Recenzie “Iti vand un caine” de Juan Pablo Villalobos

Titlu: Iti Vand Un Caine
Autor: Juan Pablo Villalobos
An apariție : 2019
Editura: editura Parelela 45
Nr. Pagini: 226
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Recenzie de Simona Mihalache
Publicată la 3.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

🔥 CARTEA ITI VAND UN CAINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Juan Pablo Villalobos este un autor de origine mexicană. Născut în Guadalajara în Mexic, acesta locuiește în prezent în Barcelona în Spania. O perioada a locuit în Brazilia. Toate aceste influențe culturale se regăsesc în cărțile scrise de el și premiate de -a lungul timpului.

Cu studii în marketing și literatură spaniolă, autorul a lucrat în domeniul cercetărilor de piață dar a și publicat povești de călătorie.

Până la cartea pe care vreau să v-o prezint, Juan Pablo Villalobos a mai publicat două cărți recunoscute de criticii literari. Prima carte denumită Fiesta în bârlog a apărut în țară noastră la editura Curtea Veche în anul 2012.

Al doilea roman scris de acest autor momentan este disponbil în țara noastră doar în limba engleză și se numește Down the Rabbit Hole. A fost publicat în 2013.

În Germania, Juan Pablo Villalobos este considerat un important reprezentat al așa zisului curent narco-literar.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Juan Pablo Villalobos.

Îți vând un câine

Cartea a fost publicată prima dată în 2014. La noi în țară a fost publicată anul acesta la editura Paralelă 45. Este povestea unui bătrân de 78 de ani pe nume Teo care locuiește în Mexic într-o clădire în prag de prăbușire împreună cu alți bătrâni. Teo își amintește evenimentele marcante din viață să în funcție de dispoziția de moment în care se află. Bătrânul își petrece existența sub influență alcoolului încercând să cucerească două femei. Sunt zile când încearcă să ajungă la sufletul Francescai cea care se ocupă de clubul de lectură din clădire și zile când încearcă să ajungă la inima Julietei vanzatoarea de la aprozar.

În rutina vieții bătrânului intervin spre nemulțumirea acestuia nepoata Julietei, Dorotea și doi bărbați care încearcă să-l convingă pe Teo de adevărurile lor religioase.

Teo refuză să fie un personaj de carte dar refuză să fie și autor până când Francesca reușește să-i trezească spiritul literar devenind muza sa.

Povestea este simpatică și îți oferă o alternativă amuzantă a bătrâneții și a vieții de pensionar. Este genul de carte care te lasă cu un zâmbet la final și care poate fi o lecție de viață pentru mulți dintre noi.

🔥 CARTEA ITI VAND UN CAINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.