Recenzie ”Întunericul pe care îl știi” de Amy Engel

de | dec. 14, 2023 | Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți

Întunericul pe care îl știi copertăÎn această carte de la Amy Engel întunericul pe care îl știi poate fi mai bun decât întunericul de la care nu te aștepți.

Aliați nebănuiți și victime fără vină, criminali inocenți și răzbunători la care nu te-ai aștepta constituie sarea și piperul thrillerului ”Întunericul pe care îl știi”.

E un roman ce începe cu un fir clasic – o crimă sângeroasă are loc și ca urmare dorința aprigă de răzbunare din partea familiei victimei. Acesta continuă într-o manieră obișnuită – rudele victimei doresc să facă singure dreptate și investighează posibilitățile.

Însă volumul sfârșește într-un mod total neașteptat – cu descoperirea unui criminal care se afla practic sub nasul tuturor, ascuns sub haine de miel. Sunteți deja fascinați de acest thriller? Eu am fost și vi-l recomand cu toată încrederea.

”Întunericul pe care îl știi” ne spune povestea îngrozitoare a unei mame care nu mai are nimic de pierdut

După ce fetița sa este omorâtă într-un parc din orășelul în care locuiesc, Eve vrea să se facă dreptate. Nu ezită să apeleze la orice și la oricine pentru a pedepsi ucigașul sau ucigașii.

Romanul începe cu crima și cu ultimele momente trăite de victime. Pentru că da, nu e vorba doar de o victimă, ci de două victime, foarte tinere amândouă. Mama sfâșiată de durere pornește într-o cursă în care va face tot posibilul și va lua la rând toate pistele pentru a găsi criminalul și a face dreptate fiicei ei și prietenei acesteia.

De-a lungul investigației improvizate a lui Eve, mama victimei, vom afla foarte multe detalii despre oraș, personaje, relații dintre ele și istoria mai mult sau mai puțin dureroasă a acestora.

Fratele lui Eve este polițist. Mama ei este capul unei rețele de viclenii și în ruptul capului nu ar fi apelat la ea pentru vreo favoare. Iar tatăl necunoscut al fetiței sale, care acum e moartă, e cineva din oraș de la care nimeni nu s-ar aștepta la așa ceva.

De aceea în unele situații e mai bine să nu pui întrebări deoarece răspunsurile pot fi foarte greu de digerat.

Câteodată cel mai bine e să nu știi pur și simplu și să treci peste întreaga situație

Însă Eve a fost învățată și a învățat pe cont propriu că răul trebuie răsplătit cu rău. Iar pentru a ajunge la cei vinovați va apela la cea mai detestată și temută persoană din viața ei – mama sa.

Mama războinică nu este străină de rău. A fost crescută de o mamă dură și sfidătoare ale cărei lecții Eve nu vrea să le transmită propriei fiice. Însă în cazuri disperate cum e acesta, femeia va trebui să-și calce pe mândrie și pe temeri pentru a face față realității urâte a morții fiicei sale iubite.

Setea ei de răzbunare o va duce de la suburbiile violente ale orașului până la întunecata pădure în care a crescut, la rulota infectă a mamei ei, la care va primi o lecție finală, de care are neapărată nevoie.

”Întunericul pe care îl știi” este un thriller psihologic despre legăturile dintr-o familie, care în ciuda trecutului, va da tot ce e posibil pentru a descoperi criminalul. 

Titlu: Întunericul Pe Care îl știi
Autor: Amy Engel
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7021

Alte recenzii de la Amy Engel:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 7 luni, 17 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments