Recenzie “Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Întoarcerea
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2017
Editura: Leda Edge
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 23.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Curând, J.L.Armentrout a devenit una din autoarele mele preferate și nici nu mă miră, dacă stau să mă gândesc. Și nici pe voi, dacă ați citit vreo carte de a ei.

Deși puține sunt traduse la noi, deja am observat talentul ei și originalitatea din fiecare carte. Ploturile sunt absolut extraordinare de fiecare dată, întunecate și misterioase.

În primul capitol din Întoarcerea, Jennifer n-il prezintă pe Seth. Cu toate că la începutul cărții este propoziția “Pentru toți fanii lui Seth, bucurați-vă” sau ceva asemănător, n-am știut ce rol are acolo. Am crezut că este o celebritate sau un actor de care eu încă nu am auzit, dar căutând, am aflat că există o serie numită Covenant, iar asta explică multe. Din recenziile pe care le-am citit, am aflat că întâlnim multe personaje din seria Titani și că este vorba despre acea “poveste” a lui Seth și Alex, de care a pomenit Deacon.

Bun, ca să nu vă mai bag și mai mult în ceață, seria Covenant n-a fost încă tradusă la noi, dar cine a citit-o, va înțelege și va îndrăgi și mai mult seria Titani. Categoric, seria poate fi citită și normal, pentru că plotul are o bază independentă.

Pur și simplu am adorat acest roman! Însă n-aș putea alege între Titani și Lux. Cel puțin, nu deocamdată, pentru că Daemon și Kat din seria Lux sunt de mai mult timp în inima mea, dar asta nu m-a oprit să iubesc din tot sufletul și această minunăție.

Cei care au citit seria Covenant, vor spune că seria asta este a lui Seth, dar o să vă dați seama de asta și după ce îi aflați povestea prin Întoarcerea.

Fiind pus de Apollo să protejeze o fată frumoasă și îndrăzneață, facem cunoștință cu Josie, o studentă la facultatea de psihologie,care în curând va avea lumea dată peste cap de apariția lui Seth. Și aici nu mă refer doar la faptul că întâlnirea dintre ei este cu adevărat explosivă. Faptul că Josie află că lumea este mai mult decât ar fi crezut ea vreodată, mi se pare ceva cu adevărat dificil de asimilat. Existența unei noi lumi, a unor personaje mitologice reprezintă prima încercare de care Josie are parte. Ea rămâne cu o tărie de fier și își menține caracterul rațional, în timp ce mintea procesează toate detaliile.

 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jennifer L. Armentrout.

“I was going crazy. My brain had just shit the bed on me.”

Faptul că au existat mici scăpări, dar că protagonista nu face aceleași greșeli, mereu și mereu, mă fac să o iubesc și mai mult.

Despre Seth, se zvonesc multe. Se știe faptul că evenimentele din trecut i-au afectat existența și l-au făcut să se schimbe. Cu toate că a luat niște decizii absolut îngrozitoare, n-am încetat să-l văd precum îl vede și Josie. În ciuda tuturor lucrurilor oribile pe care le-a făcut, Seth a rămas un suflet bun și o persoană frumoasă. Asta pe lângă sexy și jucăușul Seth.

 

“A soft smile curved up her lips, and my gut dropped a little. A smile…I’d never known a smile could have that kind of effect. Could feel like a kick to the chest.” 

Apariția lui Josie în viața lui Seth i-a făcut mai mult bine față de cât ar recunoaște el la început. După ce o cunoaște și petrece timp cu ea, începe să-și stăpânească violența, descoperind latura din trecut, cea în care riscă pentru dragoste și pentru persoanele la care ține. Odată ce el o pregătește pe Josie pentru lupta care va urma, tensiunea și pericolul cresc într-un ritm alert înecat în suspans . Tot ce speră este ca lucrurile să fie altfel de data aceasta, dar istoria pare să se repete.

 

“When I’m with you, I don’t feel like a monster. I forget. I forget all the things I’ve done that make me not deserve this.”

Pentru toți iubitorii de mitologii, de cărți fantasy, sau dacă pur și simplu doriți o carte în care să vă pierdeți câteva ore, citiți Întoarcerea. Nu veți simți trecerea timpului, odată ce înaintați în poveste și cunoașteți personajele. Lectură plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

    • Irina Nicoleta Irina Nicoleta
      Reply

      Intr-adevar are un stil aparte, care se va regasi si in cartile fantasy. Pe langa elementele supranaturale care vin la pachet cu acest gen, eu zic ca merita sa le citesti si pe acestea.

POST A COMMENT.