Recenzie ”Învață să slăbești” de Tim Dobrotă

de | aug. 22, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVAȚĂ SĂ SLĂBEȘTI PE FitFamily.ro

Tim Dobrotă este specialist în nutriție cu 12 ani experiență în domeniu. A consiliat și ghidat nutrițional peste 1000 de persoane pentru a ajunge la obiectivele legate de sănătate și greutate corporală în toți acești ani.

Cartea ”Învață să slăbești” este răspunsul pragmatic la nevoile celor care doresc să obțină greutatea corporală ideală într-un mod care nu sacrifică sănătatea!

Cartea îți propune 100 de meniuri sub 2000 kcal care te vor ajuta să slăbești prin deficit caloric. Ce surprinde la carte e că oferă diferite grade de dificultate. Astfel, vei putea începe cu meniuri sațioase, pe care le găsești spre începutul cărții, iar pe parcurs vei putea scădea numărul de calorii astfel încât să rămâi motivat pe parcursul procesului de pierdere a grăsimii excesive. Dacă în primele pagini vei avea meniuri de aproximativ 2000 de calorii, spre finalul cărții vei descoperi meniuri chiar de 1300 calorii! Fantastic!

Nu este o carte destinată vegetarienilor, deși există și variante vegetariene, dar nu și vegane. Fiecare dintre cele 100 meniuri zilnice sunt structurate în 3 mese și 2 gustări, iar acolo unde este cazul vei primi câte o trimitere prin cod QR la prepararea în format video a rețetelor mai complexe – asta e cu adevărat o idee interesantă și inovativă.

Cartea abundă de imagini de preparate delicioase care cumva contrastă cu tot ce am fost programați să credem că înseamnă slăbitul. Adică chiar poți să mănânci preparate delicioase și să slăbești? Pare că da!

Pentru cei care vor să prindă și știința din spatele slăbitului și elementele unui corp sănătos, primele pagini vor fi un deliciu pentru că vei învăța despre:

  • ce înseamnă cea mai bună dietă
  • constituenții alimentari (lipide, glucide, minerale, vitamine etc.)
  • reguli generale de alimentație
  • cum să îți calculezi singur deficitul caloric (aici sunt niște tabele geniale cu diverse alimente)
  • indicele de masă corporală – care îți va spune un adevăr care s-ar putea să nu îți convină, dar care e esențial.

Punctul forte al acestei cărți este cu siguranță diversitatea meniurilor și faptul că nu te poți plictisi. Cu toate astea cartea este o unealtă și nu o baghetă magică. Iar faptul că vei scădea progresiv numărul de calorii fără să te arunci în prăpastia lipsei de calorii care îți va consuma toată motivația, este un lucru excepțional.

Îți recomandăm să pui mâna acum pe această carte dacă vrei să începi schimbarea de care ai nevoie. Nu mai aștepta să fie luni, să fie iarnă, să fie 1 ianuarie sau să treacă sărbătorile. Acum e cel mai bun moment ca să începi să te educi și să începi transformarea fizică pentru că vei găsi în ”Învață să slăbești” un partener și prieten care te va ghida zilnic în drumul de evitare al caloriilor nefolositoare pentru a obține corpul pe care ți-l dorești!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVAȚĂ SĂ SLĂBEȘTI PE FitFamily.ro

Titlu: Învață Să Slăbești
Autor: Tim Dobrotă
An apariție : 2021
Editura: CASA CăRțII DE ȘTIINță
Nr. Pagini: 189
Limba: Română
Gen Literar: Diete si fitness
Publicată la 22.08.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2707 zile și a scris până acum 536 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments