Recenzie ” Invitata” de Simone de Beauvoir

de | sept. 5, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INVITATA ARE REDUCERE PE:

Cu un dezvoltat simț analitic, împletind senzorialul și raționalul într-o unduitoare rezugrăvire a realității în culori cât mai fidele zbucuimului lăuntric, aparent înghemuit între neputința boemiei și boemia neputinței, scriitoarea Simone de Beauvoir, precum o veritabilă George Sand post-modernistă, creează o tainică comuniune între sacrul și profanul simțirii.

Romanul ” Invitata” este când o simfonie dezlănțuită, când un tango lent și lasciv, înșiruind sinuos cântecul încolăcitor al unor personaje care, între anost și maiestuos, viermuiesc și armonizează deșirarea clipelor.

Trăirismul personajelor, strigat elucubrant sau tânguit oclusiv, moare și renaște în veșnice remodelări ale felului de a fi, prin intermediul arcuirii demascărilor, juste sau înșelătoare. Pierzându-se prin tot felul de chenare, claustrate de o teamă absurdă și totuși terifiant de necesară, oamenii din romanul ” Invitata” emană necontenit acel  teribil ” je ne sais que” care reușește sau nu să facă diferența între bezna și lumina conjugării, și poate că tocmai această întrepătrundere dintre văpaie și vid ferchezuiește gâlgâitul clipelor dintre ceva și altceva, când totul pare a fi doar teamă și așteptare.

Dacă îți place recenzia cărții INVITATA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Simone de Beauvoir

Semnele de punctuație ale îndrăznelii, dar și cele ale îndoielii, mor și renasc în serpentinele unui freamăt indescriptibil, care niciodată nu va putea fi creionat în geometria potrivită tuturor privirilor.

Cu un stil cursiv și pătrunzător, oarecum diferit de restul creațiilor literare, Simone de Beauvoir pășește printre frânturi de nor și aripi de moloz, cartografiind un existențialism ceva mai altfel, mai franc și mai năucitor, încercând să ne șoptească faptul că fiecare existență are un anumit particularism, înnodat sau deznodat în dansuri hipnotizante.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INVITATA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: INVITATA
Autor: Simone de Beauvoir
An apariție : 1994
Editura: OPAL H
Nr. Pagini: 462
Limba: Română
Gen Literar: Clasici
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1042

Alte recenzii de la Simone de Beauvoir:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2791 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

„Recenziile” domnului Cărpenaru frizează orice absurd. Nu au nici cea mai mică logică. Nu știu cum e posibil să continuați sa-i publicați inepțiile.
Cum se poate ferchezui un gâlgâit??? Ce Dumnezeu este trăirism? Niciun google search nu puteți da pentru a vedea care e expresia corectă la „je ne sais que”? Halal site cultural care publică orice doar de dragul de-a mai umple o pagină.

Andrei

Dumneavoastră recitiți recenziile? Vă sună „trăirism”?? Cum este posibil ca acest site să promoveze așa ceva? Se vrea a fi un site de cultură… păcat, vă pierdeți cititorii, dragă booknation