Recenzie ”Iubirea care a rupt lumea în două” de Emily Henry

by | Jun 30, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IUBIREA CARE A RUPT LUMEA ÎN DOUĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când am văzut pentru prima dată cartea, am crezut că este vorba despre o poveste de dragoste care îmi va rupe sufletul în două, povestea de dragoste tristă, cu un final trist la care voi plânge, DAR NU. M-am înșelat, este o carte unde ficțiunea și romanceul se împletesc destul de bine, creând două ”Unioane”: universul lui Natalie și a lui Beau.

Protagoista este Natalie, din perspectiva căreia vom cunoaște și acțiunea. O fată adoptată, dar iubită la nebunie de familia ei. Natalie este o fată specială prin faptul că noaptea are ”halucinații”, așa cum părinții și psihologul ei le numesc. Protagonista o cunoaște pe Bunica, o zeiță care îi spune foarte multe povești noaptea, însă aceasta dispare într-o zi lăsându-i un mister greu de elucidat. Natalie trebuie să o găsească pe Alice Chan, și să salveze pe cineva, având la dispoziție doar 3 luni.

 Într-o zi, îl întâlnește pe Beau, un tânăr care o va ajuta să treacă între lumi, cunoscând astfel un nou Union. Însă, doar cei doi pot vedea asta, restul oamenilor fiind aceiași, dar totodată diferiți.


” Când aparţii de două lumi, uneori simţi că locul tău nu e nicăieri.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Emily Henry

Planurile lui Natalie nu corespund deloc cu ceea ce destinul i-a pregătit, astfel ultima sa vară, înainte de a pleca la facultate, va fi marcată de dezamăgiri, sentimente de iubire, inimi frânte și un mister greu de elucidate.

Iubirea care a rupt lumea în două este una dintre cărțile SF preferate de mine, acțiunea este complexă, unică și dacă veți fi atenți de la început, totul va prinde contur destul de repede.

 

🔥 CARTEA IUBIREA CARE A RUPT LUMEA ÎN DOUĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Iubirea Care A Rupt Lumea în Două
Autor: Emily Henry
An apariție : 2018
Editura: YOUNGART
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 85 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments