Recenzie “The Roanoke Girls” de Amy Engel

by | Apr 11, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Limbi Străine, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA THE ROANOKE GIRLS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

The Roanoke Girls de Amy Engel“The Roanoke Girls” este un thriller dat peste cap scris de autoarea americană Amy Engel. Ea a mai scris și cărțile “The Book of Ivy”, “The Revolution of Ivy” și “The Familiar Dark”. Thrillerul de față a fost publicat inițial în anul 2017. Eu l-am citit în varianta originală, în limba engleză. Nu știu însă dacă există și traduceri după scrierile autoarei în limba română.

“The Roanoke Girls” de Amy Engel este un roman twisted

Poate să îți placă foarte mult sau să nu îți placă deloc. E destul de ciudat și dacă ești pudic, tradiționalist ori nu prea ai mintea deschisă, ți se va face probabil rău citindu-l. Ori îl vei urî de-a binelea. Cu toate că m-a contrariat, mi-a plăcut acest roman sucit. E dur. Nu ai cum să nu judeci personajele din el.

De asemenea nu îți vei alege un favorit pe parcursul lecturii. Asta pentru că toate sunt în mare măsură viciate până în măduva oaselor. De fapt, nebunia e în genetica familiei Roanoke. Și când vei afla ce îi leagă atât de tare pe membrii ei, vei dori să nu fi știut. Cu toate astea vei bănui despre ce e vorba parcurgând cartea cu atenție. Există tot felul de mici indicii care te vor ghida spre asta.

Fetele Roanoke sunt frumoase, bogate și rebele. Întorc privirile pe oriunde ar trece. Însă totodată ascund un secret oribil. În sânul familiei și în istoria sa ceva cumplit de anormal se petrece. Arborele genealogic al celor din neamul Roanoke este corupt, este vicios și scârbos. Dar privind schema făcută la începutul cărții cu ramificațiile familiei, nu vei putea decât să bănuiești o mica parte din adevăr.

Istoria acestor fete care par răsfățate de soartă este bolnăvicioasă

Aceasta le ghidează viața în felul următor. Fiecare dintre ele fie moare, fie dispare aproape fără urmă. Lane este una dintre acestea, una dintre cele mai recente membre ale clanului Roanoke.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Amy Engel

Când era adolescentă, orfană de mamă, a ajuns prima data în viața ei la reședința familiei, undeva în provincie, în Kansas. Nu a rezistat decât o vară acolo și apoi și-a luat câmpii. În prezent revine acasă deoarece verișoara ei, o altă fată Roanoke, a dispărut.

Oare și de data asta va reuși să se sustragă prezenței bizare din casă? Ori va muri sau dispărea fără urmă ca celelalte fete dinaintea ei? Va reuși să o găsească și să o salveze și pe Allegra?

Ca poveste, din unele puncte de vedere, mi s-a părut că romanul “The Roanoke Girls” seamănă cu “A treisprezecea poveste”, “Obiecte ascuțite” și “Sora pierdută”. Recomand thrillerul, dar îți amintesc că ori îți va plăcea ori te va șoca.

🔥 CARTEA THE ROANOKE GIRLS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: The Roanoke Girls
Autor: Amy Engel
An apariție : 2017
Editura: HODDER
Nr. Pagini: 278
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 11.04.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 646 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments