Recenzie ” Invitata” de Simone de Beauvoir

de | sept. 5, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INVITATA ARE REDUCERE PE:

Cu un dezvoltat simț analitic, împletind senzorialul și raționalul într-o unduitoare rezugrăvire a realității în culori cât mai fidele zbucuimului lăuntric, aparent înghemuit între neputința boemiei și boemia neputinței, scriitoarea Simone de Beauvoir, precum o veritabilă George Sand post-modernistă, creează o tainică comuniune între sacrul și profanul simțirii.

Romanul ” Invitata” este când o simfonie dezlănțuită, când un tango lent și lasciv, înșiruind sinuos cântecul încolăcitor al unor personaje care, între anost și maiestuos, viermuiesc și armonizează deșirarea clipelor.

Trăirismul personajelor, strigat elucubrant sau tânguit oclusiv, moare și renaște în veșnice remodelări ale felului de a fi, prin intermediul arcuirii demascărilor, juste sau înșelătoare. Pierzându-se prin tot felul de chenare, claustrate de o teamă absurdă și totuși terifiant de necesară, oamenii din romanul ” Invitata” emană necontenit acel  teribil ” je ne sais que” care reușește sau nu să facă diferența între bezna și lumina conjugării, și poate că tocmai această întrepătrundere dintre văpaie și vid ferchezuiește gâlgâitul clipelor dintre ceva și altceva, când totul pare a fi doar teamă și așteptare.

Dacă îți place recenzia cărții INVITATA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Simone de Beauvoir

Semnele de punctuație ale îndrăznelii, dar și cele ale îndoielii, mor și renasc în serpentinele unui freamăt indescriptibil, care niciodată nu va putea fi creionat în geometria potrivită tuturor privirilor.

Cu un stil cursiv și pătrunzător, oarecum diferit de restul creațiilor literare, Simone de Beauvoir pășește printre frânturi de nor și aripi de moloz, cartografiind un existențialism ceva mai altfel, mai franc și mai năucitor, încercând să ne șoptească faptul că fiecare existență are un anumit particularism, înnodat sau deznodat în dansuri hipnotizante.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INVITATA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Invitata
Autor: Simone de Beauvoir
An apariție : 1994
Editura: OPAL H
Nr. Pagini: 462
Limba: Română
Gen Literar: Clasici
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 923

Alte recenzii de la Simone de Beauvoir:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2729 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

„Recenziile” domnului Cărpenaru frizează orice absurd. Nu au nici cea mai mică logică. Nu știu cum e posibil să continuați sa-i publicați inepțiile.
Cum se poate ferchezui un gâlgâit??? Ce Dumnezeu este trăirism? Niciun google search nu puteți da pentru a vedea care e expresia corectă la „je ne sais que”? Halal site cultural care publică orice doar de dragul de-a mai umple o pagină.

Andrei

Dumneavoastră recitiți recenziile? Vă sună „trăirism”?? Cum este posibil ca acest site să promoveze așa ceva? Se vrea a fi un site de cultură… păcat, vă pierdeți cititorii, dragă booknation