Recenzie “Învățare” de Tara Westover

by | Oct 31, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVĂȚARE PE Cartepedia

Această carte este atât de prezentă în social media în ultima vreme, încât nu aveam cum să nu o citesc. Mai degrabă fiind curioasă de ce persoane celebre precum Bill Gates și Barack Obama o recomandă. Astfel încât într-o seară răcoroasă de octombrie, m-am învelit într-o pătură, mi-am făcut o cafea și mi-am lăsat muzică pe fundal, pentru a vedea ce este cu cartea asta pe care o citește toată lumea.

Scriitura este destul de simplistă, fapt pentru care te ajută să o citești rapid, însă este una dintre acele cărți pe care parcă nu le poți citi astfel, pentru că conținutul trebuie digerat corespunzător aș zice. Povestea este reală, însă la câte ciudățenii pentru zilele noastre se întâmplă, îți dă senzația că este o carte de ficțiune.

Cartea prezintă povestea reală a Tarei Westover, mezina unei familii de mormoni din Idaho. Alături de alți șapte frați, un tată sever și o mamă supusă, Tara nu a fost dusă niciodată la medic sau la școală, neavând habar că dincolo de universul ei există o lume în care durerea fizică are remediu sau că există istorie, geografie, artă, spiritualitate. Stilul lor de viaţă extrem de izolat i-a privat de aproape toate serviciile sociale care era împotriva religiei lor. Ce este interesant este că ea cumva își dă seama că ceva este în neregulă cu stilul lor de viață, mai degrabă imaginându-și, întrucât nu avea un termen exact de comparație.

Prin acestă poveste șocantă, nu am vrut neapărat să aflu continuarea ei cum simt când citesc un roman, însă ce m-a intrigat a fost tocmai dorința ei de a evada din lumea plină de constrângeri în care a crescut. Este o poveste pe care o recomand persoanelor care își doresc să se dezvolte personal și celor care cred că învățarea nu se încheie atâta vreme cât încă respirăm.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVĂȚARE PE Cartepedia

Titlu: Învățare
Autor: Tara Westover
An apariție : 2019
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 452
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 597 zile și a scris până acum 85 articole. Se află pe poziția 17 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments