Recenzie „The Roanoke Girls” de Amy Engel

de | apr. 11, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Limbi Străine, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA THE ROANOKE GIRLS ARE REDUCERE PE:

The Roanoke Girls de Amy Engel“The Roanoke Girls” este un thriller dat peste cap scris de autoarea americană Amy Engel. Ea a mai scris și cărțile “The Book of Ivy”, “The Revolution of Ivy” și “The Familiar Dark”. Thrillerul de față a fost publicat inițial în anul 2017. Eu l-am citit în varianta originală, în limba engleză. Nu știu însă dacă există și traduceri după scrierile autoarei în limba română.

“The Roanoke Girls” de Amy Engel este un roman twisted

Poate să îți placă foarte mult sau să nu îți placă deloc. E destul de ciudat și dacă ești pudic, tradiționalist ori nu prea ai mintea deschisă, ți se va face probabil rău citindu-l. Ori îl vei urî de-a binelea. Cu toate că m-a contrariat, mi-a plăcut acest roman sucit. E dur. Nu ai cum să nu judeci personajele din el.

De asemenea nu îți vei alege un favorit pe parcursul lecturii. Asta pentru că toate sunt în mare măsură viciate până în măduva oaselor. De fapt, nebunia e în genetica familiei Roanoke. Și când vei afla ce îi leagă atât de tare pe membrii ei, vei dori să nu fi știut. Cu toate astea vei bănui despre ce e vorba parcurgând cartea cu atenție. Există tot felul de mici indicii care te vor ghida spre asta.

Fetele Roanoke sunt frumoase, bogate și rebele. Întorc privirile pe oriunde ar trece. Însă totodată ascund un secret oribil. În sânul familiei și în istoria sa ceva cumplit de anormal se petrece. Arborele genealogic al celor din neamul Roanoke este corupt, este vicios și scârbos. Dar privind schema făcută la începutul cărții cu ramificațiile familiei, nu vei putea decât să bănuiești o mica parte din adevăr.

Istoria acestor fete care par răsfățate de soartă este bolnăvicioasă

Aceasta le ghidează viața în felul următor. Fiecare dintre ele fie moare, fie dispare aproape fără urmă. Lane este una dintre acestea, una dintre cele mai recente membre ale clanului Roanoke.

Când era adolescentă, orfană de mamă, a ajuns prima data în viața ei la reședința familiei, undeva în provincie, în Kansas. Nu a rezistat decât o vară acolo și apoi și-a luat câmpii. În prezent revine acasă deoarece verișoara ei, o altă fată Roanoke, a dispărut.

Oare și de data asta va reuși să se sustragă prezenței bizare din casă? Ori va muri sau dispărea fără urmă ca celelalte fete dinaintea ei? Va reuși să o găsească și să o salveze și pe Allegra?

Ca poveste, din unele puncte de vedere, mi s-a părut că romanul “The Roanoke Girls” seamănă cu “A treisprezecea poveste”, “Obiecte ascuțite” și “Sora pierdută”. Recomand thrillerul, dar îți amintesc că ori îți va plăcea ori te va șoca.

Ți-a plăcut recenzia cărții THE ROANOKE GIRLS?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Amy Engel

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE ROANOKE GIRLS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: The Roanoke Girls
Autor: Amy Engel
An apariție : 2017
Editura: HODDER
Nr. Pagini: 278
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 11.04.2020
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 12

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1320 zile și a scris până acum 334 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments