Recenzie „1877 – Portretul unei iubiri desăvârșite” de Marius Albert Neguț

de | dec. 8, 2021 | Carti de suflet, Dragoste, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA 1877 - PORTRETUL UNEI IUBIRI DESĂVÂRȘITE ARE REDUCERE PE:

1877: Portretul unei iubiri desăvârșite este culoarea care mi-a inundat sufletul, efectiv! E roz! E iubire! E război! E durere! E roz!

Și bărbații trebuie să citească Roz

Marius Albert Neguț spunea în timpul lansării acestui roman în Germania, că probabil, cartea lui va fi citită în special de femei, pentru că lumea ar privi ciudat un bărbat care citește o carte roz. Ei, eu zic să lăsăm lumea cu părerile ei, și să provocăm bărbații să citească „roz”. S-ar putea să fie surprinși. Cu siguranță vor fi! Promit!

Ce îmi place la această carte? În primul rând ador stilul narativ. Arhaismele și dialectele specifice zonelor și timpului în care se petrece acțiunea sunt delicioase. Oferă un plus și veridicitate poveștii.

În al doilea rând, ador faptul că romanul este foarte documentat, aducând în discuție personaje reale din istoria României cât și detalii din timpul războiului. Detalii care dor și care ne oferă imagini clare despre eroii ce au luptat pentru o viață mai bună.

Acțiunea de pe front este atât de intensă încât mi-a răscolit tot sufletul. Deși scenele sunt violente, descrierile sunt atât de bine prezentate, încât autotul a reușit să mă transpună în poveste. Frig, teamă, dor, neputință! Atâtea trăiri! Și faptul că aceste războaie s-au purtat, că strămoșii noștri sunt cei ce au înroșit pământurile, luptând pentru viitorul nostru, m-au făcut să rezonez și mai mult cu subiectul cărții.

1877: Portretul unei iubiri desăvârșite – o carte pe care o recomand tuturor

Dragostea dintre Ileana și Mihai este de o puritate nemaiîntâlnită. Cei doi au replici în franceză, care sfidează povețile doicii și aprind focul unei dragoste mai presus de viață. Conduita și portul din acele vremuri mereu m-au fascinat. Moda acelor ani, importanța imaginii omului în societate și standardele ridicate de atunci, mă fac adesea să mă gândesc că tinerii din ziua de astăzi sunt departe de a fi pe drumul cel bun.

Prin urmare recomand (din nou) cărțile lui Neguț, atât adulților cât și tinerilor. Fiecare tânăr din generația actuală, trebuie să guste puțin din timpurile de atunci.

Iar sfârșitul poveștii m-a lăsat fără cuvinte. Deși, cumva, mă așteptam la acest deznodământ, am tot sperat să mă înșel.

Minunată carte, Marius Albert Neguț! Felicitări! Un Roz de pus pe suflet!

Ți-a plăcut recenzia cărții 1877 - PORTRETUL UNEI IUBIRI DESĂVÂRȘITE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Marius Albert Neguț

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 1877 - PORTRETUL UNEI IUBIRI DESĂVÂRȘITE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: 1877 - Portretul Unei Iubiri Desăvârșite
Autor: Marius Albert Neguț
An apariție : 2021
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 612

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

"Ultimul mesaj" de Laura Dave este un thriller antrenant, dar și psihologic apărut la Editura Litera, în colecția Buzz Books. Este despre dispariția subită a unui bărbat în urma unei acuzații de fraudă la compania la care lucra. Deși asta e lăsat să se vadă la o primă...

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Am descoperit proza Ralucai Poenaru absolut întâmplător, la o lansare de carte, și cum am scris și la recenzia cărții respective, m-a impresionat mult. Când am văzut că a scris și literatură pentru copii, am fost foarte entuziasmată. Am început cu Pericol. Cartea...

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Nu mai țin minte cum am ajuns la cartea aceasta. Nu m-a impresionat deloc. Cred că trebuie să fi fost simpatică dacă autorul a scornit-o pe loc, sau în drum spre casă după ce a cumpărat lapte, și le-a spus-o dintr-un foc copiilor săi. Dar pentru o carte publicată.. mi...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 355 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments