Recenzie ”Femeie sfâșiată” de Simone de Beauvoir

by | Sep 10, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FEMEIE SFÂȘIATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Inegalabila scriitoare franceză Simone de Beauvoir, dă dovadă, odată în plus, și în cartea ”Femeia sfâșiată” de incomensurabilul său talent scriitoricesc, mustind de o desăvârșită genialitate, poleind fiecare creație  cu o terifiantă perfecțiune.

4523_6946_img_9249

Madame de Beauvoir, fină psiholoagă și incisivă observatoare a vieții cotidiene de dincolo de efemerul înveliș al trupului, ajutată de un bisturizant simț filiozofic, ne înfățișează laturile mai puțin cunoscute ale urmașelor Evei, sondând cu un imparțial elan trăirile de dincolo de protectoratul fragile crisalide.

Cartea este formată din trei nuvele, fiecare cu trăirile și iluziile ei, fiecare înfățișând o anumită complexitate, pe care nu vei reuți să o descoperi cu adevărat decât dacă te strecori cumva printre rânduri, identificându-te, măcar pentru o fărâmă de clipă, cu unul dintre personaje.

Cele trei nuvele intitulate ”Vârsta discreției”, ”Monolog” și ”Femeia sfâșiată”, sunt creații autonome, dar, într-un anumit fel se întrepătrund, nu neapărat prin tematica abordată, ci mai degrabă prin felul în care, ceea ce unii consideră a fi insignifiante amănunte ale unor oarecare vieți, capătă proporții dramatice care reușesc să schimbe din temelii anumite destine.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Simone de Beauvoir

De la strigătul femeii înșelate, care simte cum pierde absolut totul, până la șuierul mamei care constată că sistemul ei de valori,după care și-a clădit progenitura, numai este valabil, Simone de Beauvoir explorează teritorii mai puțin cunoscute, pe care reușește, într-un mod admirabil, să le scoată la lumină, poate că nu ca o lecție cu iz moral, ci mai degrabă ca pe o extrovertire a unor lucruri pe care puțini îndrăznesc să le scoată în relief.

O carte fabuloasă!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FEMEIE SFÂȘIATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Femeie Sfâșiată
Autor: Simone de Beauvoir
An apariție : 2009
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.09.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Filosofia, psihologia și drama umană se împletesc într-o fascinantă creație literară.

Aspecte Negative:

Ca să vezi imperfecțiunile unei capodopere trebuie să fii mai geniu decât geniul însuși.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1945 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments