi că iși reneagă Tatăl?

 

Ți-a plăcut recenzia cărții INSOMNII... LA #3?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Marius Albert Neguț

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INSOMNII... LA #3 CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Insomnii... La #3
Autor: Marius Albert Neguț
An apariție : 2021
Editura: MARIUS ALBERT NEGUț
Nr. Pagini: 80
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 189

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

Recenzie “Plânsul lui Nietzsche” de Irvin Yalom

Recenzie “Plânsul lui Nietzsche” de Irvin Yalom

Am revenit la Irvin Yalom, după ce l-am cunoscut cu celebra lucrare “Minciuni pe canapea”. Autorul are și aici același stil al scrierii. Suntem din nou în cabinetul de terapie. Asistăm la ședințe cu pacienți, dar și la meditații și dezbateri filozofice. Sensul vieții...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 363 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments